Тромпетистите Християн и Тони с отличия от Стара Загора

* Двамата ученици на Бойко Ковачев спечелиха 2-ра и 3-та награда на 8-мия Международен конкурс за тромпетисти
Отличници
Тони, Християн и техният преподавател Бойко Ковачев
ДВАМАТА млади музиканти, представили Троян на 8-мия Международен конкурс за тромпетисти в Стара Загора (2-6 ноември) – 11-годишният Християн Димитров и 12-годишният Тони Кънчев, се завърнаха с награди, съответно 2-ра и 3-та, в своята възрастова група. За Християн е пореден успех, но за Тони, който се занимава с тромпет отскоро, това е първо участие на подобен сериозен форум и първо сериозно отличие.

„КОНКУРЕНЦИЯТА бе много силна, в тяхната възрастова група участваха 15 деца от България, Румъния и Македония. Християн и Тони се представиха много силно, още повече че всичките им конкуренти бяха възпитаници на специализирани музикални училища. Свириха добре и съм много доволен, особено от Тони, тъй като за него това е първо излизане на такава сцена. Той свири едва от 10 месеца, но както каза председателката на журито проф. Анна Фрийман от Германия – няма значение от колко време свириш, това не интересува никого от публиката, важното е как свириш. Християн можеше повече, но не бе особено концентриран, сигурен съм обаче, че на следващия конкурс всичко при него ще си дойде на мястото, той има огромни възможности”, сподели пред Т21 преподавателят на двамата млади тромпетисти Бойко Ковачев. Той използва повода и да благодари на хората, помогнали за участието в Стара Загора – бизнесмените Иван Краев и Георги Йонов и секретарят на НЧ „Наука – 1870 г.” Станка Марешка, която „помогна колкото трябва и когато трябва”.

Дипломите за троянските музиканти от конкурса за тромпетисти в Стара Загора
РАЗГОВАРЯХМЕ в почивката на поредния урок на Бойко Ковачев в Детската музикална школа към читалището, в момента в класа му има 6-ма тромпетисти. „Това е оптималната бройка, с повече ученици би било трудно”, сподели г-н Ковачев. Имахме един въпрос и към Християн и Тони – защо тромпет, а не примерно китара; дружният отговор бе: „Защото тромпетът най-много ни харесва!”.

Т21  

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво момчета дано ги има и други като вас троянчета.

Unknown каза...

Браво Бойко! Кефиш!!!

Анонимен каза...

Браво !

Анонимен каза...

Бравооо!

Анонимен каза...

Браво на децата. Музикални, дисциплинирани и талантливи. Успех деца! Само се чудя защо този Ковачев толкова много лъже бре. Е как Тони да свири от 10 месеца , като и двете момчета свиреха поне две години при Илиян Тодоров. Недей така бе Бойко и ние сме от Троян и ние тук живеем...с чужда пита помен не прави

Анонимен каза...

Браво!

anonimen каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |