След златото и сребро за Тачо в Лензерхайде

* Щафетата на България в състав Станимир Беломъжев - Антония Григорова извоюва вицешампионската титла в смесения спринт на Европейското първенство в Швейцария
Ски ориентиране
Сребърните Станимир Беломъжев и Антония Григорова, Лензерхайде (Швейцария), 22 януари 2015
СЛЕД ЗЛАТОТО в спринта от вторник (20 януари) и вчерашното шесто място в дългата дистанция (21 януари, сряда) днес (22 януари, четвъртък) неукротимият Станимир (Тачо) Беломъжев прибави в актива си втори медал от Европейското първенство по ски ориентиране, провеждащо се в швейцарския зимен курорт Лензерхайде.

В ТАНДЕМ с №1 при жените у нас – Антония Григорова, летящият троянец извоюва второ място и сребърен медал в смесената спринтова щафета (мixed relay), допускайки пред себе си единствено шампионския тим на Швеция в състав Ерик Рост и Жозефин Енгстрьом; преди българите финишира и втората щафета на Швеция, но тя не участва в класирането. Бронзовите медали останаха за Норвегия.

Победителите в смесената спринтова щафета: 1. Швеция; 2. България; 3. Норвегия
В СМЕСЕНАТА щафета всеки от двамата състезатели бяга по три пъти (по три маршрута), като се редуват. На първия пост Антония отвя съперничките си и финишира първа с 6 сек. аванс пред представителката на Чехия; на втори пост Тачо отстъпи водачеството на норвежците, изоставайки с 11 сек.; на трети пост Антония изостана още и финишира 8-ма, на 1:21 мин.; на четвъртия пост Беломъжев върна българската щафета в челото – трети, на 1:09 мин. от водача, втория отбор на Норвегия; на пети пост Антония слезе с две позиции надолу, но пък скъси дистанцията от първите на 41 сек.; в последния шести пост Тачо стопи разликата до 34 сек. и донесе европейското сребро за България.

СЕГАШНОТО отличие е четвърто за тандема Беломъжев – Григорова от големи първенства – през 2012 г. двамата спечелиха бронзов медал на Европейското първенство в Украйна, през 2013 г. са бронзови и на Световното първенство в Казахстан, а през миналата 2014 г. завоюваха сребро на Европейското първенство в Русия.

Станимир със своя баща и треньор Иван Беломъжев, Лензерхайде
„СТАНИМИР и Антония направиха голямо бягане и заслужават огромна похвала”, коментира за Т21 по телефона от Лензерхайде треньорът Иван Беломъжев. „Съобщете, че посвещаваме нашите медали на Троян и на всички съграждани и приятели, които винаги са били с нас, подкрепят ни и се радват на успехите на Тачо”, допълни Беломъжев старши.

Т21
Снимки: Nordenmark Adventure

 Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Че от федерацията нищо не става си е факт, но в малкия ни градец има доста богати хора, които надявам се да подпомогнат шампиона и да продължи да ни кара да се чувстваме горди

Анонимен каза...

Браво,на Тачо.
Общината и тя да помисли,може и това да стигне на Комитов за определяне на спортист №1 на Троян

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |