Момчетата на Троян – 4-ти в България

* Отборът на СОУ „Васил Левски” (8.-10. клас), воден от треньора Николай Скубарев, за 10-та поредна година стигна до финалите на Републиканското първенство
Баскетбол
ЗА 10-ТА ПОРЕДНА година момчетата от баскетболния отбор, 8.-10. клас, на най-голямото троянско училище – СОУ „Васил Левски”, водени от треньора си и преподавател по физическо възпитание в училището Николай Скубарев, играха на финалите на Републиканското ученическо първенство. Домакин на финалния кръг бе Видин и неговата зала „Фестивална” (14-17 май), а участниците – 10-те най-силни отбора в страната, спечелили зоналните първенства.

ФИНАЛИСТИТЕ
бяха разделени в две групи и нашите се паднаха в група А с отбори от София, Видин, Русе и Стара Загора. Троянци постигнаха три победи в групата – срещу отборите на АГ „ Гео Милев” (Русе) с 71:66, АГ „Томас Джеферсън” (София) – 56:50, и ГЧПЕ „Ромен Ролан” (Стара Загора); което ни изпрати във финалната четворка и битката за призовите места. Тук обаче записахме загуба от фаворита ГПЧЕ „Алеко Константинов” (Правец), което ни изправи в битка за 3-4-то място с отбора на домакините от ПМГ „Екзарх Антим Първи” (Видин), от които загубихме в групата. Паднахме и този път, не без съдийска „заслуга”, и бронзовите медали ни се изплъзнаха, но 4-тото място е безспорен успех. Безспорен успех и за баскетболната школа на Троян, чийто представителен мъжки тим вече втора година е медалист в първенството на националната „А” РБГ (втория ешалон на родния баскетбол). Шампион стана отборът на Правец, следван от Варна, Видин и Троян.

И СЕГА да откроим героите в нашия тим, които са с най-голямата заслуга за успеха – Камен Пенев, Цветомир Яков, Николай Маринов, Цветомир Моновски и Антон Цветков. Редно е да похвалим и ръководството на СОУ „Васил Левски” и лично директорката Розалина Русенова, полагащи изключителни грижи за своите талантливи баскетболисти. Както и спомоществователя инж. Владимир Младенов („КОПА Хидросистем”), който за четвърта поредна година подпомага финансово отбора. Треньорската заслуга се подразбира – без всеотдайността на г-н Скубарев това 10-то участие на републиканските финали и 4-тото място сега нямаше да са възможни. И от нас – браво!

Т21
Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво момчета ! Както се вижда от снимката и легендата на троянския
баскетбол Финта , създателят на тези момчета също помогнал. Надяваме се , че ще ги видим с екипа на мъжкия отбор наесен. Там е истината.

Анонимен каза...

Скубарев доказва, че разбира от баскетбол. Толкова поредни години на финалите - БРАВО Скубарев, браво момчета!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |