Поставиха специални съдове за пепел из Троян

* Събчо Събчев: „Ако гражданите са съвестни, ефектът ще е добър – по-малко пушеци, повече чистота и ред”
Ново
115 СПЕЦИАЛИЗИРАНИ съда за пепел закупи и вече постави до контейнерите за боклук в града общинското предприятие „Комунални услуги – Троян”, което отговаря за сметосъбирането и сметоизвозването в общината. Новите съдове са компактни - с размери 70х65х60 см, пригодени са за механично разтоварване и са направени от дебела 3 мм горещо поцинкована ламарина, за да издържат на високи температури. Производител е врачанската фирма „Вола еко” (бившият военноремонтен завод). Цената на един съд е 150 лв.

ПРИДОБИВКАТА безспорно е много важна и нужна за Троян, тъй като над 80% от домакинствата тук се отопляват на твърдо гориво. Досега, според указанията на ОП „Комунални услуги - Троян”, пепелта трябваше да се изхвърля до контейнерите за боклук; което дори да се случваше, създаваше редица неудобства – и за чистачите, които трябваше ръчно да товарят камарите с пепел и губеха доста време, и за всички ни заради зацапването и загрозяването на тротоарите и околното пространство. Често се случваше и друго – горещата пепел се изхвърляше директно в контейнерите, това водеше до запалване на отпадъците, пушеци, замърсяване на въздуха, съсипване на скъпите съдове.

Събчо Събчев
ДАНО с новите съдове за пепел тези проблеми бъдат решени. Има обаче друга опасност – тежките 54 кг метални съдове да изкушат групите, занимаващи се със събиране на вторични суровини и да ги видим натоварени на каруците (тук използваме повода да адмирираме предложението за промяна на общинската Наредба за безопасност на движението и пълната забрана за движение на каруци в рамките на Троян – бел. Т21).

„АКО ГРАЖДАНИТЕ са съвестни, ефектът ще е добър – по-малко пушеци, повече чистота и ред. Призовавам всички да използват съдовете за пепел само по предназначение”, коментира за Т21 управителят на ОП „Комунални услуги – Троян” Събчо Събчев.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Като идея не е лошо, но не мога да разбера, чия е тази малоумна идея бобарите да се поставят на наклонени улици и кръстовища където видимостта и без това е затруднена.
Защо трябва да се чистят улиците, когато хората тръгват на работа. КомуНални ли са комуНахални, или комуНагли. Не 4 години, а месеци трябва да слезе в ред наше малко и вече обезлюдено селУ, но трябва и желание

Анонимен каза...

Браво за идеята.

Анонимен каза...

господа от ТРОЯН 21,НЕЩО СТЕ ИЗТРЕЩЕЛИ.СЪБЧО СЪБЧЕВ ОТДАВНА НЕ Е УПРАВИТЕЛ НА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ ТАКА ЧЕ НЯМА КАК ДА КОМЕНТИРА ПРЕД ВАС В КАЧЕСТВОТО НА ТАКЪВ

troyan21 каза...

До №3: Това някаква провокация ли е?! Управител на ОП "Комунални услуги - Троян" е Събчо Събчев, с когото разговаряхме за новите съдове за смет, от него научихме точната им бройка и цената. Г-н Събчев е изключително точен, коректен и отзивчив човек и ръководител.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |