Проходът: Роко го отвори, АПИ го затвори?!

* Тази сутрин от АПИ блокираха с инертни материали Троянския проход при Кърнаре, но след вдигнатата шумотевица се вразумиха и разчистиха * Кому бе нужна тази демонстрация?
Хубава работа, ама българска
Радослав Чолаков-Роко (Троян), инж. Лазар Лазаров (АПИ)
НАУЧИХМЕ, че случилото се вчера – пробиването на Троянския проход (Беклемето) със средства на троянския бизнесмен Радослав Чолаков-Роко и осигурената проходимост за всички видове МПС – днес сутринта (19 февруари) е имало, меко казано, странно продължение. По разпореждане на шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров от южната страна при Кърнаре били изсипани няколко камиона с инертни материали и проходът бил блокиран изкуствено. Тази хватка на АПИ пък буквално стиснала за гушите десетина и повече автомобила, който безпроблемно преминали прохода, но не могли да продължат на равното. Вдигнал се голям шум и в крайна сметка пътните шефове се вразумили и вдигнали блокадата - пратили фадрома да разчисти загражденията

ОБЯСНЕНИЕТО на АПИ – неофициалната информация за отварянето можела да подлъже по-големите камиони, а все още имало стеснени участъци и щяло да се стигне до задръствания, и тем подобни. Подозираме обаче, че нещата са е малко по-различни – от АПИ и подопечните й Областни пътни управления в Ловеч и Пловдив едва ли са били особено радостни от факта, че един човек (Роко) им показа как работата може да се свърши оперативно, навреме и с малко средства; и че оправданията за късните отваряния на прохода са несъстоятелни. Имаме и разни други подозрения, свързани с парите за пробиването, но те си остават само подозрения.

ГОВОРИХМЕ с троянец, който в ранния следобед днес пътуваше от Троян за Пазарджик през Беклемето. „Проходимо е, имаше няколко по-тесни участъка от юг и нападали камъни, но в общи линии е добре, минахме с буса без проблеми. Сутринта е имало няколко блокирани коли от изсипан чакъл на пътя, но преградата е била разчистена”, сподели очевидецът. Накратко – Беклемето е проходимо.

Т21

Още по темата:

35 коментара:

Анонимен каза...

Малоумна история. Ярък пример как държавната администрация е в помощ на населението! На тоя от АПИ трябва да му се отреже поне дясната ръка. Е така - за назидание.

Анонимен каза...

Да си подаде оставката...

Анонимен каза...

Моето предложение към Генадий Маринов е да уведоми националните медии и да даде гласност на случаят, та да се светнат там нагоре и да видят как обикновения гражданин дето плаща венетка страда и не може да ползва този път. Това е всяка година заради шепа бизнесмени се затваря прохода през целия сезон,а в повечето време през зимния сезон той може да бъде отворен.

Анонимен каза...

Параграф § 22-за знаещите...А защо в Кърнаре,можеше и тук

Анонимен каза...

Все повече се чудя какво правя още в тази държава?

Анонимен каза...

Макар и да са пробити преспите от Роко, проходът все още не е безопасен, защото има срутища и тесни участъци. За да се отвори официално проходът, се прави надлежна проверка, премахват се падналите скали, тесните участъци до задължителния минимум и се издава протокол за пускане в експлоатация. Ако сега някой пострада на прохода заради теснини или паднали скали, после АПИ ще е виновна, че не е ограничила движението дори и при пробити преспи, а Лазаров може да носи наказателна отговорност.
Да, АПИ има вина, че бави отварянето всяка година и съмненията за далавери не са съвсем безпочвени, но по отношение на затварянето след пробива на Роко, не са виновни, защото те просто са изпълнили задълженията си по закон. Ако искаме да се спазват правилата, трябва да протестираме срещу закъснялото отваряне на прохода от АПИ, а не срещу затварянето му след това, защото такъв е законът.
Борете се за променя на законите, а не ги нарушавайте!

Анонимен каза...

5-ти. Върви си най-накрая. Стига само рева. По-добре без теб.

СТЕЛЛА ГЕОРГИЕВА каза...

ЕВАЛА НА РОКО ,ТОЙ И ДРУГ ПЪТ ПОЧИСТВА СНЕГА ТАМ ,ЗАЩОТО НЕ Е ТОЛКОВА ТРУДНО В КРАЙНА СМЕТКА И ТАКА МОГАТ ДА ПЪТУВАТ КОЛИТЕ БЕЗ ДА ЗАОБИКАЛЯТ.А КОЛКОТО ДО АПИ НЯМАМ ДУМИ ,НАЛАГА МИ СЕ ДА ГИ ТЪРСЯ СЛУЖЕБНО ЗА ДАА ПИТАМ КАК Е ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА ,ТЕЙ КАТО РАБОТЯ ВЪВ ФИРМА КЪДЕТО ПЪТУВАТ КАМИОНИ ИЗ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И НЕ МОГА ДА СЕ СВЪРЖА ПОНЯКОГА ИЗОБЩО И ДРУГИ ПЪТИ С ЧАСОВЕ!

Анонимен каза...

Днес имаше машини да разчистват прохода и от двете страни. Но съм сигурен че нямаше да са там ако не беше излязла информацията че прохода е проходим. А долу с чакъла на пътя си е чиста идиотщина! Един вид: тук ние колим ние бесим! Ами ако например ...на някой турист или дървар (имаше такива) му стане нещо как ще иде нагоре линейката???

Анонимен каза...

Това е положението, другарки и другари. Марица пропадна, Тракия се накъдри, Струма се нацепи, под метрото река, Витошка се разпадна,... центъра на Варна, фонтана в Пловдив, да продължавам ли? За тунела на Струма няма да говоря, ама 180 000 лева (словом сто и осемдесет хиляди лева) за 1 километър горски път вече е тотална наглост. Пак си ги изберете.

Анонимен каза...

Винаги има начин, но като се намеси интереса на Дочков да затвори прохода, за да може спокойно ски-пистата му да минава през пътя и всичко приключва.
Започват да се измислят разни глупости за навявания и тем подобни. Че навява е факт, но не може това да е проблем.
Най-малкото като отминат няколко дена и снега стане "мокър" и тежък и се спира с навяването.
Просто нямат интерес да го изчистят, че бати Светли ще ги отреже после.

Unknown каза...

Хубаво е и изчистено само където в 17.30 на входа от към Кърнаре половината пътно платно все още имаше насип с които искаха да го затворят пак но се минава без проблем

Анонимен каза...

11-ти, чета ти поста и се чудя - ти наистина ли си чак толкова глупав или не. Предлагам да прочетеш отново новината и коментарите под нея, пък а дано поне от втория път схванеш, че в случаят не ски пистата е проблема. И поне в последните години проблемът никога не е бил в нея. Ще ти го посоча директно - проблемът е в АПИ и интересите ѝ да не се чисти Беклемето, защото снегът в последните години е малък и почистването на прохода е детска игра. Но трябва да се усвоят едни пари, за които не искам да ти обеснявам, защото ти явно ще продължиш да си пееш твоята песен. Поздрави.

Анонимен каза...

Трябва някой да го вземе на концесия. Слага такса по 1 лев и го чисти цяла зима без да затваря. Ето решение.. Ако държавата мислеше за хората нямаше да имаме такива магистрали с дупки и падащи бетони от мостовете. Държава няма но предприемчиви хора могат да променят всичко!

Анонимен каза...

Най-добре си го държат затворен заради пистата.
А когато на Дочков хората правят "спящи полицай" от сняг по пътя още преди да се стигне до мястото, където пистата минава през пътя?
В случая не е имало скоро достатъчно сняг, за да функционира като хората пистата, но за всеки случай се държи затворен прохода.
Да, наистина човека го е отворил и намират друг начин да го затворят, но това пак е обвързано с пистата, тъпи ми 13-ти.

nsdap каза...

6-ти...Дочков&CO ли са закона в града?! Ай, стига ГЕЙбераски номера...1-ви проблем, имало много сняг и навявания...е, та очистени, ама на чисто да не махнеш една каруца каменяци за какво иде реч.
2-ри проблем...ами то каменопади си има целогодишно...Роко ли да Ви тури мрежи и направи подпорни стени?! Нали от времето на бай Тошо по прохода почти нищо не е барано.

Unknown каза...

Не пишете глупости Аз съм ходил в сряда изобщо няма сняг на пистата какво ви е виновен Дочков след като разговаряхме с Роко той каза че в четвъртак че праща багера да учисти казах му че има работа за 4 часа и така стана в петък минахме 6 коли през целия проход видяхме 26 коли и камиони аз му обещах че до понеделник не махнат каманите отивам с 5 човека и с лопати за 5 часа ще ги махним така че не месете пистата с АПИ която трябваше да го почисти а не началниците да пият по Беклемето и да казват чак април ще почистим

Unknown каза...

Не пишете глупости Аз съм ходил в сряда изобщо няма сняг на пистата какво ви е виновен Дочков след като разговаряхме с Роко той каза че в четвъртак че праща багера да учисти казах му че има работа за 4 часа и така стана в петък минахме 6 коли през целия проход видяхме 26 коли и камиони аз му обещах че до понеделник не махнат каманите отивам с 5 човека и с лопати за 5 часа ще ги махним така че не месете пистата с АПИ която трябваше да го почисти а не началниците да пият по Беклемето и да казват чак април ще почистим

Анонимен каза...

Не ми е ясно, защо като на пистата няма НИКАКЪВ сняг, намесвате Дочков. Тук ми намирисва пак на политическа битка. Спрете да говорите глупости и само да си чешете езиците! Да, той Дочков е виновен и за глобалното затопляне.....вероятно. Малоумни коментари!

Анонимен каза...

А защо има при наличие на сняг една огромна купчина сняг през пътя?
Да не би да е сложен, понеже пистата минава
през пътя?
Толкова много пресован сняг нали се сещаш после колко седмици с топло време му трябват, за да се стопи. Хайде първо помисли малко и после се изказвай.
Ако Дочков не ги натиска - ще имаме почти целогодишно проходим проход.
Кой му дава право да свалят мантинелите, за да натрупат там сняг и да минава ски-писта през автомобилен път?
Ама иначе после става - ма то много навявания, ма то неизгодно да се чисти, ма то след нас пак го затрупва.
Дрън, дрън. Пълни глупости.
А това с камъните какво е?
Не може ли просто да се сложи една табелка, че не става за камиони?
Защо заради камионите да се затвори изцяло?
Помислете малко.
Стига лични интереси и облаги.
За да стигнем до Кърнаре, Сопот, Карлово, Пловдив или друго място трябва да заобиколим през София или през Шипка?
Що за малоумие?!?!
Ако Роко не беше "дупнал" прохода, щяха или да го "отворят" към края на април или просто ако сам си се стопи снега по-рано.

Анонимен каза...

Какви интереси обслужва АПИ, че не го е пробил/а до момента?
Роко явно и той си гледа неговият интерес и с негови средства си го чисти.
А другите явно пак поради разни интереси НЕ го пробиват!

Анонимен каза...

Тия помияри от АПИ да ги неотапва могат да изпратят камиони и фадрома да засипят пътя с камъни ,ама не могат да ги изпратят да доразчистят снега и съберат камъните и прохода да се отвори според изискванията.Всички за за разтрел издали тази заповед.

Анонимен каза...

Само снимката като погледнеш и ти става ясно в каква държава идиотска живеем (аз не още много дълго). От една страна Роко - един усмихнат, сърцат човек, с нормален бизнес, готов да свърши работата, за която и той плаща данъци и от друга страна онзи олигофрен, ама инженер от апи-то - мижав, ненаучен да работи, знае да ходи до работното си място и да чака да свърши работния ден, накрая да си вземе заплатата от на всички нас и на Роко вкл. данъците. Е, това сега на какво прилича, извинете?

Анонимен каза...

Да обобщим :
Ще цитирам един омразен за този форум човек:

"Има основателни съмнения" за работата на АПИ по задачата му - да се отвори прохода. Доказателства за това никой няма и ВСИЧКО ИЗГлЕЖДА МНОГО ЗАКОННО. Въпреки това остава горчивият привкус за бранене на користни фирмени интереси с държавни пари от служители на държавни заплати, а може бои и не само...

Анонимен каза...

Е кой губи повече от затворен проход - Роко с няколко буса или Дочков с 50 тира?И защо си мълчът всички троянци, които на своя глава тръгват да минават непочистен прохода и звънят на кой да ги спасява?

Анонимен каза...

Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство:
http://forum.xnetbg.net/index.php?topic=20017.0

Същото е и тука- за да не се бърка бизнеса на Дочков със ски пистата е по-добре да се знае, че 5-6м прохода си е затворен и трябва да сме му благодарни, че май месец той разрешава да го пробият и да можем да минаваме!

Анонимен каза...

Не съм адвокат на АПИ или на Дочков ,ама тъпите коментари и заглавия ме възмущават.АПИ не е затварял и не е преграждал прохода в петък както пише кметицата и Т21....Тази купчина с пясък,баластра не знам какво още стои там от началото на януари и не е мръднала до петък когато половината я отместиха за да могат спокойно що годе да минават колите...И я махнаха от АПИ....А я сложи пак АПИ за да не могат да преминават товарни камиони през прохода защото лека кола или бус лесно обръща посоката на движение...ама товарен камион?Аз питам:защо кметицата вместо да чака Роко да отвори Беклемето не изпрати тя трактор и техника да го отворят,а когато бе направено писа че АПИ го затваря...и подозрително бързо подкрепена от Т21...??????????????????

Анонимен каза...

Искам да се върнаааааа! Ала като чета и гледам се чудяяяяя! Какво да правяяяяя?

Анонимен каза...

Редно е АПИ да санкционират самозванеца Роко.В тази държава всеки си е повярвал и нарушава умишлено законите и разпоредбите.А за Донка,просто няма смисъл да се говори.

Анонимен каза...

Това да го санкционират Роко ще е върха на сладоледа...Просто държавата и общината трябва да си гледат и вършат работата,а не да гледат в различни посоки и да се клеветят взаимно.

Анонимен каза...

За затварянето на прохода отговорност носи инж. Грозданов, началника на ОПУ Ловеч. Великият инженер не може да допусне някакъв си бизнесмен да му свърши работата и това да бъде отразено в местна медия!Да не си мислите, че АПИ от София е пратила камиони с инертни материали? Или това е направено без заповед от великия инженер който на менсто ниво има задължението да се грижи за държавната собственост? По действията му вече знаете какъв човек управлява, поддържа и ръководи държавната пътна мрежа в област Ловеч. Роко е трябвало да помоли великия инженер да му разреши да му свърши работата.Великият Грозданов на инат поставя в риск всички които са имали неблагоразумието да преминат прохода като го затваря, защото те са нарушители, не са получили блогоговението му и трябва да платят с живота си и този на децата си! Е няма такава държава бе господа другари!Вчесто да изпрати машини да премахнат паднала скална маса, да премахнат преспи, защото прогнозата е добра, да отвори прохода за да е по-добре бизнеса и гражданите което и това ще е в интерес на сигурността, безопасността на движението в прохода, великият и несменяем инженер Грозданов го затваря с планина от инертни материяли! Срамувам се, че подобни хора ни управляват!Това още веднъж доказва че този човек заема длъжността без да има необходимото образование. Генадий Маринов, попитай инж. Грозданов защо го е направил и попитай и Областния управител на Област Ловеч дали е допустимо това при положение че месечната прогноза е за високи температури!

Анонимен каза...

31-и...ти си истински трол...нима не знаеш тъпако че Ловеч чисти да билото...От другата страна отговаря Пловдив...Наливаш вода в мелницата на кметицата която можеше сама да изпрати техника която има на Беклемето ,а не да обвинява неправилни АПИ че затварят прохода с баластра умишлено.

Анонимен каза...

до № 31, Алоо 31 Ви съвети от душевни курви не приемам. Не е работа на кметицата да чисти проход който е държавен път.Неграмотник!

Анонимен каза...

Разбрах приятелю...а е работа на частния бизнес...

Анонимен каза...

29-ти, ти нормален ли си, бе? Човекът свършил работа, за която всички ние щяхме да чакаме до май месец, сега пък и да го глобят. Ай сиктир! Излез малко от матрицата, размърдай си закостенелия мозък и си гледай твоята работа. Как може да ти мине през птичия мозък, че трябва да изтърпи санкции Роко. Абе ейййй, аман вече от тъпняци!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |