За 13-та година – „Балканче крос” в Голяма Желязна

* За поредна година победи Пламен Попов от Черни Осъм; троянецът Цветомир Цанков с две награди – за най-дебел и най-атрактивен състезател
Дай газ
По-трасето - бързи и яростни
Победителите
№22 - по-атрактивен отколкото дебел
ВСЯКА ГОДИНА, вече 13 поред, в събота преди сбора на Голяма Желязна се провежда атрактивната моторджийска надпревара „Балканче крос”. Сега мотошоуто бе на 20 юни, на обичайното си място местността Лъките и със същия главен организатор – бизнесменът Тотю Христов. Основни помагачи бяха Община Троян, инж. Иван Миховски („Миховски авто”), и ЕТ „Балканска скара – Никола Николов”, помогнаха и хора възможности от селото като Якослав Капсъзов, Теодора Михайлова, Петко Моев, Тончо и Васил Гачевски, кметът на селото Иван Христов и др. Сред официалните гости бяха кметът на община Троян Донка Михайлова, заместникът й Ангел Ангелов, депутатът от ВМРО доц. Милен Михов, придружаван от областния шеф на „войводите” Даниел Сираков. А за публиката няма какво да говорим – многобройна и ентусиазирана, като градусът на настроението допълнително се повишаваше от темпераментната свирня на младежката духова музика „Заедно” от Троян.

22-МА БЯХА участниците, основно от Троянско и Тетевенско, като всички те отговаряха на изискването машините им да са с оригинални двигатели, т.е. да няма изкуствено „напомпване” и надпреварата да е с истински „Балканче”-та. Състезанието бе в три кръга – за прецизност, майсторска езда и масов старт по затворено трасе след предварителни квалификационни серии. И крайното класиране се определяше след сумиране на резултатите от трите кръга.

Преди старта
Интервю след финала
Организаторът и спонсорът - Тотю Христов и Иван Миховски
ЗА ПОРЕДНА година победата грабна Пламен Попов от Черни Осъм, който събра 137 точки, след него на почетната стълбичка се наредиха Радослав Найденов от Ябланица (126 т.) и Ради Радев от Български извор (118 т.). За първите трима имаше парични награгради – съответно 300 лв., 200 лв. и 100 лв., плюс купи, медали и гуми и аксесоари за мотопедите. Награди имаше за всички, класирали се до „фаталното” 13-то място.

ПО ТРАДИЦИЯ бяха връчени и различни допълнителни награди, някои от които истински развеселиха публиката. За най-млад състезател бе отличен Александър Маринов, а за най-възрастен – 61-годишният железненец Николчо Мирчев. Цветомир Цанков от Троян пък си тръгна с две награди – за най-дебел и за най-атрактивен състезател. Любомир Лазаров бе отличен с престижната награда за най-красив мотор. Награди бяха осигурени и за първенците в съпътстващите състезания с кросови мотори и малки и големи АТВ-та, където имаше неединично дамско участие. Герой в гонката с АТВ стана Мария Минкова от Троян с второ място при големите машини и първо при малките. Радостина Калчева пък получи специална награда за куража си да участва в надпреварата при мъжете.

Милка Съева, учител, с. Голяма Желязна 

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Това е интересно и посещавано.
А защо нищо не казахте за рок академията?
Да не би да е било поредният провал с пияни
лапета и после площада няма изчистване?

Анонимен каза...

Не, беше супер яко и не помня площада така пълен!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |