Новите ни депутати – двама от ГЕРБ и по един от БСП, ДПС и АБВ

* Представителите на Ловешка област в 43-тото Народно събрани са Корнелия Маринова, Николай Нанков, Димитър Горов, Джейхан Ибрямов и Кирил Цочев * Единственият троянец с шанс за депутатско място – инж. Дилян Енкин * Според РИК – инж. Хаджийски и семейството му не са гласували с преференция?!
Парламентарни избори 2014 Резултати
К. Маринова (ГЕРБ), Н. Нанков (ГЕРБ), Д. Горов (БСП), Дж. Ибрямов (ДПС), К. Цочев (АБВ)
РАЙОННАТА избирателна комисия (РИК) – Ловеч обяви окончателните данни за разпределението на 5-те мандата в нашия 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район (МИР) след провелите се на 5 октомври т.г. парламентарни избори.

ДВАМА депутати има победителят в изборите партия ГЕРБ (30,96%, 19 459 гласа) – това са първият и вторият в листата съответно Корнелия Маринова и Николай Нанков, които дублираха депутатските си места от предишните парламентарни избори (2013 г.). Троянецът на трета позиция – инж. Иван Миховски, обаче губи надпреварата при преференциалния вот и отстъпва позицията си на деветия Антон Долапчиев от Ловеч (1457 преференции за Долапчиев, 879 за Миховски), като тук със сигурност пръст има съвпадението на партийния номер с номера на ловчалията в листата; а това може да означава загуба на депутатско място за съгражданина ни заради очакваното влизане в изпълнителната власт на втория в листата Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие в предишния кабинет „Борисов”.

ОЧАКВАНИТЕ тук традиционни два депутатски мандата за втората по вот БСП (19,18%, 12 056 гласа) този път не се случиха и социалистите ще имат само един представител в новия парламент – водача на листата Димитър Горов. И при БСП преференциалният вот доведе до разместване на позициите, което не е в полза на троянския кандидат – вторият в листата инж. Владимир Хаджийски (1211 преференции)*** е изместен от шестия адв. Искрен Йотов от Угърчин (1309 преференции).

ЗА ПРЪВ път народен представител за Ловешка област има далата много силен резултат и класирала се трета партия ДПС (14,13%, 8883 гласа) – мястото в парламента е за водача на листата Джейхан Ибрямов. За отбелязване е, че тук преференциалният вот даде предимство на третия в листата Методи Петков (385 преференции), но това не бе достатъчно да измести втория - троянеца и областен зам.-лидер на партията Захари Велев (150 преференции), тъй като не бе достигнато нивото от не по-малко от 6% от подадените за партията (партийната листа) гласове, както повелява Изборният кодекс.

инж. Дилян Енкин
ПЕТИЯТ мандат изненадващо отива при партията на експрезидента Георги Първанов АБВ, която в 11-ти Ловешки МИР спечели 4,25% (2672 гласа) и е едва на 8-мо място според народния вот. Но според неведомите пътища на преразпределението на гласовете от други места в страната и от чужбина се стигна до този изборен парадокс – АБВ да има народен представител за Ловешка област вместо изпреварилите я партии и коалиции „Патриотичен фронт” (7,10% , 4460 гласа), „Реформаторски блок” (6,34%, 3983 гласа), „България без цензура” (5,91%, 3716 гласа) и „Атака” (5,46%, 3431 гласа). Ловешкият депутат от АБВ е водачът на листата Кирил Цочев, втори остава троянецът инж. Дилян Енкин, областен партиен лидер и бивш кмет на Троян (втората позиция на инж. Енкин му дава известни депутатски шансове - ако АБВ влезе в коалиционни договорки с ГЕРБ и вкара свои хора в изпълнителната власт, сред които не е изключено да бъде и бившият двукратен министър Кирил Цочев; разбира се, всичко това е само хипотеза – бел. Т21).

И ТАКА, представителите на Ловешка област в 43-тото Народно събрание на Република България са: Корнелия Маринова (ГЕРБ), Николай Нанков (ГЕРБ), Димитър Горов (БСП), Джейхан Ибрямов (ДПС) и Кирил Цочев (АБВ).

Т21

инж. Вл. Хаджийски
*** СЕРИОЗНА грешка, вероятно от невнимание, но се допуска и умишлена манипулация, бе открита в 14-та изборна секция в Троян (в ОУ „Иван Хаджийски), където председател на секционната избирателна комисия (СИК) бе Марияна Гадева. Според протокола от тази секция вторият в листата на БСП и наш съгражданин инж. Владимир Хаджийски няма нито една преференция, а третият – тетевенката Цецка Петкова, има 51 преференции. Но според жалба от БСП – Троян до РИК - Ловеч, внесена от лидера Кольо Кацаров, има грешка и се иска повторно преброяване на бюлетините в секцията. 

Извадки от протокола в троянската секция 14, ясно се вижда липсата на преференции за №2
А ЧЕ ГРЕШКА има е сигурно, тъй като това е секцията, в която е гласувал самият инж. Хаджийски, както и много негови близки и приятели, включително семейството му. От РИК – Ловеч обаче отхвърлиха жалбата със свое решение №201/06.10.2014 г. с аргумента, че „искането за повторно преброяване е недопустимо”, тъй като броенето е в правомощията на СИК, а всичките 9 членове на въпросната СИК в 14-секция в Троян са подписали протокола без възражения. Нямаме данни дали от БСП – Троян са се възползвали от правото си да обжалват пред Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Сканираният протокол от 14-та секция в пълния му вид - виж ТУК

Още по темата:

33 коментара:

BOND каза...

Извода който може да се направи, е, че троянските избиратели на ГЕРБ, не желаят и не харесват Иван Миховски (според мен основателно), защото, ако една трета от тези над пет хиляди бяха гласували с преференция, той ставаше втори и съответно депутат! Така че, уважаеми Радевски и ко., ако не искате втори мандат на Михайлова, трябва сериозно да се замислите!
Човека го имате, остава да го "видите"!!!

Анонимен каза...

Гена, 7% от 8883 /ДПС/ е 622 гласа, трябва да има кандидат, за да се нареди в така нар.листа А. Според твоите данни, няма такъв човек, т.е. листата не се пренарежда. Добре е преди да коментираме, да познаваме новите правила в закона, които народното събрание прие преди да се разпусне, с едничката цел да бъде отново там.

Анонимен каза...

Ако не бяха гласовете без преференции Корнелия го издухваше с нейните 1377 гласа, доста по-достоен е г-н Нанков с 1656 преференции-моите адмирации за него /според мен политик на ниво, но не е от Троян/, и № 9 който е с 1471 преференциални гласа ставаше на второ място. Нашето момче е доста далече от 7%-защо ли ?????

Анонимен каза...

Защо ли нямаме депутат от 4-тири възможни кандидатури...?Ами защото сме тъпаци-троянци...Съжалявам за израза,но е действително така..

Анонимен каза...

Ами защото каквито кандидатите, такива и резултатите умнико!

Анонимен каза...

Забравяте ли,или нарочно пропускате факта,че има и друг Троянец кандидат за депутат-Росен Веселинов.Спечели малко(около 180) гласа но всичките бяха от сърце и без една стотинка подкуп.Интересно ми е колко гласа има за него във въпросната 14 секция?Ако няма със сигурност резултата е манипулиран!!!

troyan21 каза...

До №2: Прав сте, в случая при ДПС повечето преференции на третия не достигат да измести втория. Поправихме и благодарим за напомнянето. А пък за този Изборен кодекс коментарът ни е само един - баси тъпнята, нито мажоритарно, нито пропорционално, даже не е и истински преференциално (тъй като първият в листата, т.е. спуснатия по правило отгоре /от партийната централа/, не го засяга преференциалния момент и дори някой от по-задните в листата да има всичките преференции, първият си остава първи, пфу и партизански номера). Пълна мажоритарност, с възможност за отзоваване на калпазаните от парламента, това е моето схващане за добра изборна система; ааа, и намаляване на бройката, поне с една трета.

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

ГЕРБ Троян има едно асо, дано дървеняците го видят!

Анонимен каза...

кое е това асо

Анонимен каза...

6-ти, Росен има 196 преференции от цялата кампания и 5 в 14-та секция.

Анонимен каза...

Сигурен съм, че го знаете, но да попитам:
1. Има ли друга европейска държава освен България, която да е с еднокамарен парламент. Т.е. - партиите да си разиграват коня безнаказано, а "партията-победителка" да се държи както БКП преди 89-та и да налага тоталитаризъм и диктатура?
2. Има ли друга европейска държава, в чиято Конституция пише, че властта произтича пряко от Народа, а в същото време партиите и кукловодите зад тях да си назначават органите и представителите на съдебната власт, заобикаляйки Народа /Суверена/? Още ли се чудите защо няма осъден нито един политически разбойник за последните 25 години?
*
Да се прехвърлим в Троян. На сесията през Август, ОбС "ИЗБРА" съдебни заседатели, които са с РАВНИ ПРАВА със съдиите и са част от съдебната власт. Всичките ми предупреждения, мотиви, аргументи, първоначално ограмотително изявление и т.н. да не се нарушава Конституцията и закона от ОбС Троян с "избора" на съдебни заседатели остана глас в пустиня. ОбС Троян наруши и Конституцията и Закона. Факт!
Месец и нещо по-късно - Окръжна прокуратура по мой сигнал върна Решението на ОбС Троян като ПРОТИВОЗАКОННО! Ако не беше върнато това Решение на умниците в ОбС Троян - от м.януари 2015 - всеки адвокат или подсъдим можеше да иска НЕлегитимност и НЕсъстоятелност на Троянски районен съд! А за да е гаврата пълна - точно тези общ.съветници, които извършиха беззаконието и които постоянно ходят НЕПОДГОТВЕНИ на сесиите на ОбС Троян - някои от същите тези наглеци обвиняваха точно мен, че съм щял да блокирам Троянския районен съд??? Какво нещо е да си прост, а? Прост и некадърен, ама със самочувствие и нагъл като конска муха.
*
И сега "веселата част". Докато се опитвах да вразумя бъдещите закононарушители в ОбС Троян, обърнах се специално към кандидатите за депутати Енкин, Хаджийски и Миховски и ги помолих да излязат на трибуната и да обяснят - ЗАЩО СЕ КАНЯТ ДА НАРУШАВАТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА? Да станат и да обяснят като мъже, ако са мъже!
Не само не станаха, а в пълно съзнание и напълно информирани - натиснаха копчето и ..... станаха закононарушители и конституционни превратаджии!
След което отидоха да ви обясняват колко са, честни, умни и грамотни и да искат вашият вот.... те, закононарушителите и конституционните превратаджии.
Явно има Господ и вместо "вот" получиха "вот тебя" /вид конфигурация от три пръста - палеца между показалеца и средния пръст/
*
Още малко от "веселата част"
Цитирам Председателя Балев след настояването ми да не се нарушават Конституция и закони:
"Тука се прокрадват някакви мисли, че едва ли ние правим нещо незаконно…. Tова е наш‘то право да извършваме това, което се изисква по закон….. "
След като заблуди, изманипулира и буквално излъга - Председателят Балев си седна и ...хоп, натиска копчето и се присъедини към превратаджиите закононарушители.
*
Освен че ОбС си превиши правата /за което му бе върнато решението от ОП/ - Председателя Балев беше написал след Решението - то да се даде на Кмета за сведение и ИЗПЪЛНЕНИЕ.
Това вече е "върхът на сладоледа" от отчайващата некомпетентност на Председателя Балев.
По тази причина попитах кмета Михайлова как да се обръщам към нея в бъдеще - "г-жо кмето-съдия“ или „УважаемА Троянски районен съд"? Попитах я дори - дали е ИЗПЪЛНИЛА това решение на ОбС Троян?
*
Та, това са вашите избраници, които не са "крайни" и за някои от които се ядосвате, че не станали де-путати.
Аз обаче си оставам "краен" и нямам никакво намерение да бъда като тях "в средата", където е другата конфигурация също от три пръста /среден изправен между сгънати показалец и безименен/.
ИП

Анонимен каза...

А това за Владо Хаджийски, не вярвам да е грешка. Аз ако съм на негово място и знам какъв съм измекяр - и аз не бих гласувал за себе си. ;)

Анонимен каза...

ДПС взеха един мандат и започнахме да употребяваме турцизми. Организирам курсове по турски език, отварям турска баня, обезкосмявам задни части...и ставам мангал! Спирам да работя! Даже спирам да мисля, пък и не го мога това последното. Като чета ИП, се убеждавам колко съм тъп, а ако не мога да стигна до това заключение сам, той ми го напомня.

Анонимен каза...

Никои до сега не се досети кой ще е новият депутат от Троянско?
По точно Ломец. Ами на мангала Хари Велев цигането бре хора.
Гн. Джагал Мангалов от Ловешки избирателен район като стане я
министър я зам такъв втория в листата става депутатин, ха ,ха , ха

Анонимен каза...

ГЕРБ замислете се какъв човек сте издигнали за депутат.Не залагайте на него за кмет, защото Михайлова ще го издуха, като балонче...

Анонимен каза...

Я съм си за ГЕРБ, и наспроти мене най-добре да не издигаме кмет срещу Михаилова, а да я вербоваме да мине на наша страна. Кметицата е върха, друг не е правил толкова за града, поне аз не помня. Е ако не се орезили де, никога не е късно;)
ПИ

Анонимен каза...

14ти И какво от това,че наш съгражданин е почти депутат!!!!!!

Анонимен каза...

Намерих интересен коментар и ви го предлагам, защото може да ни послужи скоро.
Излиза, че е по-разумно да се гласува с невалидна бюлетина, отколкото изобщо да не се гласува. Невалидната бюлетина не носи пари в партийните каси - за разлика от вота на тези, които не са искали да гласуват.
Недействителните=невалидни бюлетини не носят субсидии на нито 1 партиен келеш. Примерно моята невалидна бюлетина няма да внесе нито лев в нито 1 партийна каса, а парите за моя вот ще останат в бюджета, където ще се разпределят, може би, за нещо по-смислено, но в никакъв случай няма да отидат в партийната централа независимо на коя партия=мафия, която после ще ги сложи в банка, от която да трупа солидни лихви и партийните келеши да си формират заплати от няколко хиляди левове.
Не така стои въпросът с негласувалите обаче.
Негласувалите се считат за много добри партийни донори, отчитат се за гласували и техните неупражнени гласове формират субсидията на партиите, като първите класирали се партии получават най-големи проценти, изразяващи се в милиони…
Така че има огромен смисъл от невалидните бюлетини, защото при 80% невалидни бюлетини, ще имаме 240 депутати избрани от 20% от гласувалите с редовни бюлетини, но и само с 20% от държавната субсидия.
Не забравяйте това, защото скоро пак ще има избори!

Анонимен каза...

10-ти Благодаря! Просто няма откъде да имам достъп до такава информация.16-ти- Г-жа Михайлова вече се орезили...вчера минах през деветте кръга на ада за да стигна от "Вила Вана" до балабанският път.Да не говорим сутрин и вечер когато хората се прибират от работа какво е покрай "Рико стил" и "Лесопласт".Капака на всичко е,че точно сега правят ремонт и на релсите...дано не съм прав но е въпрос на време кога ще стане тежко ПТП.А недай Боже някоя сутрин леко да се заледи...ще стане само фарове и брони!

Анонимен каза...

Прав си 19, кметицата можеше да докара некви дребни китайци да копат отдолу, под земята, някак си всичко да стане незабелязано за гражданството. Горе па една чистоплътна дургарка се сърди че се прибрала от работа и нямало вода... Ами илиминтарно Ватсон. теа дето слагат тръбите не искат да им плиснат в лицето височайшите ти фекалии... Движението в града е ад, но колкото заради ремонта, толкова и заради местния селяндурски, ганьовски, първенюшки, мрънкалски, многознайковски менталитиет. Туй то.

Анонимен каза...

18 написал си една камара глупости.

Анонимен каза...

Прав си 16-ти, герб е пълен с пребоядисани комунисти, голяма работа - един повече или по-малко. По-кадърни не стават от това ;)

Анонимен каза...

хехе
в Троян гласуваха за 9/9, а в Ловеч за 9/3. Защо ли?

Анонимен каза...

19-ти, информацията за изборните резултати е в официалния сайт на ЦИК, оттам я черпя и аз.
23-отговорът е лесен, липса на сиво вещество, някой тук беше писал, "каквито кандидатите, такива и избирателите".
Аз пък искам да знам, щом в една секция са манипулирани резултати, каква е гаранцията, че не са манипулирани и на други места?
Кой носи отговорност за безотговорно престъпното поведение на комисиите?
И как ще ме накарате да гласувам на другите избори, след като не ви вярвам ?
Кой идиот назначава гладни бабички в комисиите, които се продават за 50 лева и какво знаят те за изборния закон?
Прочетох 9 имена, които няма смисъл да преписвам тук, нито да коментирам кой, кой е от тях. Бъдете здрави госпожи и господа...това тежи на вашата съвест, аз спя спокойно.
БП

Анонимен каза...

големи избори,големи обештания от БСП,ГЕРБ,ДПС и др партии
икономиката сасипана,бизнеса разруха,фабриките нарязани за скраб,пенсинерите потават в мизерия и без паричие,болниците там няма смисал да пиша...
Честито на ГЕРБ,дано балгария се оправи близките 4 години и най вече гр.Троян...

Анонимен каза...

анчо 21, някой като не може да проумее нещо, казва, че е глупост. Та и твоята кратуна, види се, не е абарясала нищо от написаното. Простено ти е -толкова си можеш!
Много хора обаче са го проумели това и са гласували с невалидни бюлетини. Ако си разбрал техният брой е над 218 000. На следващите избори ще е още по-голям, защото народът не иска да хрантути партиите-паразити, като налива грешни пари в касите им чрез държавните субсидии. Крайно време е този "модел беден народ-богати партии" да се промени!!! Ако ти не си съгласен, значи си от паразитите.Да!!!!

Анонимен каза...

В 14 секция, членовете на комисията и наблюдателите на съответните партии изключително внимаваха в преброяването на бюлетините.Допусната е техническа грешка от председателката на комисията в попълването на графите,Резуртатите от гласуването бяха оповестени пред всички предварително.Нямаше забележки или изказани съмнения от никого.Всеки член на комисията представляващ дадена партия лично е преброявал бюлетините си и преференцийте в тях.Грешката не е умишлена.Колкото до гладните бабички за 50 лв,уверявам пишещият тези констатации по-горе,че догодина и той няма да е на същата възраст и с последващите години го чака също старческа възраст,Дано да я дочака............

Анонимен каза...

Искам да добавя към №27,че представителите в комисиите и наблюдателите от БСП , ГЕРБ, ДПС и АТАКА добре са ги нахранили в изборния ден.Големите скъпи пакети с храна дарени от тези партии доказаха как се обгрижват свой хора..

Анонимен каза...

Ха, ха-27-ми и вие след като чухте резултатите и се подписахте в 20.30 минути, това преди, или след написването на протокола беше? Да виновна е председателката дрън, дрън...И всички се подписахте под документ с невярно съдържание ? Доста смело.

Анонимен каза...

Не бе човек ако са се подписали преди да се напише протокола са нарушили закона, ако са се подписали след това пак са го нарушили. Извод-направили са го нарочно. Достатъчно е да видиш кои са и ти става ясно.

Анонимен каза...

Koi sa?

Анонимен каза...

Maaaaaa, то много гейбераска гнилоч е налазила сайта!

Анонимен каза...

ПРЕДИ 2 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ:
ЯЙЦА ОТ ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ- 40 СТ.
ОЛИО- 4 ЛВ. ЗА ЛИТЪР
БАРЕЛ ПЕТРОЛ 89 ДОЛАРА
НАФТА- 2.78 ЛВ. ЛИТЪР
БЕНЗИН- 2.67 ЛВ. ЛИТЪР
.....................................
АПРИЛ 2014 Г. ПРАВИТЕЛСТВО "ОРЕШАРСКИ"
ЯЙЦА- 19 СТ. БРОЙ
ОЛИО- 1.89 ЛВ. ЛИТЪР
БАРЕЛ ПЕТРОЛ- 101 ДОЛАРА
НАФТА- 2.41 ЛВ.ЛИТЪР
БЕНЗИН- 2.38 ЛВ. ЛИТЪР
ЕЛ. ЕНЕРГИЯТА БЕ НАМАЛЕНА 2 ПЪТИ- ЮЛИ 2013 Г. С 5%
1 ЯНУАРИ 2014 Г. С 10%
БЕЗРАБОТИЦА ПРЕДИ 2 Г. 14.6%
АПРИЛ 2014 Г. 11.4%

За кой гласувахте мили хора?
.
*** АЗ ГЛАСУВАХ ЗА АТАКА ***

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |