Питат Цацаров: „Има ли извършено престъпление от Красимир Кръстев?”

* В жалбата на Марин Симеонов до главния прокурор четем още: „От 23 април 2014 г. до 5 януари 2015 г. не получих адекватен отговор на поставения въпрос от никоя институция”
Тема с продължение
Марин Симеонов пита: "Има ли извършено престъпление от Красимир Кръстев?"
ЕДИН от потърпевшите, съгражданинът ни Марин Симеонов – който подготви колективната жалба, представена на „тъжната троянска манифестация” на 1 май миналата година на централния троянски площад (виж „Тъжната троянска манифестация” в бр. 18 на Т21 от 8 май 2014 г. – бел. Г.М.), подписана от 23-ма души и разпратена до прокуратурата, националния омбудсман и председателя на Народното събрание, но недовела до решение – пак пита и търси справедливост. И преди броени дни, на 5 януари 2015 г., е изпратил нова жалба, адресирана директно до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Г-Н СИМЕОНОВ търси справедливост заради действията на печално известната габровска фирма „Великобритания 2014” ЕООД и конкретно на нейния местен представител, троянеца Красимир Кръстев, „ужилили” с по 1200 лв. десетки граждани на Троян, обещавайки им работа в Англия и подписвайки договори, а след това – нито пари, нито работа. Същата „Великобритания 2014” ЕООД, чийто собственик, габровецът Андон Гинев, бе бит като куче от потърпевши русенци пред камерите на Нова телевизия в Русе. А пък колегата му – споменатият Красимир Кръстев, заведе съдебно дело за клевета и иск за 10 000 лв. срещу главния редактор на Т21 Генадий Маринов и един от потърпевшите троянци, 24-годишния Кристиян Костов, разказали за случилото се в статия в нашия вестник (виж „Излъганите за Англия: Опира до съд или бой”, бр. 17 на Т21 от 30 април 2014 г. – бел. Г. М.).

Красимир Кръстев
СЪЩИЯТ Красимир Кръстев, когото изиграните троянци смятат за основен виновник за сполетялото ги; същият, който ги убеждавал, събирал парите, подписвал договорите, залъгвал ги с обещания и ги уговарял по телефона, обещавал, че ще връща сумите и давал повторни лъжливи обещания и оферти за работа и т. н. И който май се опитва отново да прави на прости всички ни – като с нескопосаната си атака (делото за клевета) пробва да се представи за чист като сълза, борец за правдата, несправедливо опетнен, обиден и унизен от клеветниците… Както е казал народът – хем насран, хем голям.

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ на жалбата на Марин Симеонов (пълния й текст вижте по-долу), който е един от потърпевшите от „Великобритания 2014” ЕООД и лично от Красимир Кръстев; платил 1200 лв. за работа на дъщеря си Цвета в Англия и „изгорял” с парите си, както десетки други. Големият въпрос на г-н Симеонов е: „Има ли извършено престъпление от г-н Красимир Кръстев?”. Г-н Симеонов припомня, че на 23 април 2014 г. е изпратил първата си жалба до Районна прокуратура – Троян, в която са изнесени факти, обстоятелства, документи и е поставен същият въпрос: „Има ли извършено престъпление от г-н Красимир Кръстев?”. Но до настоящия момент (5 януари 2015 г.) няма получен адекватен отговор. Единственото, което жалбоподателят получава, и то след направена в деловодството на Районна прокуратура – Троян в края на м. декември 2014 г. справка, било, че „преписката е изпратена на Районна прокуратура - гр. Габрово и... толкова”. Или с други думи: „Нищо!!! Нищо на въпроса има ли извършено престъпление от конкретен човек на територията на гр. Троян?!”.

Г-Н СИМЕОНОВ пита главния прокурор Сотир Цацаров какво е свършила Районна прокуратура – Троян „от 23 април 2014 г. до сега (5 януари 2015 г.), а това са 8 месеца или 240 дни?!”. Прави и риторичното уточнение: „Това според Вас, г-н Главен прокурор, нормално ли е и колко още време трябва да чакам, за да получим отговор на поставения въпрос - 1 месец, 6 месеца, 1 година, 5 години или повече?”. И накрая се обръща към главния прокурор с големия въпрос: „Има ли извършено престъпление от г-н Красимир Кръстев, коя институция трябва да ми отговори и в какъв срок?”.

АВТОРЪТ на жалбата е сезирал по случая с Красимир Кръстев и предаването „Господари на ефира” по Нова телевизия, обръщайки се към тях като към борци за справедливост. И изразявайки надеждата, че „може би след Вашата намеса Районна прокуратура - Троян ще ни уведоми за извършеното от нея и ще отговори на въпроса има ли извършено престъпление от г-н Красимир Кръстев?”.

Генадий Маринов

До: Сотир Цацаров - Главен прокурор на Република България
Копие: предаването „Господари на ефира”, Нова телевизия

ПИТАНЕ
от Марин Иванов Симеонов, Троян

Г-н Главен прокурор,

На 23 април 2014 г. Ви изпратих жалба, подписана от 23 граждани на гр. Троян. Вие ни уведомихте с Ваше писмо с изх. № 5520/10.05.2014 г., подписано от прокурор Г. Кювлиев, че жалбата е прехвърлена по компетентност на Административния ръководител на Районна прокуратура - гр. Троян. Такава жалба съм депозирал и в Районна прокуратура - гр. Троян под вх. № 450/23.04.2014 г. В жалбата си изнасям факти, обстоятелства, документи и поставям един-единствен въпрос и той е: Има ли извършено престъпление от г-н Красимир Кръстев?

Марин Симеонов, Сотир Цацаров
От 23 април 2014 г. до сега - 5 януари 2015 г., аз не получих адекватен отговор на поставения въпрос от никоя институция. При направената справка в края на месец декември 2014 г. в деловодството на Районна прокуратура – гр. Троян ми отговориха, че преписката е изпратена на Районна прокуратура - гр. Габрово и... толкова. Нищо!!! Нищо на въпроса има ли извършено престъпление от конкретен човек на територията на гр. Троян?!

Това ли са свършили господата от Районна прокуратура - гр. Троян от 23 април 2014 г., до сега, а това са 8 месеца или 240 дни?! Това според Вас, г-н Главен прокурор, нормално ли е и колко още време трябва да чакам, за да получим отговор на поставения въпрос - 1 месец, 6 месеца, 1 година, 5 години или повече? Та след като не получавам отговор на поставения въпрос от Районна прокуратура – гр. Троян вече 8 месеца, Ви ПИТАМ Вас, г-н Главен прокурор на Република България: Има ли извършено престъпление от г-н Красимир Кръстев, коя институция трябва да ми отговори и в какъв срок?

Господа от „Господари на ефира”, обръщам се и към вас като борци за справедливост. Може би казусът ще ви заинтересува, още повече че г-н Красимир Кръстев е завел дело от частен характер и съди ваш събрат - вестник „Троян 21” (Т21) от гр. Троян, за публикация, отразила негодуванието на „ужилените” с по 1200 лв. граждани на Троян. Може би след вашата намеса Районна прокуратура – гр. Троян ще ни уведоми за извършеното от нея и ще отговори на въпроса има ли извършено престъпление от г-н Красимир Кръстев?

Приложения: Съгласно текста
5 януари 2015 г., гр. Троян
Марин Симеонов 

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Ей тоз тарикат явно яко е нахранил по веригата,та всички правораздавателни институции се правят на умрели.А сега , ако успее да осъди Генади направо ще го призная за играч.

Анонимен каза...

Защо в България институциите не си вършат работата за която получават заплати от нас данъкоплатците?Кое , какво и как трябва да ги накара да я вършат? Защо 25 години няма осъден политик?Може би няма кражби, злоупотреби, корупция? Защо ако все пак някой бива осъден то той не влиза в затвора, а изчезва от страната?И погледнато за нашия град възниква въпроса-има ли "гнили ябълки" в институциите на града ни?

Анонимен каза...

Е, прокуратурата не може да каже, дали има извършено престъпление, това е работа на съда! Прокуратурата може да се произнесе, дали има данни за извършено престъпление, и ако има да се мине към дело в съда!

Анонимен каза...

Да, де! Точно това да каже, а не да си ошумолява и да бяга от отговорност!!!

Анонимен каза...

Жалбата е неправилно написана, № 3 правилно е обяснил! И макар, че е ясно какво иска да получи жалбоподателят, от прокуратурата използват неточно зададения въпрос, за да не отговорят! Вероятно данни за престъпление има,но...

Анонимен каза...

Да жувее таз прокуратура,
дет си клати само...
кракатаааааа;)

Анонимен каза...

"Гарван-гарвану око не вади"-народна мъдрост

Анонимен каза...

Режете му главата на Кафа/Красимир Кръстев/ и да умирише някоя долчина в Балкана...те лисиците и чакалите си знаят работата.

Анонимен каза...

До № 3. Работата на съда е да определи размера на наказанието което прокуратурата иска за извършителя или да оневини извършителя в липса на състав на престъпление.Така че жалбата си е точно написана и до когото трябва.Най- вероятно има извършена проверка от органите на МВР, в случай РУП Троян. Остава прокурора да се произнесе дали ще образува досъдебно производство или не. Това иска да знае жалбоподателя и е редно да бъде уведомен в някакъв приемлив срок. Така, че №3 и №5 се ограмотете и тогава развивайте теории.

Анонимен каза...

До уважавания от мен Генадий Маринов:Днес 26.01.2015г., по адрес/различен от моя/ на лична карта на дъщеря ми Цвета се получи писмо от районна прокуратура гр. Габрово, с което я уведомяват, че с постановление от 16.01.2015г. е образувано досъдебно производство ЗМ№..... по описа на ОДМВР гр. Габрово.Това ме учудва, защото уведомяват дъщеря ми при положение, че жалбоподателя съм аз, а аз съм посочил точно и ясно адреса си и тел. за връзка при необходимост. Но и това е нещо, все пак чаках някаква информация вече 9 месеца. Разсъждавайки по текста от писмото, си правя извод, че районна прокуратура Троян след извършена проверка от РУП Троян е изпратила преписката на районна прокуратура Габрово, може би защото там е регистрирана фирма Великобритания 2014.Може би е така, не знам, защото никой не ме уведомява, кой какво и как е свършил и има ли състав на престъпление от лицето Красимир Кръстев, което аз реално питам. Любопитното в случая е, че досъдебното производство е образувано на 16 януари 2015г.,т.е. 11 дни след повторната ми жалба от 5 януари 2015г.до Главния прокурор на Република България.Изводи не правя и не се ангажирам да правя, защо е изминало толкова време за да се образува досъдебно производство и защо е след поредна жалба от моя страна до висшестояща институция, но който иска може да си ги направи сам.Това предоставям като информация Генадий и ще Ви предоставя копие от писмото на районна прокуратура Гр. Габрово. С уважение Марин Симеонов.

Анонимен каза...

Досъдебното производство е с максимален срок от 2 месеца. Това означава, че след 16.03.2015г. районна прокуратура гр. Габрово трябва да внесе обвинителен акт в районен съд Габрово. Следим развитието и чакаме господа от районна прокуратура гр. Габрово!Ще Ви изпратим и медии да отразят събитието!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |