В Община Троян вече - комплексно административно обслужване

* Подаваш едно-единствено заявление и само срещу 2 лв. получаваш исканата административна услуга, цялата информация се събира
 по служебен път
Придобивки
„ИСКАМ чрез медиите да информирам жителите на община Троян, че на 25 март Общината (общинската администрация) стартира възможността за комплексно административно обслужване, заяви на пресконференция миналата седмица кметът Донка Михайлова (2 април). Подчертано бе, че комплексните административни услуги се извършват без да е необходимо гражданите да предоставят допълнителна информация, която е налична в информационните масиви на Общината.

ПРИДОБИВКАТА е насочена към две големи групи – представителите на бизнеса и обикновените граждани (физическите лица). Предоставят се 22 комплексни административни услуги, които вече са обявени в сайта на Община Троян; има специален раздел в сайта, откъдето могат да се изтегли съответното заявление за този тип услуги. Важен момент е, че до края на м. юни заявления за комплексни административни услуги ще могат да се подават и във всичките 21 села на община Троян. За целта предстои да бъде изградена виртуална частна мрежа (VPN), която ще свърже селските кметства и наместничества с общинската администрация.

ДРУГ ВАЖЕН момент е, че комплексната административна услуга при нас ще струва само 2 лв.; докато в други общини за същото се плаща 50 пъти (!) повече, по 100 лв. В тази сума от 2 лв. се включват и всички документи и справки, изискани от Община Троян по служебен път от други институции; вече е осигурен служебен достъп до регистрите на останалите администрации (различните държавни и общински служби), Агенцията по вписванията и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч, откъдето ще се черпи нужната информация. И всичко това ще става с подаване на едно-единствено заявление, като ще се плаща само за него, а не за всеки от предоставените документи.

Донка Михайлова
„НАДЯВАМ СЕ с въвеждането на комплексното административно обслужване да се фокусираме към епизода от живота на гражданите, да можем да отговорим на конкретните проблеми на гражданите по отношение на административното обслужване. Самата администрация да комплектова документацията, да търси справки и информация, така че този епизод от живота на гражданите да бъде по-лек, да го обслужи с подаването на едно-единствено заявление”, коментира г-жа Михайлова.

В СЪЩАТА посока е още една придобивка – от 25 март гражданите ще могат да получават нови 9 онлайн услуги (в сайта на Община Троян), с което тези услуги стават 23; през 2013 г. бе предоставена възможност за първите 14 онлайн услуги. Пакет от 5 услуги е насочен към собствениците на къщи за гости, заведения за хранени и таксиметрови фирми, а останалите 4 са свързани с местните приходи: искане на удостоверение за декларирани данни, удостоверение за платен данък върху наследство, копие от данъчна декларация, копие от квитанция за платен данък. „Имаме претенции, че бързо наваксваме натрупаното изоставане и ще бъдем една от общините в България, които с най-бърз темп внедряват интернет услугите”, обобщи градоначалникът.

Т21
Начало 

* С видовете комплексни услуги можете да се запознаете в специалния раздел към сайта на Община Троян - виж ТУК

18 коментара:

Анонимен каза...

Когато се презентират подобни изявления, не е хич лошо да се упоменат кои са точно комплексните услуги които общинската администрация предлага. В противен случай гражданина остава с впечатлението, че като иде в центъра за услуги, попълни някакво заявление и размаха 2 лева всичко ще му стане О,кей.Примери? Ами ще има недоразумения между комплексна услуги и процедури по ЗУТ. Не може срещу 2 лева да искаш примерно строително разрешение или учредяване право на прокарване или преминаване през чужд имот. Това са процедури и понеже не е обяснено както би трябвало ще има разправии и скандали със служителките в центъра за услуги.Гражданине ще иска и размахва 2 лв, служителките ще гледат умно и ще мучат. Нищо ние от простолюдието ще се посмеем.

Анонимен каза...

Честно казано и аз не разбрах за какви точно услуги става въпрос и ще е добре да се изясни

Анонимен каза...

Мисля,че кметицата в стремежа си да се похвали колко е напреднала общината, е пропуснала да направи така,че гражданите и бизнеса да разберат и да се възползват

troyan21 каза...

До№№1,2,3: Мисля, ясно е казано, че има специален раздел в сайта на Община Троян, в материала е даден линк към този раздел, но явно ви е убегнало. Допълнително дадохме линк и под материала.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

troyan21 каза...

И още нещо - специални поздравления към IT специалиста в общинската администрация Дидо Калински - негова е голямата заслуга за многото подобрения в сайта на Общината; този сайт става все по-добър и е много полезен! И отделно - Дидо е голям пич.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

В сайта специално за чукчи писатели, а не читатели, като първите трима коментатори, са качени и обяснителни материали към всяка услуга. Посочени са и таксите - за всяка услуга различни, а не по два лева всичко (някакво недоразумение ми се струва, че има тук).
Така че, като дойде гражданинът да размахва два лева, служителките няма да мучат, както изискано се изрази чукча № 1, а може да му разпечатат една страница от сайта.

Анонимен каза...

Аз го разбирам така. Примерно имаме услуга, която я има и като обикновена и като комплексна. Тя си има някаква цена. Но ако решим да я поръчаме като комплексна, тогава доплащаме към цената на самата услуга и въпросните 2 лева. Но може и да греша.

Анонимен каза...

Не е така, защото в обясненията в сайта ясно пише колко се плаща и точно за какво. Примерно за комплексна услуга за скица се плаща 30 лв. за скицата, и за удостоверение за наследници - 4 лева, ако то е необходимо да се приложи към заявлението за скица. За два лева никъде не става въпрос.

Анонимен каза...

Стига сте умували. Работата е много по-проста. Кметицата трябва да каже нещо хубаво на общия фон на нищото, което е в общината. Като няма какво, си измисля. А и нали трябва да получи все нещо от този сайт за това, че му плаща. Нали някой трябва да я похвали, след отчаянието на гражданите от нейното управление. Е, платена похвала, но нищо.

Платен трол каза...

Теорията ти куца, при положение че с един клик се влиза в сайта на общината и се вижда как стоят нещата. И ако целта на Троян 21 беше да се лъже, нямаше да бъде поместен линк в статията, и то на две места. Но за такава логика трябва мозък, не само желание да станеш кмет от ГЕРБ :))
Най-вероятно е говорено за някоя конкретна услуга, която в друга община струва 100 лева, а тук е 2 лева, а не за всичките комплексни услуги.

Дядо Пенчо-95 годишен избирател каза...

Абе, аз искам да питам този, десетия комсомолец-понеже се чудим с бабата ...Та въпросът ми е: можем ли с мойта другарка да си плащаме партийния членски внос по кампютъра, защото тя е на 90 години, а аз съм на 95 и вече по-трудно се предвижваме, пък и има много дупки по пътищата? И също искам да питам-ще има ли скоро гласуване по кампютъра, както другарката Мая Манолова обеща лани?

Анонимен каза...

Община Троян организира обществено обсъждане на проект за План за превенция и ограничаване на младежката безработица на Община Троян за периода 2015-2018 г., което ще се проведе на 21 април 2015
Каква наглост- махнете пенсионерите бе

Анонимен каза...

Подкрепям #12 :)
Какъв пример дава самата община, като
държи на работа разни изкуфясали дъртаци?
После младите да имат стимул да останат в община Троян.
Няма как да се случи.
А и както всички като калинел, рико и тем подобни са се наговорили и смазват хората от работа за 400-500лв.
Малко ако се събудят хората и да им направят групово напускане - ще запеят нова песен, като опре да не могат
да си изпълнят поръчките в срок. Иначе са много отворени

Анонимен каза...

Кога от общината ще отговорят на питането на гражданите докога ще се държат пенсионери в общината а младите няма къде да работят и напускат Троян

Анонимен каза...

За 100-те лева някой нещо не е разбрал. Става въпрос конкретно за издаването на разрешение за ползване на плувен басейн. Цената на това разрешение в други общини се движи до 100 лв. и горница. В Община Троян издаването на такова разрешително няма да се таксува. Ще се заплаща само комплексната услуга - 2 лв.

Анонимен каза...

Както аз го разбирам, Комплексното административно обслужване ще спести много време на хората, а и те няма да плащат допълнително за тези услуги.

Анонимен каза...

15-ти, такса написани от тебе, възприемам нещата. За пореден път, пореден жест на Общината към хората, развиващи бизнес тук. Така се прави!

Анонимен каза...

В ОБЩИНАТА ИМА 8 ПЕНСИОНЕРИ КОЙТО МОЖЕ БИ ВСИЧКИТЕ СА ПЕНСИОНЕРИ ЗАЩО БОРИС БОЯДЖИЕВ ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ 1000 ЗАПЛАТА И 880 ПЕНСИЯ НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ТОВА ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ ЛИ Е ГЛЕДАМ ОТ НЯКОЛКО ДНИ СЕ НАВЪРТА БИВШИЯ НАЧАЛНИК НА ПОЗЕМЛЕННАТА КОМИСИЯ ПРИ КМЕТА СИГУРНО МУ ТЪРСИМ РАБОТА ЕДНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДАНЪЧЕН УВОЛНИХА ГО ЗА РУШВЕТ , ДИМКО 6 ГО ОВОЛНИ ЗА КРАЖБА , ОТ ПОЗЕМЛЕНАТА ГО УВОЛНИХА ПИТАЙТЕ ЗАЩО МУ ВИКАТ КЪРНАКА ЗАЩОТО ВЗЕМА ЕДНА ЧАНТА С КЪРНАЧЕТА РУШВЕТ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |