Иногурацията на Общинския съвет и кмета е на 10 ноември

* Както и преди четири години, „уводната” сесия ще се ръководи от доайена сред съветниците Минко Акимов * Къде ли са били тогава
 (10 ноември 1989 г.), интересно е?
Предстоящо
В Троян малко след 10 ноември 1989 г.
НАВРЪХ знаковата дата 10 ноември ще бъде конституиран новият Общински съвет (ОбС) на Троян, получил вота на троянци на Местни избори 2015. На тази „уводна” сесия на местния парламент официално ще встъпи в длъжност и новият кмет на община Троян Донка Михайлова. Сесията е открита и всеки, който желае, може да присъства, напомнят от общинската администрация (начало 14:30 ч.).

СПОРЕД закона, общинската иногурация ще се ръководи от доайена сред новите съветници, който, както бе и преди 4 години, е Минко Акимов (ГЕРБ). А легитимацията ще извърши председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) адв. Емил Цветанов – той ще връчи удостоверенията на новите съветници и те ще положат подписите си пред областния управител на област Ловеч, по-точно пред временно изпълняващия длъжността Георги Терзийски (припомняме, че титулярът д-р Мадлена Бояджиева участва в изборната надпревара в родния си Тетевен и спечели кметското място – бел. Т21).

НАСТОЯЩАТА церемония на властта едва ли ще е така атрактивна, както тази при предходния мандат, по две причини. Главната – сега реално няма да има предаване на властта от стария на новия кмет, което е доста забавно и криещо разни смисли събитие, тъй като досегашният градоначалник Донка Михайлова спечели пореден мандат. Друго – липсва „шилото” от предишния местен парламент инж. Илиян Пеевски, който още на въпросната първа сесия напомни за себе си, обявявайки я за… нелегитимна и т. н.

НО ПЪК предстоящата първа сесия на ОбС – Троян за мандат 2015-19 г. има едно „предимство” пред посестримата си отпреди четири години – споменатата дата 10 ноември. Което няма как да не доведе до известни реминисценции от началото на демократичните промени преди 26 години. И би било интересно да научим къде са били новите днешни управници на Троян на 10 ноември 1989 г., особено тези от т. нар. десен политически сектор, минаващи за продължители на промяната. Къде ли са били, интересно е?

Т21

Още по темата:

23 коментара:

Иван Х каза...

Познайте, от първи път къде са били новите знакови "десни": Минко Акимов, Марин Радевски, Ангел Балев, Николай Тодоров, Недка Топалова? И познайте пак от първи път, дали са били членове на БКП? И дали днес биха извикали искренно: "Долу БКП"?

Анонимен каза...

Аз бях на трибуните, после на "кръглата маса", където срещу мен беше Началника на Народната милиция и член на Бюрото на ГК на БКП др.М.Акимов. Същият този М.Акимов, който бе реанимиран от троянските "демократични" партии ДСБ, ССД, СДС, ВМРО и НДСВ, както и от "журналиста" Генадий Маринов и вестника му "Троян 21"
Днес в сайта на Т21 се развихри нечувана цензура и безцеремонно унищожаване на коментари. Генадий Маринов днес ни върна в най-зловещите дни на комунистическата цензура. Един достоен ученик на гурото си М.Генковски, който преди 10-ти ноември бе цензурът на Троянски глас”, като секретар по идеологията на БКП”, a днес е чест гост на страниците на в-к Троян 21.
Днес в троянската политика вече няма нито един участник от събитията преди 26 години от страната на демократичните сили. Последният такъв си замина, хулен и обиждан 8 години непрестанно от Генадий Маринов с неговата вярна служба на другарчетата си от БКП, ДКМС и ДС Троян и тяхното ВЕЧЕ напълно безметежно живуркане в община Троян.
Браво, др.Маринов, вие изпълнихте заръката /добре заплатена/ и се доказахте като един верен син на БКП Троян.

Анонимен каза...

Николайчо тогава е бил ученик

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №2: Г-н Пеевски, вие сте талантлив хуморист! Пишете! Венсеремос!

St.Bordjukov каза...

До №2: Г-н Пеевски, благодаря Ви за "дебелото прасе" ...

Анонимен каза...

Как така разбрахте /а дали е така/, че постинга е на г-н Пеевски, а когато прокуратурата ви заведе следствие за престъпления по чл.148 он НК изведнъж се оказа, че нямало как да се разбере кое IP на кого е? И добре, че г-н Пеевски лично отказа да ви съдят!!!, независимо от цялата помия, която изливахте и продължавате да изливате по негов адрес в този сайт.
Г-н Маринов, радваме се, че "хуморът" на N:2 ви е харесал. Все пак той се базира на много документи, неопровержими събития и неоспорими факти. Подобен е "хуморът" на Ярослав Хашек.
Още много "хумор" се задава, г-н Маринов. Идея си нямате.

Уилиям Шекспир каза...

Я, и Хашек почнал да пише тук...Мъка, мъка, мъкааа....

St.Bordjukov каза...

"Засрами се бе", №6! "Не сме толкова прости!"
Може да съм "дебело прасе", ама и на мен ми иде на ум, ... не само на Генадий...

Франческо Петрарка каза...

Здравейте, уважаеми писатели, мастити политици и топ журналисти!
Здравейте, драги идеолози и моралисти!

Искам да Ви дам един съвет...
Съвет към Т21.

И той е следният......

В Троян има нещо хубаво - баскетболният отбор. Изнася атрактивни мачове, печели победи, залата /салонът/ е винаги пална /пълен/.
Няма да е зле, да започнете да обръщате повече внимание на този позитивен феномен за града.
Например: преди всеки мач, статия за предстоящия двубой, очаквания, прогнози, временно класиране и т.н.
След изиграването на мача: Информация за резултата от двубоя, отзиви, другите резултати в групата и отново класиране.

Какво правите Вие в момента, периодично по една статия на 5-6 двубоя, плюс от време на време неадекватни коментари от т.нар. баскетболен спец и Ваш приятел, сещате се кой...

Наистина ще е хубаво, да се обръща повече внимание на баскетболния отбор, смятам, че го заслужава, а също така, това би допринесло за популяризирането на играта с оранжевата топка сред троянци.

А, за общинския съвет, какво да Ви кажа?
Мъка.

Оноре дьо Балзак каза...

Майко мила сега пък Петрарка Майкъл Джорданов се появи..... този народ е изтрещял окончателно.Предлагам в залата на общинския съвет да се монтира едно баскетболно табло и на всички да се раздаде по една оранжева топка за популяризиране на играта с оранжевата топка.Който вкара най-много кошове му се повишава премията който вкара най-малко го водят в кукувалника....

Анонимен каза...

Искам да чуя от Минко Акимов, във встъпителното му слово, че се отказват от заплатите си на общински съветници, в полза на някакъв фонд!Ха да видим!

Анонимен каза...

Да попитам - кога Г. Маринов, или както го наричат "селянина с пурата" ще каже колко пари е получавал от общината за да хвали кметицата?
Истина ли е, че са колкото заплатите на трима общински съветника?

Селянина с пурата каза...

До №12: Безкрайно съм обиден от тиражирането на подобна невярна информация. Месечният ми хонорар не е колкото заплатите на трима общински съветници, а колкото, ей сега счетоводителката го изчисли, на 83-ма общински съветници. А за целия мандат, всичко, което съм получил, за да хваля кметицата, е точно 1 045 923,09 лв.

С уважение: Генадий Маринов

* П.П. Куку, пълно куку!

Анонимен каза...

12-ти, бъди по-точен. За статия или за година ги получава? Или може би за изречение?!?!?!

Анонимен каза...

Заплатата е месечно възнаграждение.

Анонимен каза...

Г. Маринов се прави на обиден, върти и усуква, но не казва колко получава от общината, т.е. от всички нас! Значи е вярна тиражираната информация, потвърждава се и от странните закани на Борджуков! Ужас, както се казва - мила, родна картинка!

Анонимен каза...

Куку, пълно куку!

Анонимен каза...

убихте ме с тая **инОгурация** - дори да бяхте написали **инАУгурация** пак нямаше да сте наблизо до смисъла и идеята . . . Честно ! ! ! ! !

Анонимен каза...

Към номер 9,нарекъл се Франческо Петрарка,а всъщност е един непознат и дразнещ се от не знам що, Анономко? Ясно е на всички,кого визираш като "баскетболен спец" на Троян21-Капелата,Лимоната,Канадеца и ако искаш и дебневенския селянин.. Моля донеси в редакцията дипломите за висше образование на Диков и другите специалисти на БК Чавдар ,ще помолим и него да направи същото . И не само това , подкрепи с факти техните успехи - нацонален принос и изградени местни играчи .Той има зад гърба си национален състезател- Кою Коев отбор мъже,Ради Ибов -кадети, Пламен Кукенски -проекто национален юноши старша възраст./ Десет години в "А" РБГ -само троянци : Кою Коев,Пламен Кукенски,Ради Ибов, Пламен Лалев, Стефан Манчев,Пламен Христов,Петър Малевски,Деян Цветков,Даниел Минков,Валентин Лесидренски и може някой да сме пропуснали- най-ръстовия състав юноши старша в България!!!

Паулу Коелю каза...

Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.

Паулу Коелю каза...

Първо се слага киселото зеле, после зимните гуми!

Франческо Петрарка каза...

Колега Балзак,
Вие сте от една друга епоха, епоха на свободата на духа и личността, на стремленията и големите надежди. Не съм си и мислел, че ще ме разберете...
Моята задача, като възрожденец е да отворя очите на хората за силните емоции и приятните преживявания, които се случват в Троян веднъж на две седмици, благодарение на домакинските срещи на БК Чавдар.

С огорчение констатирам, че никой от редакцията на Т21 не отговори на моята градивна критика.
Нима толкова много искам аз, по една статия седмично за представянето на клуба, нима отборът не го заслужава, нима според господин главният редактор, баскетболът не е социален феномен и никой в Троян не се интересува от него?

Аз ще продължавам да дерзая, скъпи приятели на великата игра с оранжевата топка и ще Ви информирам своевременно за резултатите, които постига нашият БК Чавдар!

Уважаеми номер 19, нарекъл се Анонимен,
Очевидно не сте разбрал семантиката на думите, които съм използвал.
Не сте вникнал в екзестенциалността на проблематиката върху която градя тезата си.
А тя е много проста- искам да се обърне повече внимание на БК Чавдар, защото смятам, че момчетата го заслужават, смятам също така, че в Троян има още доста потенциални привърженици на баскетболната игра, които биха се запленили от нея, ако имаше малко по-добър маркетинг.

И като за финал, моля, позволете ми да завърша с няколко мои строфи.

Но участта на Нарцис си спомнете –
да станеш цвят! Ужасно е, уви,
сред бурени да бъдеш дивно цвете.

Анонимен каза...

Кво да съм,ко каза,ко?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |