На лов за ягуари в Ловеч

* Според кмета Казанджиев хищникът е локализиран в района на парк „Стратеш”; подстъпите са блокирани от отряди на полицията и гражданска защита, помагат ловци доброволци
Ами сега...
Ягуарът беглец, снимка - www.politikata.net
ГОЛЯМА „веселба” е от тази сутрин в областния Ловеч – най-първом колегите от сайта „Ловеч днес” предупредиха, че ягуарът от тамошната зоологическа градина в парка „Стратеш” се е измъкнал от клетката си и е някъде в района. Последва и официален сигнал от областната дирекция на МВР, откъдето предупредиха граждани и гости на Ловеч за бродещия от сутринта (бягството станало около 9:40 ч.) в околностите на града звяр. Ловешкият градоначалник Минчо Казанджиев също даде разяснения – че животното било локализирано в района на парка.

РАЗБРА СЕ също, че са мобилизирани екипи на полицията и гражданска защита, на помощ са повикани и ловци доброволци и подстъпите към „Стратеш” са блокирани. Специалистите пък предупредиха, че животното със сигурност е много уплашено и това може да го направи особено агресивно и опасно. Плановете са беглецът да бъде упоен и върнат в клетката, но ако нещо се обърка – да бъде застрелян. „Ягуарът е избягал, след като служителят, който го е хранил, е забравил да заключи клетката му, животното е 10-годишно“, коментирал директорът на зоопарка д-р Феодор Вацов (цитатът е по сайта „Ловеч медия”).

МЕСТНИ ЗЕВЗЕЦИ пък се майтапят, че звярът не издържал на хвалбите на червените на събора им на Бузлуджа вчера, където имаше и 30-тина автобуса от Ловешко. И от мъка разбил клетката си и избягал на свобода.
Т21

Малко предистория

Страховитият хищник от зоопарка в Ловеч се прослави още като мъник, когато бе осиновен от кмета Минчо Казанджиев (2007 г.) и получи „пилотското” име Алонсо (на любимия на осиновителя състезател във „Формула 1” и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо). Г-н Казанджиев скрепи и с договор ангажиментите си да се грижи за прехраната и лекарствата на своя четириног любимец и да отремонтира клетката му.

13 коментара:

Анонимен каза...

Голяма новина??? Няма що! Гена, толкова "горещи" теми има, а ти ни занимаваш с разни ягуари, черни щъркели, спортни събития и др. дребнотемия.

Анонимен каза...

Разбира се ПЪРВИ! Трябваше да се емне с бабичките и да иде на Бузлуджа и да те снима...

Анонимен каза...

Много е весело със сигурност,не се майтапете така ,че да не дойде и при вас. Ама вие даже нямате и зоологическа градина!

Анонимен каза...

Uvajaemi gospodin Borjukov , koga ste razberete che balgarite zad granica v povecheto sluchai niamame kirilica na kompiutrite si. Iztrivaneto na komentarite ni, oznachava li che ne jelaete hora kato nas da vi chetat vestnika?! Pochti vsichki on line bg vestnici imat opcia za kirilizirane. Vie ili ste mnogo nazad s materiala ili ste golemi snobi.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Задграничен,
1.Ако не бяхте толкова назад с материала,отдавна да сте се осведомили, за начините за кирилизиране на всеки компютър,както и за приложенията съдържащи българска азбука, за мобилни "умни" телефони.
2. Всеки сайт има собствени правила и администраторите ги спазват.
3.Ти правиш ли разлика между сайт и вестник?(А между Кока Кола и Пепси?)
4.Изобщо нещо смислено ще казваш ли,или искаше да се похвалиш,че си българин зад граница ?

Анонимен каза...

Gospodin Borjukov znae li, 4e ima hora, koito ne pravqt razlika mejdu kompiutori i kompoti, govorqt s akcient i obi4at da razpravqt kak e TAM?! Вместо да се хване и да им кирилизира кирилицата римоут, безплатно разбира се, той ги пита какви разлики правят. Един от най-уважаваните троянски учители да е назад с материала или сноб?! Каква първенюшка наглост само!

Анонимен каза...

А ти,чаде,какво те кара да си мислиш,че Борджуков е писал пост номер 5 ?

Ст. Борджуков каза...

До 5=7! Благодаря за отмяната! Беше ми интересно!

Относно останалото - отдадох се на самоанализа.... По-ме кефи да съм СНОБ хо-хо-хо.
А относно кирилизацията - забелезал съм (съвсем по селски), че дори и в андроид става лесноооооооооооо. Четете другаде - сноб съм!

Анонимен каза...

Вероятно по-старите троянци помнят преди 50 години как избягаха лъвовете от гостуващия цирк в града.Бяха влезли в една къща в кухнята както хората вечеряли,мисля,че около дрянската чешма беше,но може и да греша.

Анонимен каза...

Поне да получи кожата на животното др. Минчо К.Добре ще стои пред камината му в Терзийското.Седем години бая пари е похарчил!

Анонимен каза...

Ами кожата за кого ще остане?.Др.Казанджиев поне нея да получи за спомен,бая пари е потрошил за седем години?

Анонимен каза...

Лъвът е влязъл у "фрау Кукумяу", т.е. у Пена и Григор Топузови, доколкото аз знам...

Анонимен каза...

Blagodaria za izcherpatelnia otgovor gospodin Borjukov. Shte posledvam saveta Vi I shte cheta "drugade". Edno vreme drugarkata I drugariat Borjukov me ucheha po matematika I si gi spomniam s uvajenie I hubavi chuvstva. Te ne biaha snobi . V universiteta nabliagah na moiata specialnost I si priznavam che komputarnite mi poznania sa neadekvatni. Ne se chuvstvaite zadaljeni da otgovariate zastoto tova e posledniat pat kogato otvariam vestnikat vi. A sarkazmat na 5ti I 6ti e napravo smeshen I detinski. Za men Troyan si ostava nai hubaviat grad I vsiaka hubava novina iskreno me radva. Za sajalenie vsichkite mi priateli I vrastnici se prasnaha po belia sviat I edinstvenoto koeto chuvam e kak gradat e obezludial. Vashiat vestnik pochti vinagi saobshtava pozitivni I optimistichni novini I cialoto semeistvo go chete s udovolstvie( makar che komentarite poniakoga sa meko kazano neprilichni I grozni). Molia iztriite komentarite mi - kakto obiknovenno pravite - te sa prednaznacheni samo za redakciata I ne iskam svrahchuvstvitelni chitateli da se obijdat ot vashe ime.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |