Благотворителният концерт на „Климента”

* 2575 лв. е събраната сума за ново озвучаване на актовата зала на училището " * Донка Михайлова: „Желая ви още много по 30 години с много успехи” * Корнелия Маринова: „Където има минало, където това минало се познава, там има и светлина и бъдеще”
Юбиляр
Радост и на сцената, и в публиката, Благотворителният концерт на СОУ "Св. Климент Охридски"
Водещите - красиви и стилни
Директорката Иванка Цекова благодари на учители и дарители
Кметът Донка Михайлова: "Още много по 30 години!"
Словото на народния представител Корнелия Маринова
УСПЕШЕН – и като настроение на публиката и показано на сцената, и като изпълнение на целта за набиране на средства за нова озвучителна уредба за актовата зала на училището – бе заключителният благотворителен концерт, с който завършиха събитията по отбелязването на 30-годишния юбилей на най-младото троянско училище, СОУ „Св. Климент Охридски” (30 април, салона на читалището). На сцената се качиха десетки ученици и учители от „Климента”, днешни и бивши, а ръкоплясканията и усмивките на всички в залата, сред които и две ВИП гостенки – кметът Донка Михайлова и народния представител и зам.-председател на постоянната Комисия по образование и наука в Народното събрание Корнелия Маринова, бяха най-добрата оценка.

В НАЧАЛОТО на концерта водещите обявиха, че събраната досега дарителска сума за новата озвучителна уредба е 2000 лв. и призоваха към щедрост и допълнителна подкрепа, в края, когато завесата падна, средствата вече бяха 2575 лв. „Благотворителността означава да дадеш шанс на една благотворителна кауза, означава да бъдеш съпричастен, да бъдеш добър, да уважаваш човека до себе си”, каза в приветственото си слово директорката на училището Иванка Цекова. Г-жа Цекова поясни, че събитието се организира от Училищното настоятелство, а в концерта участват само възпитаници на училището. „Благодаря ви, че в трудните за образованието ни години вие успявате да имате път към всяко дете”, бе директорското обръщение специално към колегите учители.

Публиката аплодира изпълнителите
Кметски дар за училищната галерия
Учителски дует - Веска Ралчевска и Ценка Василева
„ЧЕСТИТ празник – желая ви още много по 30 години с много успехи”, бе пък пожеланието на кмета Донка Михайлова, която специално отбеляза присъствието в залата на първия директор на школото Цочо Зюмбилски и се обърна лично към него с топли благодарствени думи. Г-жа Михайлова сподели, че 30 години в един човешки живот са и опит и зрелост, но и много мечти. „В живота на училището тази възраст, надявам се, е същото”, каза още кметът, като подчерта безспорните успехи на 30-годишното училище, което бе определено като „опора на образователната дейност в Троян”. За юбиляря имаше и кметски дар – картина за училищната галерия, единствената в общината, а и не само. 

РАЗБИРА СЕ, думата взе и гостенката от парламента. „Аз съм тук като зам.-председател на Комисията по образование и наука в парламента, като народен представител, но най-вече като учител от Ловешка област, човек, който много добре знае какво е да си с децата, да работиш с тях, какво значи вдъхновение и път, какво значи удовлетворение от работата”, бяха първите думи на Корнелия Маринова, дългогодишен учител и директор на едно от ловешките училища. „Сигурна съм, че след 30 години извървян път на вашето училище, вие ще имате едно още по-добро бъдеще. Защото там, където има минало, където това минало се познава, там има и светлина и бъдеще”, пожела г-жа Маринова.

Т21

Благодарим ви!

Училищното настоятелство и училищната общност изказват своята искрена благодарност към всички, които подкрепиха благотворителната инициатива на СОУ „Св. Климент Охридски”. Да направиш добро е доказателство, че обичаш хората. Благодарим на всички, които присъстваха на концерта, благодарим на хората, които предварително ни подкрепиха: Марин Радевски, Стаменка Дамянова, Петко Пенков, Петър Стоименов, Мария Смилкова, Светла Дичевска, Айнур Кехайова, Пенка Дакова, Валентин Бечев, Богдан Дочев, Иван Краев, д-р Теодора Вълковска и много други. Уважаеми дарители, Вие помогнахте на нашите деца, на децата на Троян!

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |