Вадиха автобус с троянски деца от преспите преди Кърнаре

* Четири автобуса, единият с ученици от Троян, и поне още толкова леки автомобили закъсаха в опита си да преминат Троянския проход
 * В спасителната акция участва бойна техника от
 61-ва Стрямска бригада
Внимание зима! 
ЧЕТИРИ автобуса, единият от тях с деца (по наша информация – троянски ученици, тръгнали на екскурзия до Пловдив – бел. Т21), преминаващи през Троянския проход в посока Южна България, закъсаха вчера (събота, 25 октомври) в преспите преди Кърнаре и се наложи спасителна акция. По данни на сайта BNews.bg машините са затънали в еднометрови навети преспи и паднали на шосето дървета и камъни, а гъстата мъгла и силният вятър със снеговалеж допълнително усложнили ситуацията. Наред с автобусите в преспите имало поне още толкова леки автомобили, като се стигнало и до верижна катастрофа на един от автобусите с няколко коли.

ЗА ДА ИЗМЪКНАТ заклещените в зимната хватка над 150 души (според данни от сайта Webcafe.bg) била организирана спасителна акция, в която наред с пожарникарски екипи, аварйни групи от Областното пътно управление (ОПУ) – Пловдив и снегорини и резачки, осигурени от Община Карлово, участвала и бойна техника (две верижни машини) от 61-ва Стрямска механизирана бригада, базирана в Карлово. Пострадали сред спасените пътници няма, съобщи агенция БГНЕС. Контузия получила единствено шефката на ОПУ – Пловдив Валентина Бакърджиева, която участвала в спасителната акция и била ударена по крака от паднащо дърво.

Т21
 
Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

През последните 10 дена се говори за снежната буря и въпреки че не ни се искаше да повярваме, все пак си говорехме за това и си извадихме зимните дрешки. Но не схващам как може да има такива глухи хора и малоумни учители, които да преминават Беклемето с ученици на пук на прогнозите!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |