Кризисна ситуация в Троян заради снега

* От обилния и неспиращ снеговалеж: изпочупени клони, изкоренени дървета, закъсали автомобили в града и общината, проблеми с електрозахранването* Кризисният щаб апелира да се ограничат пътуванията * Донка Михайлова: „Положението е тежко”
Внимание зима!
Изкорененото дърво на ул. "Стара планина" до магазина на "Фина 3"
ОТ СУТРИНТА (25 октомври, събота) в Троян е като в детската песничка  - „сняг се сипе на парцали/вън вали, вали, вали…”. И въпреки че е бяло и красиво, положението никак не е радостно. Причината – тежкият и мокър сняг, неспиращ вече часове, изпочупи клоните на десетки дървета в града и общината, има и изкоренени цели дървета (например на ул. „Стара планина” точно срещу аутлета на фирма „Фина 3”). Отделно – по пътищата в града и общината са закъсали големи автомобили и движението е блокирано (кръстовището при Кози вир в Троян, на Калейшкото пред входа на града, към и на Беклемето и др.); в повечето случаи причината за пътните „тапи” е пренебрегнатото предупреждение да не се шофира с летни гуми.

ЗАРАДИ случващото се от Общинския щаб за изпълнение на плана при бедствия, ръководен от кмета Донка Михайлова, отправиха апел да се ограничат пътуванията територията на община Троян. Обилният снеговалеж доведе и до спиране на тока на няколко пъти от сутринта, а в няколко троянски села заради аварии по електропроводите ток няма от часове.

ВЪПРЕКИ кризисното положение засега екипите на ОП „Комунални услуги”, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН), РУП - Троян, Държавно горско стопанство - Троян и снегопочистващите фирми се справят със ситуацията; като пример за експедитивните и ефективни действия може да се даде реакцията след подадения сигнал за падналото дърво до магазина на „Фина 3” в централната част на града – буквално минути след инцидента пристигна екип на ОП „Комунални услуги” и дървото бе нарязано и разчистено. Общинският щаб пък заседава отрано сутринта и въпреки че ситуацията е овладяна, притесненията са големи. „Положението е тежко, но правим максималното за нормализиране на обстановката”, коментира пред Т21 кметът Михайлова.

Т21

Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Зимата май пак ни изненада. Как може да няма една почистена улица. И пак ще си мълчим както като разкопаха целия град.

Анонимен каза...

Така е, но до завчера вървяха кражбите покрай "асфалтирване".
От днес започват кражбите покрай "снегопочистването".
Да сме живи и здрави да плащаме данъци на общината, че
да има повече за крадене

Анонимен каза...

Пак общината изненадана!!! Боклуци мръсни!!!

Анонимен каза...

Нищо не е почистено. Какъв отговор ще даде Бидонка !!! Защо??? Не се накрадоха и наядоха.

Анонимен каза...

В 13.07 съм подала сигнал в Общината в момента е 14.50 няма и следа от снегорин.

Анонимен каза...

Големи малоумници има в този града!!!Хората си скъсват задниците да овладеят положението а дежурните лайномети плюят ли плюят...То бива злоба към най-успешния кмет на Троян в последните няколко десетилетия бива ама чак дотам???

Анонимен каза...

Какво е овладяно? Нищо не е овладяно!

Анонимен каза...

Не обичам да говоря лошо за никого, но този път съм възмутена. По републиканския път минаващ през Орешак, днес мина само един снегорин. Да не говорим за останалата част на селото,
която не е чистена изобщо. Предупрежденията за сняг са от една седмица, кризисния щаб трябваше да помисли за това по рано.

Анонимен каза...

А ток кога ще има?

Анонимен каза...

Положението в града е трагично. Снегорините изобщо не чистят ефективно, излязоха много късно. Разкарват се по пътищата, и не пускат греблото да изчисти както трябва, а правят сметка да краднат горивцето. Скапана работа! За тоя сняг се тръби от седмици, ама пак ни изненада.

Анонимен каза...

6-ти, те хората от зор пишат! А ти продължавай да лижеш!

Димитър "dmb" Табаков каза...

Браво на кризисният щаб сваляме им шапка :)

Димитър "dmb" Табаков каза...

А и също ми се иска да попитам, защо Беклемето ( и пет пъти повтореното хотел Сима) са по-важни от Троян и нашите улици?!

Анонимен каза...

Донке Донке... не става на работа маме! Хважай пътя и дим да те няма!

Анонимен каза...

Докато в общината има хора, които "отговарят" за пътищата, като Банкок Банков и Кацаров - т'ва ще е положението. Не ми е ясно как Донка търпи теА цербери.
Не се на ядоха мръсните му пенсионери. Градът днес беше в бедствено положение. Да, и от падналите дървета, но и от липсата на с него линия. Излязох сутринта към 7 часа, а видях първия снегоринн в 13 часа. Не стига, че в Троян останаха неразкопани улици, но и тях няма кой да изчисти! Ако минете из Черногор, там където е новия път за Балабанско, ще ви се изправят косите. Мразя да хейтя, но нещата вече минаха границата. СЧУПИХМЕ СИ АВТОМОБИЛИТЕ!
Ясно беше, че ще стане така след първия сняг. Лошото е, че и така ще зимуване.
Донке, гласувал съм за теб! Защо позволяваш да те водят за носа разни пенсии и номенклатурчици? Защо раздънихте целият град, а няма нищо готово? Защо днес нямаше снегорини?
Защо никой не контролира "копачите" по улиците? Защо излъга троянци, че всичко ще е готово до първи сняг? Защо не се работи събота и неделя(а и нощем), с цел по-бързото привършване. Защо? Защо?
Ма...а ни таковахте!

Анонимен каза...

Г-жо Кмет този път прекалихте, Вие опаа Ти знаеш ли къде е Търнето и че от 5 месеца давам двойно пари за гориво не е ли време да

напусвете или ние трябва да ви изгоним с камани ваш избирател Т. Ивановски

Анонимен каза...

Докато Донка Михайлова не разбере, че хората гласуваха за нея, а не за нейната партия и да се отърве овреме от заобикалящите я пиявици - все така ще е положението. Лошото е, че и да разбере ....май вече е късно.

Анонимен каза...

Пълен сървайвър! Разкопани улици и трапове, покрити със сняг. Ужас!!!

Анонимен каза...

Днес се разходихме по улиците и съвсем случайно засякох г-жа Михайлова да обикаля в заснежените улици и да търси разрешение на проблема. Лошо впечатление прави това, че хората в града вместо да стоят на топло пред компютрите и да пишат всякакви глупости може да излязат навън и да си изчистят поне тротоара пред домовете си както правят в повечето цивилизовани държави.

Анонимен каза...

19-ти, за чистенето на тротоарите ИЗОБЩО НЕ СИ ПРАВ. Защото за да си почистя тротоара, трябва да има създадена организация за това...

Не се прави на незнаещ какво се получава. Аз го махна от тротоара, после мине снегорина и ми го върне... Е па оти да се морим?!

В интерес на истината днес си почистих тротоара пред къщи. И като хвърлих снега снега на пътя, трябваше да бутам лек автомобил който закъса в изхвърления лично от мен сняг. Легна си на двигателя и едната му гума превърташе в копката която се е получила от копането на хората на Тонката Гечев. Понеже те много добре си трамбоват изкопите като ходят да ровят и да му търсят дипломата...

Въпреки че няколко пъти "манифестирах" напред назад из града днес, чак някъде около 18 часа видях снегорин по странична уличка. Не стига че неразкопаните улици са малко, ами и нямаше кой да ги почисти... А колкото и да ми е неприятно, осъзнавам че по разкопаните почистваща техника няма да видим тази година....

Та въпросния снегорин го срещнах по улица "Асен и Петър", след като беше оставил една голяма купчина сняг на кръстовището на въпросната улица с ул. "Славейков". Та да ни е удобно да минаваме...

Т.е. хем ги няма снегорините, хем колкото работа вършат, почти толкова л..на оставят след себе си....

Не мисля че г-жа Донка Михайлова е виновна за положението, но мисля че е редно да чуем с колко са санкционирани фирмите които отговарят за снегопочистването на общината... Не можеш да оставиш града и общината без почистване до следобяд, и да твърдиш че си изряден.

Ама валяло - ами да вали. Това му е работата... Поне главните улици почисти. Не само да лапаш. Като трябва - минаваш един път, след 5 часа минаваш втори път. ...

Анонимен каза...

Елате в Орешак да видите какво е! Втори ден нямаме ток, обхват няма, а снегорина най-нагло минава само по главната улица, колкото да отбие номера! Не се издържа вече!

Анонимен каза...

А който няма направен тротоар от общината , какво да почисти?

Анонимен каза...

"По републиканския път минаващ през Орешак, днес мина само един снегорин."
Гордейте се орешачани, имате републикански път!
Не сте ли монархисти?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |