Две национални награди за троянския Хлебозавод

* Златни медали от „Булпек 2014” за здравословните хлябове „Лимец” и „Спелта”; зам.-министър Бракалова хвали троянските продукти
 * Злато за хляб „Ръжен” от конкурса на Съюза по хранителна промишленост
Отличници
Изпълнителният директор Стаменка Дамянова (вдясно) подарява празнична погача на зам.-министър Марина Бракалова, "Булпек 2014", Интер Експо център, София, 5 ноември 2014 г.
ДВЕ НАЦИОНАЛНИ награди в рамките на по-малко от две седмици получи троянският Хлебозавод („Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД), научихме от изпълнителния директор и главен „виновник” за случващото се Стаменка Дамянова.

ПРИ ТРАДИЦИОННОТО си участие на специализираното изложение „Булпек”, което тази година се провежда за 21-ви път, а негов домакин бе столичният Интер Експо център (5-8 ноември), троянските хлебопроизводители се окичиха с два златни медала и диплом за качество и оригиналност на два свои продукта от типа „Здравословен хляб” – хляб „Лимец” и хляб „Спелта”. Зам.-министърът на земеделието и храните Марина Бракалова откри „Булпек 2014”, провело се съвместно със специализираните изложения в няколко други хранителни „жанрове” – „Месомания”, „Светът на млякото”, „Интерфуд&Дринк” и „Сихре” (оборудване за хотели, кетеринг и СПА). „Продуктите тук са с високо качество и показват последните достижения и технологии в различните браншове. Това е уникална възможност за среща и обмен на опит“, изтъкна зам.-министър Бракалова, която посети троянския щанд и бе силно впечатлена от изделията на „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД.

СЕГАШНИТЕ отличия от „Булпек 2014” не са първите за троянския Хлебозавод от това престижно изложение. На миналогодишното му 20-то юбилейно издание троянските хлебопроизводители също взеха два златни медала – за хлябовете си „Здраве” и „Релакс”, плюс плакет за бързоразвиващо се предприятие с иновативен подход.

Стаменка  Дамянова получава наградата на СХП за иновативния продукт хляб "Ръжен", Парк хотел "Москва", София, 20 ноември 2014 г.
НА СЪСТОЯЛОТО се на 20 ноември в столичния парк хотел „Москва” Седми национален конкурс в хранително-вкусовата промишленост – нови продукти и технологии 2014 троянският Хлебозавод бе отличен с почетен диплом и плакет за своя иновативен продукт хляб „Ръжен”. Събитието бе организирано от Съюза по хранителна промишленост (СХП) към Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС). А настоящата награда за „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД е третата поредна за иновативни постижения.

НА 2 ДЕКЕМВРИ представители на троянския Хлебозавод са поканени на церемонията в столичния „София хотел Балкан”, където Българската търговско-промишлена палата за 21-ви пореден път ще връчи своите традиционни годишни награди за постижения в българската икономика. Очакванията са, че и от този форум нашите хлебопроизводители ще се завърнат с награда.

Т21

Още по темата:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |