„Троянска скара” – шампион, би с дузпи „Спортинг”

* Голмайстор на турнира – Боби Иванов, техничар №1 – Йоан Петков, най-добър вратар – Иван Колевски * Равносметката – твърде далеч
 от истината
Летен турнир по футбол 2014
Победната дузпа, вратарят на "Троянска скара" вкарва на колегата си от "Спортинг"
ТАЗГОДИШНИЯТ традиционен троянски летен турнир по футбол на малки врати, (стадион „Чавдар”, начало 2 юни) приключи в деня, когато в Бразилия започваше Световното първенство (петък, 13 юни). Знаково съвпадение, но аналогиите приключват дотук – защото, ако бъдем честни, троянското събитие бе твърде далеч от истината: обидно малко публика (дори за финалния мач нямаше повече от стотина души), обрасъл в треволяци стадион и писта, заприличала на обект от предаването „Бразди”, намаляващ брой на участващите отбори (сега 12, миналата година 14, и по 20-тина в първите години след възраждането на турнира), липса на задължителното за подобни събития шоу (с томбола с награди за публиката, водещ, музика, мажоретки и т.н.), не на последно място – скучен, неособено качествен и дори апатичен на моменти футбол.

Шампионите "Троянска скара"
Вицешампионите "Спортинг"
Купата е в ръцете на на капитана Ивайло Тодоров
С КАЗАНОТО по-горе обаче не хвърляме камъни в градината на основния организатор – Сдружение „Футболен клуб Чавдар” (Троян) и неговия председател и директор на турнира Димитър Колев. Напротив, поздравяваме ги за упоритостта да не секне (и) тази хубава троянска традиция и апелираме за повече подкрепа (от страна на Общината, която е основен спонсор и съорганизатор, но би могла да вложи малко повече ентусиазъм, от страна на местния бизнес, от страна на троянската футболна общност). Защото, дано все пак сме лоши пророци, ако така вървят нещата, турнирът няма да го бъде.

СЕГА за случилото се на терена. В оспорван и мъжки сблъсък, макар и без особени достойнства, соченият за фаворит от началото на турнира отбор със звучното име „Троянска скара” (подкрепян от бизнесмена Иван Найденов) спечели срещу „интернационалния” състав на „Спортинг” (не този от Лисабон – бел. Т21), в който ритаха основно „чужденци” от други градове. В редовното време мачът завърши 2:2, като с дежурния си гол Боби Иванов от „Троянска скара” оглави еднолично голмайсторската класация на турнира с 12 попадения. При дузпите нещата вървяха гол за гол, докато се стигна до първи пропуск на играч от „Спортинг”. Последва вратарски сблъсък – стражът на „скарите” и капитан на отбора Ивайло Тодоров се нае с изпълнението на най-важната дузпа и без да трепне прониза колегата си от „Спортинг”. След което попадна в прегръдките на новите шампиони – съотборниците си от „Троянска скара”. 

Мартин Кушев награждава голмайстора Боби Иванов
Отличие за техничар №1 - Йоан Петков
Най-добрият вратар на турнира - Иван Колевски
Техническият щаб, вляво - директорът на турнира Димитър Колев
МАЛКИЯТ финал (спорът за 3-4 място) между „Перфектстрой” и „Орешак” се разви по сходен сценарий – равенство в редовното време (1:1) и победа с дузпи. В този сблъсък, от който трудно би могло да се открои и запомни нещо (ако изключим вербалните закачки между някои от играчите, където особено активен и атрактивен бе вратарят на „перфектстройци” – бел. Т21), надделя „Орешак” и заслужи бронзовите медали. Орешашкият страж Иван Колевски пък заслужи индивидуалния приз за най-добър вратар на турнира. 
 
НАГРАДИТЕ на новите шампиони „Троянска скара” и на подгласниците им „Спортинг” и „Орешак” – купи, медали и пликчета съответно с 300 лв., 200 лв. и 100 лв., бяха връчени от именития футболист и доскорошен активен играч Мартин Кушев и от зам.-кмета на община Троян Ангел Ангелов. Индивидуалните отличия бяха четири: за голмайстора на турнира (Боби Иванов от „Троянска скара”) и за най-добрия вратар (Иван Колевски от „Орешак”) вече казахме; за най-коректен състезател бе обявен Кирил Радев, а за най-техничен – Йоан Петков, и двамата играчи на шампиона „Троянска скара”.

Т21



Още по темата:

Още снимки от събитието:

15 коментара:

Анонимен каза...

Това е единственият аматьорски турнир в България в който няма ограничение за играчи, играещи в "А" и "Б" групи, което е ПЪЛНА ГЛУПОСТ! И в двата отбора на финала цитирам "ритаха основно „чужденци” от други градове" , занимаващи се професионално с футбол момчета на по 18-22год. изправили се срещу троянските непрофесионалисти (били на работа до 17:00,а не в кафето).... Турнира беше толкова предвидим, че публиката нямаше интерес, организацията на Сдружение „Футболен клуб Чавдар” не беше лоша, лошо беше финансирана явно. Хубави са тези събития, но с всяка година разочароват все повече.

Анонимен каза...

Бе пак проявиха малко срам,и махнаха заглавието "Купа на кмета"...

Анонимен каза...

Много се радвам, че е свършило, нищо лично, даже напротив, но футбола особено в малки населени места, държави без морал и култура си е първобитна история, даже по- добре звучи първобитна истерия. Публиката- и тази е била много. Изяли са няколко тона слънчоглед, направили са стадиона на мусака и са се прибрали по домовете си след ,, дербито" да се правят на разбирачи пред жените си гледайки Мондиал 2014г.

Анонимен каза...

По-добре с турнира, отколкото без него. Усилията за организирането не са малки, който не вярва-да организира сам нещо подобно, в който спорт му е сърцето. И всъщност, спортът е обществено явление, каквото обществото-такъв и спортът. Ама име ------ скара нещо не ми звучи спортно.

Анонимен каза...

И кое по-точно му е усилието?Така или иначе участниците заплащат такса за участие,така,че моля! Сега Донка Кашпата да задели по левче от таксата на участниците,да купи бензин и да прати няколко цветарки да бръмнат с храсторезите този змиярник.Ама то като не е на центъра,не я касае...

Анонимен каза...

Простакът 5-ти пак изпълзя....

Анонимен каза...

Абе то само там ли е змиярник, хахахахахах, онзи ден минавам покрай младост - около 50 деца играеха там , а на 5-6 метра 2 метра трева , окосена , гладко, равно , хубаво.Гледам и никак не вали ,така че не вярвам да има пукнат кърлеж или някоя друга гад.Да сме живи и здрави всички , като стане белята , ще викаме няма париииииииииии.

Анонимен каза...

Простакът 6-ти пак изпълзя...

Анонимен каза...

Общо взето троянецЪТ си е простак. Каквото и да направиш-защо си го направи? Като не направиш - що не си го направил? Ужасна порода е това троянецЪТ.

Анонимен каза...

А ти какъв си ?

Анонимен каза...

Като ще го правят, да го направят като хората и според правилата, все пак турнира трябваше да е аматьорски, както вече посочи Коментар 1 !
Троянецът винаги ли ще е нодоволен ? Според мен, троянецът е озлобен и завистлив, което води до моралната му деградация, но това се дължи на заплатата му, а на личните му качества.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Баси, от всяка снимка лъха тъга,пустош,занемареност и самота...Троян умира!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Много ми харесва името "Троянска скара"... Самото име само като чуе човек и му е ясно, че става дума за спорт. Не е ли време да се помисли и за отбор "Троянска сливова" или по-просто "Троянска слива". Тогава вестниците ще пишат: "Троянска слива" разнищи "Миньор"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |