След четири мача: две победи и две загуби

* „Чавдар” наби здраво „хитрягите” от „Академик” (София) в отложения домакински мач – 98:55; после загубихме минимално във Варна от фаворита ИУ – 73:80 * Предстои мачът на истината – с гостуващия „Академик” (Бл)

Баскетбол, „А” РБГ 
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

В ПЪРВИЯ си репортаж за сезона ви информирах за ударното начало и победата на „Чавдар” в Самоков срещу „Рилски спортист 2”. Последва отлагане на домакинския ни мач от втория кръг с отбора на „Академик” (София)  - след безпрецедентна намеса на силните от „Лукойл” в БФБ . В третия кръг гостувахме на „Академик” (Пловдив), един от претендентите за призово класиране в тазгодишното първенство. В мача не взе участие отлично представилият се в първия кръг любимец на троянската публика Ради Кочев, поради ангажираност с мъжкия отбор на „Балкан”, Ботевград (тази зависимост от страна на ботевградския тим ще ни тежи през целия сезон и опасявам се, че ще ни попречи да спечелим някои възлови мачове). Какво може да се отбележи за мача ни в Пловдив: равностойни първи две части, но слабата физическа подготовка и късата и неравностойна резервна скамейка в крайна сметка ни донесе неприятна загуба – 79:62 за пловдивчани.
 
На мача с "Академик" в Троян, 8 ноември 2014 г.
Мажоретки радваха публиката в зала "Чавдар"
НА 8 НОЕМВРИ, събота, от 18:00 ч. (необичайният ден и час и недостатъчната разгласа бяха причина да не дойдат много зрители в зала „Чавдар”) се игра отложеният мач с „Академик” (София). Тези, които присъствахме в залата и които следим развоя на събитията в групата, очаквахме с интерес двубоя, понеже в предишния кръг младежите на „Академик” биха в София един от фаворитите за титлата - отбора на Благоевград. Любопитството и интересът ни се подклаждаха и от факта, че ще видим трима от перспективните млади играчи на България - Крис Минков, Самоел Франсис и Николай Грозев. За съжаление на запалянковците, но за радост на треньорския щаб на „Чавдар”, силните софийски „хитряги” си бяха вкарали автогол с това отлагане, тъй като по това време тези момчета бяха с мъжкия отбор на „Лукойл” в Бургас. Останалите младоци на „Академик” изобщо не бяха от класата на нашите опитни бойци, което е видно и от крайния резултат  - разгромна победа с 98:55 за „Чавдар”; като сравнително равностойни бяха само първите две части, завършили съответно 25:16 и 23:16 за нашите. Останалите две части преминаха при тотално превъзходство на троянския отбор - 23:9 и 27:14.

Цанко Краев, Ценко Наков
КАКВО по съществено бихме отбелязали в този общо взето протоколен първи домакински мач. Отличен терен след направения ремонт на пода, приятно присъствие на мажоретния състав, коректен двубой и отлична както винаги троянска публика. Представянето на отделните състезатели, отбора като цяло и треньорското присъствие този път няма да коментирам, ще отбележа само двамата по моему най-добре изявили се - старата лисица Ценко Наков и талантливия младок Цанко Краев (възпитаник на ботевградската школа, внук и гордост на Стефан Пиронков).

НА 9 НОЕМВРИ, неделя, от 17:00 ч. във Варна се игра мачът ни от редовния четвърти кръг с миналогодишния шампион на „А” РБГ  - отбора на ИУ - Варна, който и тази година свири първа цигулка и единствен е без загуба. Дори и нашият „Чавдар”, който традиционно играе добре срещу варненци, не успя да им се опре, но отново се представи най-добре от всички досега, като загуби с минималното 80:73. И така равносметката до сега е четири мача с 2 победи и 2 загуби, според очакванията. По интересно е представянето на другите отбори, което е малко в разрез с първоначалните ми прогнози. Вместо 4 отбора с амбиции за призовите места се заформят най-малкото 6 с изравнени възможности, което предполага и много по-равностойни и оспорвани мачове до края на полусезона. Ето и временното класирането: 1. ИУ (Варна) – с 4 победи от четири мача; следват „Черноморец 2014” (Бургас), „Дунав” (Русе) , „Академик” (Благоевград) и „Видабаскет” (Видин) – с по 3 победи; „Академик” (София), „Чавдар” (Троян) и „Академик” (Пловдив) – с по 2 победи, „Делфин” (Бургас) и „Рилски спортист 2” (Самоков) – с по 1 победа; и накрая „Шумен” (Шумен) и „Академик” (Варна) – без победи. 

СЛЕДВАЩИЯТ ни мач е с „Академик” (Благоевград) на 16 ноември в Троян и по моему той ще даде отговор на въпроса колко боеспособен и конкурентноспособен е нашият тим през този сезон. Така че нека пак сме в залата и „Айде наш`те!” да подкрепим „Чавдар”!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |