Достоен финал и трето място в „А” група!

* „Чавдар” падна в Благоевград от „Академик” (75:71)
 и изтърва „среброто” * Биг Маг: „За мен този сезон, въпреки че сме на трето място (миналата година бяхме втори),
е по-успешен от предишния”
Баскетбол, „А” РБГ
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

МАРАТОНЪТ от репортажи за представянето на „Чавдар” във втория ешалон на баскетболното първенство на България – „А” РБГ, започнах през октомври с материала „С летящ старт в новото първенство” (за победата ни в първия кръг над „Рилски спортист 2”, Самоков) и слагам точка с коментар за последния мач на „чавдарци” в Благоевград в битка за второто място. Тази среща с прекия ни конкурент за второто място „Академик” (Благоевград) беше пренасрочена за четвъртък, 9 април, и изправяше пред изпитание треньорския ни щаб – дали ще съумее да събере целия състав; но в крайна сметка успя и на подиума в благоевградската зала бяха всички. Това предопредели и оспорвания характер на мача от първата до последната минута.

Треньорът Лъчезар Диков
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ загубихме срещата, а през цялото време нашите бяха догонващи в резултата. Резултатът в отделните части – 17:15, 26:20, 20:21, 12:15, и крайното 75:71 за „Академик”, с което се оформи редът в призовата тройка в редовния сезон: 1. ИУ (Варна), 2. „Академик” (Благоевград), 3. „Чавдар” (Троян). Ето как коментира срещата и класирането ни Биг Маг (треньорът на „Чавдар” Лъчо Диков, когото аз кръстих Магьосника – бел. Ст. Г.): „Отборът на „Академик” ни надира. Дори да бяхме спечелили, където имахме шанс да спечелим - в две-три микроситуации, като цяло ни надиграха. Намалявахме разликата, но после изпускахме. Отдавам загубата на липса на подготовка на основните ни състезатели! Нямаме такава подготовка, каквато имат другите отбори... Казах го и на момчетата след мача. Но за мен този сезон, въпреки че сме на трето място (миналата година бяхме втори – бел. Ст. Г.), е по-успешен от предишния. Първо - тази година конкуренцията е по-силна; второ - единственият отбор, който ни победи два пъти, е „Академик” (Благоевград). Правехме много по-силни и стойностни мачове от миналата година. С тези условия и бюджет, които имаме, с това класиране сме надвишили нещата. Не мога да не се радвам, че сме конкурентни на отбори, които са претенции, които имат организация и стабилно финансиране. Не че при нас не е стабилно, но е по-малко от при другите. Нямаме и организиран тренировъчен процес. Като цяло за мен сезонът е много успешен. Аз съм оптимист. Имаме разговори за следващия сезон отборът да продължи в същия състав. Ако има и допълнително финансиране - ще е добре дошло, но важно е ние, спортно-техническият състав, да си свършим работата”*. От своя страна треньорът на „Академик” (Благоевград) коментира пред сайта www.bgbasket.com представянето на отбора си и специално мача с нашия отбор в битката за второто място - както винаги малко високомерно и с намеци за слабата ни защита, но това не интересува читателя.
 
Ради Кочев, Ценко Наков
ОЦЕНКАТА МИ накратко – достоен финал и отлично представяне на отбора ни през целия сезон. А най-радостното е, че както в първия мач, така и в последния, пък и през целия сезон Властелина на въздуха – троянецът Ради Кочев, беше най-ярката звезда в нашия отбор; надявам се този изключително талантлив баскетболист да продължи да се развива възходящо. Убеден съм, че и треньорите на националните гарнитури няма да го забравят за предстоящите международни прояви. Специални поздравления и за капитана Ценко Наков, завърнал се след контузия с много силна игра в последния мач.

НАКРАЯ - както информираха от Българската федерация по баскетбол (БФБ), предстои турнир за Купата на БФБ . Обявените дати са 21-ви, 22-ри и 23 април, участващи ще са първите 8 отбора в класацията; вероятно място за провеждане - Русе или Благоевград, които са подали заявка да организират турнира. Както сме изтъквали многократно, БК „Чавдар” и да иска, не може да организира проява от подобен мащаб по една единствена причина – маломерната ни и неотговаряща на изискванията зала (салонче). Успех на момчетата! Айде наш`те!
 
Стефан Генков, треньор по баскетбол

* Цитатът е от интервю, дадено за www.bgbasket.com след срещата с „Академик”.
 

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Лимоната убаво ги фалиш ама май тръгваме надолу с тия наемници Плащат ли ти да лъжеш троянци за троянския баскетбол я кажи нещо за другите отбори кадети юноши младежи къде са кого бият
Гложене ли ,Градешница ли или Севлиеиво

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |