Инж. Грозданов: Ако продължи, затваряме третокласната пътна мрежа

* Губернаторът Милко Недялков: Пътуванията - само в краен случай,
 с добре оборудвани автомобили и опитни шофьори * Над 20 аварирали далекопровода в Ловешко, помагат екипи на ЧЕЗ
 от съседни области
Внимание зима!
ДИРЕКТОРЪТ на Областно пътно управление (ОПУ) – Ловеч инж. Георги Грозданов информира, че след падналия обилен снеговалеж в областта най-тежка е ситуацията в общините Троян, Априлци и Ловеч. Пътният шеф заяви, че в участъците Троян – Шипково, Троян – Априлци и Троян – Беров мост има паднали дървета и преминаването там е крайно затруднено. В момента са ангажирани над 60 почистващи машини, като приоритетни са първокласната и второкласната пътна мрежа. Заради мокрия и тежък сняг има паднали дървета, аварирали далекопроводи и затруднения и по път II-35 Троян - Ловеч, както и в участъка Малиново – Сопот на главния път София - Варна. „Ако продължи да вали с този интензитет, може да се наложи затваряне на третокласната мрежа”, допълни Грозданов. 

ВСИЧКИ граждани и организации да ограничат пътуванията само в краен случай и с добре оборудвани за зимни условия автомобили и опитни водачи, съветва областният управител на област Ловеч Милко Недялков. Той призова за повишено внимание при преминаването в близост до дървета и електропроводи. „Тези мерки са важни не толкова за създалата се тежка обстановка, колкото за сигурността и живота на хората”, подчерта губернаторът.

ОТ ЕЛЕКТРОДОСТАВЧИКА ЧЕЗ пък умоляват жителите на областта да обезопасят местата около скъсаните проводници и да подават сигнали за аварии на телефони: 112, 068/61-21-12 (ЧЕЗ - Ловеч) и 0700 10010 (национален телефон за сигнали на ЧЕЗ - България). Над 20 високоволтови далекопровода в Ловешко са аварирали към момента и са мобилизирани всички екипи на ЧЕЗ в областта. Зам.-ръководителят на направление „Ловеч - Враца” в електродружеството Бойко Чавдаров увери, че и помощни екипи от съседни на Ловеч области са се включили в отстраняване на авариите.

По информация от Ганчо Чурков
PR на Областна администрация - Ловеч
 
Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Георги Георгиев : браво бе пичове , след многобройните обаждания на 070010010 на които никой не отговори в порядъка на 3 часа, на кой по точно да се обадя че не ми е ясно ??????? Или пък когато се обадиш на 112 и ти кажат че нищо не могат да направят ????? на кой друг да се обадя че не ми е ясно ..

Анонимен каза...

Затворете я, така ще направите и пенсионната реформа. В троянските села са останали само пенсионери, без ток, хляб и медицинско обслужване. Даже и децата им не могат да стигнат до тях. Да си правят комуни и да се ровят в снега докато дойде попа ли?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |