Пътната в обстановка в община Троян е изключително тежка

* Пътят към Беклемето е проходим до хотел „Сима”, а Троянския проход е затворен за движение на всички видове МПС * Цялата налична техника е в действие
 
Официална информация 

ПЪТНАТА обстановка на територията на община Троян е изключително тежка. Много населени места са без ток (по данни от ЧЕЗ в община Троян са прекъснати 5 въздушни електропроводни линии и без електрозахранване са останали 14 000 абонати - бел. ред.). Падналият мокър и тежък сняг върху дърветата, които все още са с голяма листна маса, доведе до счупване на клони и цели дървета и блокиране на участъци от уличната мрежа в града и някои пътища в общината. За осигуряване на проходимостта от сутринта без прекъсване работят екипи на РСПБЗН – Троян, РУП – Троян, Община Троян и ДГС – Троян.

ЦЯЛАТА налична техника е в действие. Наложи се изтегляне на закъсали тирове и автобуси, които възпрепятстваха движението на двата изхода на Троян, Кози вир към Беклемето. За отбелязване е, че причината в повечето случаи е пътуване неподготвени за зимните условия (с летни гуми). Пътят към Беклемето е проходим до хотел „Сима”, а Троянския проход (Троян - Кърнаре) е затворен за движение на всички видове МПС.

Обстановката при хотел "Сима" тази сутрин около 10:00 ч.
ДНЕС сутринта (25 октомври) заседава Общинският щаб за изпълнение на плана при бедствия, определени са приоритетите, реагира се своевременно на подадените от гражданите сигнали. Следващото заседание на щаба е в 17:00 ч.

Община Троян 

Още по темата:

2 коментара:

Община Троян каза...

И аз попътувах малко днес. Пълна неадекватност от който се сетите. Не видях гражданска защита /пожарната/ да тръгне по пътя и да чисти дървета. Общината по стар навик чака да спре валежа и сигурно прави молебени да се стопли. На надлеза на Калейшкото катастрофа - нашите с капелите се щурат по пътя и се чудят какво да правят. Как не ги отнесе някой... Разчистете пътя и извикайте снегорин бе, защо правите глупаво задръстване. Същото и на Кози вир. Един час по късно на надлеза на Калейшкото, а и на Кози вир вече снегът се беше хванал и добре утъпкан - идеален за следваща катастрофа. На надлеза някой се беше сетил гениалната идея да пуска колите една по една нагоре и направи задръстване до другия край на света. По това време мина снегоринът нагоре, но естествено в другото платно. Ми като сте спрели движението, направете му път да изрине и да сипе малко пясък бе. Или и той беше с летни гуми, пък като се замисля дали имаше и пясък в него. И пак зимата Ви изненада, и пак летните гуми виновни. Е аз бях със зимни, организацията не става. Често казано само Енергото видях да хвърчат. Но за сметка на това няма и телевизия, някой гений спря ретранслатора на Къпинчо и остави оня с лесния достъп на Кратунковци.

Анонимен каза...

Te tragnaha da 4istqt po pladne....a problema bil drugade..gumi i dr tem podobni gluposti.....palni idioti ni komandvat horaaa..

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |