Цацаров поиска имунитета на троянския депутат Иван Миховски

* Причината – катастрофата на 2 октомври 2015 г., когато на пешеходната пътека до „Бар 12” в Троян  Миховски удари с „Мерцедес”-а си 66-годишната Маргарита Тодорова * Пострадалата е със средна телесна повреда; алкохолната проба на шофьора –
 0,48 промила
Сблъсъци
Иван Миховски
В ПОНЕДЕЛНИК, 8 февруари 2016 г., главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител от ГЕРБ Иван Миховски, научихме от подробна информация в официалния сайт на Главна прокуратура. Става дума за нашия съгражданин, председател на общинската структура на ГЕРБ – Троян и депутат от 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район Иван Миховски, седнал на депутатската банка едва преди три месеца – след избора на Корнелия Маринова за кмет на Ловеч на Местни избори 2015 и овакантеното от нея място в парламента. Прокурорският аргумент за поисканата мярка е извършена проверка на Софийска градска прокуратура срещу г-н Миховски за „причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие”; и събрани в хода на проверката данни, сочещи, че той е осъществил „състава на престъпление по транспорта - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „Б“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс”.

ИМА СЕ ПРЕДВИД ПТП-то от 2 октомври 2015 г., за което Т21 единствен писа (виж „Удариха жена на пешеходната пътека срещу „Бар 12” в бр. 39 на Т21 от 7 октомври 2015 г. – бел. ред.); когато вечерта около 19:50 ч. Иван Миховски зад волана на личния си автомобил „Мерцедес С350”  блъска на пешеходната пътека до „Бар 12” на ул. „Васил Левски” в Троян 66-годишната Маргарита Тодорова. Според изнесеното от прокуратурата Миховски се е движил с несъобразена скорост. Резултатът – г-жа Тодорова е получила средна телесна повреда, изразяваща се във „фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца”.

В ТОГАВАШНИЯ си материал цитирахме коментара на г-н Миховски пред Т21 за случилото се. Той заяви, че е карал съвсем бавно, а жената не пресичала на пешеходната пътека, а на около метър и половина от нея. Като причина за инцидента бе посочена слабата осветеност и лошата видимост в този пътен участък. От полицията пък научихме, че няма данни водачът да се е движил с превишена скорост, а направената проба за алкохол е отрицателна. В неприятната случка имаше и една неизбежна политическа линия, тъй като пътният инцидент бе по време на предизборната кампания за Местни избори 2015. „Сега е предизборна кампания и политическите страсти са изострени, но ми се обадиха колеги от други партии, за да изразят съчувствие. Всички заявиха, че няма да се спекулира с този инцидент”, поясни в тази връзка тогава Иван Миховски.

СЕГА ОБАЧЕ става интересно. В иска си за сваляне на депутатския имунитет главният прокурор Сотир Цацаров твърди, че след въпросния пътен инцидент Иван Миховски е „бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство - дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат, а именно 0,48 промила”. След което е „съставен акт за установяване на административно нарушение от 2 октомври 2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата и актът е подписан от Миховски без възражения”. С други думи – първоначалната информация, че водачът не е употребил алкохол, се оказва неточна.
 
Маргарита Тодорова
СЛЕД ТОВА и потърпевшата Маргарита Тодорова поиска думата и изрази в Т21 становището си за случилото се (виж „Опровержение след статията във вестник „Троян 21” в бр. 42 на Т21 от 28 октомври 2015 г. – бел. ред.). Там пострадалата казва следното:  „На 2 октомври, петък, вечерта след 19:00 ч. ходих до пазарчето (Малкия пазар). Връщайки се, преди да пресека, се огледах в двете посоки. Нямаше никакво движение и стъпих на пешеходната пътека. След няколко крачки усетих силен удар от дясната страна и съм изпаднала в безсъзнание. След като се събудих, бях просната на земята и около мен имаше хора (…) В момента положението ми не е добро. Със счупен таз съм на две места без разместване. Цялата съм в травми и трудно се придвижвам вкъщи с канадки. Направихме консулт и в друг град, като за целта ми беше отказано направление”. Г-жа Тодорова завършваше писмото си с една тежка констатация: „С инцидента се спекулира и аз, потърпевшата, трябва да се боря с неистови усилия и средства да преодолея неправдата и другите неща. Умолявам редакцията на вестника да ми съдейства за откриване на свидетели на инцидента”.

И ОТНОВО се връщаме към информацията в сайта на Главна прокуратура. От нея научаваме, че главният прокурор е поискал отнемане на имунитета на народния представител в 43-тото Народно събрание Иван Миховски съгласно чл. 70, ал. 1 от Конституцията на България, гласящ: „Чл. 70, ал. 1. Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за престъпления от общ характер, и то с разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава - на председателя на Народното събрание. Разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, но в такъв случай незабавно се известява Народното събрание, а ако то не заседава - председателя на Народното събрание”. А наказателно преследване след евентуалното отнемане на депутатския имунитет на г-н Миховски ще е по чл. 343, ал. 1, б. Б, предвиждащ до 3 години затвор или пробация.

Т21
Още по темата:

51 коментара:

Анонимен каза...

Много ми е интересно защо тази жена чак сега се е сетила да си търси правата! Явно иска да прибере някой друг лев!

Анонимен каза...

Канадките ги ползва само за пред хора, когато излиза от къщи. Решила е, че може да прибере още пари. Не споменава факта колко много е направил за нея Миховски. Гнусен паразит е тя! Твърдят го и хората, които я познават.

Анонимен каза...

Много е направил за нея ударил я с колата си и и счупил таза!

Анонимен каза...

Наистина защо чак сега се сети госпожата?!
Всъщност по-вероятно е да СА Я СЕТИЛИ...

Анонимен каза...

Канадките ги ползва само за пред хора, когато излиза от къщи. Решила е, че може да прибере още пари. Не споменава факта колко много е направил за нея Миховски. Гнусен паразит е тя! Твърдят го и хората, които я познават.

Анонимен каза...

Още тогава Миховски направи висчко възможно да помогне на тази "госпожа", но се оказа май, че и "другарите" помагат. Знае ли се кой и е адвокат на въпросната и кой му плаща?

Анонимен каза...

Нищо не й е чупил! Тази й дай да съди някого за нещо. Целия й живот минава в това да съсипва живота на околните. Иска да изкара още пари от Миховски...

Анонимен каза...

Инцидентът се случи доста отдавна и всички видяхме, че си ходи съвсем нормално и се предвижва без чужда помощ. Голяма изненада е, че точно сега се случва всичко това. Явно някой има зъб на Иван. Жалко, защото който го познава знае, че е помогнал на който с каквото може и е добро момче. Ама добрите момчета не оцеляват в политиката!

Анонимен каза...

Жалко за Ванката. А госпожата всички я познаваме и знаем, че търси не само скандала, ами и парите...

Анонимен каза...

Боже, ела си прибери версиите! Как не го е срам това дърто животно да продължава с лъжите си. От болницата я изписаха, защото нямаше проблеми и пак не се спира!

Unknown каза...

"Връщайки се, преди да пресека, се огледах в двете посоки. Нямаше никакво движение и стъпих на пешеходната пътека. След няколко крачки усетих силен удар от дясната страна ..." Само това като прочетеш и работата е ясна. Как така, хем погледнала и в двете страни, хем нямало никой, а след няколко крачки - удар? Нещо не се връзва тука. Иначе евала на Иван Миховски, че си дава доброволно имунитета за изясняване на случая!

Анонимен каза...

Е, гати, 10 бр. говеда се празнят по-горе, но как нито едно от тях не измучи, че миховски е пил алкохол и е шофирал ПИЯН?! И че е блъснал човек на пешеходна пътека?! И кво общо има тая бабичка с Цацата? Нали той иска имунитета на миховски не тя.

Анонимен каза...

Моето лично мнение е, че това може да се случи на всеки един от нас. И никой не е застрахован от такива нещастни случаи. Иван се е погрижил за жената и осъзнава грешката си, щом подава и доброволно заявлението си за снемане на имунитета му.

Анонимен каза...

12-ти е пълен олигофрен...

Анонимен каза...

Хора не ви ли се струва всичко това много подозрително! 100% във всичката тази гнусотия има пръст нашата велика кметица Донка Михайлова!

Анонимен каза...

ЖАЛКА ТРОЯНСКА КАРТИНКА.Какво излиза от казаното до тук от всички коментари.В ТРОЯН МОЖЕ САМО ДА МЪЛЧИШ И НИКАКВО ТЪРСЕНА НА ПРАВАТА СИ.Защо полицейския шеф е скрил истината,защо.Същото е и в Община Троян.Дона мълчи и прикрива далаверите на служителите си.Законите в Троян са неприложими.Нямаш право да си търсиш правата.

Анонимен каза...

Със сигурност кметичката има пръст в тази работа!!! Бог забавя, но не забравя.

Анонимен каза...

Оф, искането на имунитета е стандартна процедура при подобни казуси. Как бабичката да му го писка. Ама 12-ти верно ти има нещо, моето момче...

Анонимен каза...

Никой не е застрахован от това някой да му изскочи пред колата в тъмното. Както и от това от подобна злободневна случка някой да се опитва да си приписва политически и друг дивидент месеци след като е станало

Анонимен каза...

Добре де каква е толкова великата случка тук? Нито е избягал Миховски, нито се е скрил. А и 0,48 промила не е кой знае какво, за да се говори, че бил пиян

Анонимен каза...

20-ти случката е, че момчето стана депутат. Нищо друго. И сега чакалите само чакат да захапят. Щото в тоя град е пълно с комплексари.

Анонимен каза...

Я вижте Ангел Мичев Балев докато е бил председател на Общински съвет с какви влогове в ценни книжа и поименни акций разполага в КТБ.Ето ви линк(http://dif.bg/wp-content/uploads/2016/02/List_art62-12-5-UL_lci.pdf)
Информацията се намира на страница 11 от списъка.

Анонимен каза...

Ааа гербаджиите сте страшни близалки, чак езиците ви се изприщиха от близане. Ако шофьора бе депутат от БСП сигурно друго щяхте да пишете. :)))

Анонимен каза...

И дъртата пиявица завършва писмото си с: „С инцидента се спекулира и аз, потърпевшата, трябва да се боря с неистови усилия и средства да преодолея неправдата и другите неща. Умолявам редакцията на вестника да ми съдейства за откриване на свидетели на инцидента”... Ами то има свидетели, които твърдят, че госпожата пресичала доста далеч от пешеходната пътека. Освен това има свидетели, които къзват че тя си ходи безпроблемно без патерици още от приемането си в болницата. Просто иска пари, и някой "доброжелател" й дава съвети да се опита да изкопчи още като заведе дело.

Анонимен каза...

Не познавам нито жената, нито Миховски. Съчувствам и на единия и на другия. Тук въпросите обаче са други.

1. От текста на статията не следва, че Миховски си дава доброволно имунитета. Имунитетът е поискан от Главния прокурор.

2. По време на инцидента се твърдеше, в това число от Миховски и Ичев, че Миховски не е употребил алкохол и не е карал с превишена скорост. Сега се казва противоположното. Кое е вярното?

Анонимен каза...

Спомнете си, че при подобен инцидент, без да е пострадал човек, Кольо Кацаров си подаде оставката от заеманата публична длъжност. На това му викам мъжка постъпка!

Анонимен каза...

Айде стига сте плюли и по жената. То горе пишат един двама, де. Като пие и кара - т'ма е положението. Всъщност, доста по-добре е да си остане депутат, че иначе "добрият Иванчо " трябва да се върне в смешният си сервиз и да продължи да дере кожите на хората, като дочупва автомобилите им. Без всякаква компетентност естествено.

Анонимен каза...

Айде, общинската администрация свършиха работа за деня и трябва да поработят върху поръченията на кметичката...

Анонимен каза...

Айде стига с тази злоба бе хора! Това , че е депутат не го прави безгрешен! Когато е станала тази катастрофа защо никоя троянска медия не го отрази, а сега като е депутат всички върху него! Спрете се малко...

Анонимен каза...

Интересно, г-н Маринов, защо не махнете коментарите и след тази статия, както направихте след статията за получените пари по проект в КБС"Аякс". С махането на коментарите само се затвърждава подозрението, че става въпрос за измама с използване на личните данни на деца, обучавани от треньорките в училище и имащи достъп до тях.

Анонимен каза...

Леля Веса рече - Пссст,не не махайте коментарите аз статийте не ги чета нито на театър одя , нито мачуве ма интересуват ама тук кой кво рекъл къде кво станало умирам да чита от туй се подържам тъй убава всички мъже от блока ми го казват.Пишете,пишете до сред нощ ще чета коментарийте може един двама да пишат ама различно казват и научавам много клюки Кво стана с студентчито , с изгубената айде дайте информация

Анонимен каза...

Споко, нищо особено не е станало, след като е поискан имунитета на Миховски! Да, случил се е този инцидент, вероятно госпожата си е извадила медицинско за средна телесна повреда и какво от това? Нищо! Миховски със сигурност има застраховка на колата и понеже алкохола е под 0,5 промила, застрахователната компания ще плати на бабето! А той ще продължи да си е депутат, защото няма да е осъден на лишаване от свобода ефективно. За това не се изисква ефективна присъда, ако си с чисто съдебно минало!

nsdap каза...

http://spodeli.eu/podpiynal-deputat-ot-gerb-blasnal-zhena-articles-5435.html
Т21 те и други били писали, не сте само Вие единствените...А тоя гъзомийник наричащ се депутат направо на "Атлант" с цялата ГЕЙберасюгенд шайка де го защитава...

Анонимен каза...

Този ли келеш е оглавил Герб в Троян? Още едно доказателство, че в Троян свестни хора не останаха. Градът ще загине в бавна и мъчителна агония. Срам!

Анонимен каза...

Иван е много добър човек и пожелавам на всички да са като него-ХОРА преди всичко.Това че някой е направил ПТП никой от нас не е застрахован от такава съдба.

Анонимен каза...

Не познавам нито единия, нито другия в инцидента. Дали промилите са точни или удобно заковани на 0,48 знаят само няколко човека. Скоростта е несъорбазена с пътните условия, никъде не пише, че превишена. Дали жената е била на пешеходната пътека или около нея, знаят само тя и Миховски. Едва ли, ако тя е искала обезщетение ще стигне чак до Цацаров, това са друг вид дела.
Според излязлото в медиите наш Иван гръмна като много удобен бушон. Сега едни заоблени чичковци ще се бият по тумбаците, видите ли и в България се водят дела, борим се с копупцията (случаят няма нищо общо, но ще стане), сваляме имунитета и на нашите и т.н. Какво да се прави, въпрос на избор. Аз никога не бих членувал в партия, основана от откровен самовлюбен простак.

Анонимен каза...

Закони има! Дали е бил в състояние да управлява или не е друг въпрос,ама ако жертвата ви е роднина сигурно друго щяхте да говорите.....

Анонимен каза...

Ако съм на мястото на жената ще си търся правата щом този депутат си позволява да кара пиян

Анонимен каза...

Миховски редовно пие и кара! Казвам го като свидетел на няколко такива случаи в заведение съм го виждал как пие и тръгва и се качва зад волана

Анонимен каза...

Дано справедливоста се появи от някаде и тази жена се оправи бързо и бъде обезщетена за страданията си от дързоста на пиян шофьор на пътя

Анонимен каза...

за милиони няма закони за кокошка няма прошка

Анонимен каза...

Миховски -ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!!!!

Анонимен каза...

Жалък човек, горката жена! Опасен рецедив, всички които знаят за навиците му да шофира пиян да споделят тук ? Ако не по-добре не пишете глупости, а вървете и помогнете на клетата старица, която вяма пари за хляб защото трябва да се лекува и е вече инвалид, докато други си правят кефа !!! Срам и позор!!!

Анонимен каза...

Ванка,хващай Нешев и се прибирай,дотук беше.Маслата и тресчотките те чакат.

Анонимен каза...

Абсурд е депутат да:
1. Пие и да шофира в това състояние.
Вярно е, че е под 0.5 и не е наказуемо, но е на границата.
2. Блъска човек на пешеходна пътека.
Такива трябва да гният в затвора.

Анонимен каза...

Дано жената го съди до дупка.
Подкрепям хора, които си търсят правата.
Другите ги е страх и си седят по дупките и само се оглеждат.

Анонимен каза...

Служителката на НАП - Ловеч Радосвета Коева постоянно е в особенно раздразнително състояние на работното си място, което демонстрира и спрямо клиентите на териториалната дирекция.
Състоянието й вероятно се дължи на доказана слабост към алкохола. Коева е известна в средите на ловешкото общество като бохем с потоянното си присъствие по заведения и пиянски запои.
Пиянството й не свършва добре. През 2014 г., с определение на Районен съд – Троян, е одобрено споразумение между Коева и прокуратурата в Троян, с което данъчната служителка е признала, че е шофирала автомобила си след употреба на алкохол с над допустимите по закон промили. За деянието си Коева е осъдена на пробация и лишаване от правото да управлява МПС за 14 месеца.
След този случай Коева получава прякора „Царицата“, въпреки че поради наказанието данъчната, както и повечето хора от малкото градче, започва да ползва автобуса от Троян, където живее, до Ловеч, където работи. Според местните хора обаче Коева е „царицата“ на отказите за регистрация по ДДС. Доколко тези откази са правомерни и не обслужват нечии лични интереси, е добре да бъде проверено от страна на шефовете на „Царицата“ в НАП.

Анонимен каза...

Тя тази сключи споразумение с прокуратурата и отърва кожата така че и нашия да прави така и стига сте го яли.Кво толкова ще им плати някой лев на бабата,ще се подписва 1 година в полицията и ще надува дрегера всяка сутрин

Анонимен каза...

oсобено / с едно 'н'/ и пред , така че /запетая /

Анонимен каза...

Или веднага е имало мутренско изпълнение и заплахи към жената и близките й.

Анонимен каза...

Иванчо видяли какъв номер ти спретна онази к..ва от ловеч Ваня Събчева да отиде на твоето място не се сърди на бабата не може троянец да вирее малък си

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |