Спечелихме пореден проект по „Красива България”

* Получаваме 75 бона за преустройство на Детската млечна кухня, която храни ежедневно 170 деца и e без основен ремонт от откриването й на 1 юни 1963 г.
Ремонти
ПРОЕКТЪТ на Община Троян за преустройство на Детската млечна кухня в града, предложен за финансиране по програма „Красива България на Министерството на труда и социалната политика (мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура”), е бил одобрен, научихме от кмета Донка Михайлова. Ще бъдат отпуснати 75 хил. лв. за реновиране и преоборудване на сградата, на която не е правен основен ремонт от откриването на детската кухня на 1 юни 1963 г.

С ПОЛУЧЕНИТЕ средства ще се изградят нови електро-, ВиК и отоплителна инсталация, ще се отвори нов вход само за клиентите, ще се осигури последователност на процеса „доставка на продуктите – приготвяне – изхвърляне на отпадъците”, с  което ще се избегне кръстосването на чистия и мръсния поток, цялата сграда ще бъде санирана и пребоядисана. „Надявам се с реализацията на този проект да подобрим качеството на услугата, която млечната кухня предлага ежедневно на 170 деца от Троян”, бе кметската оценка.

„СМЕЯ да кажа, че Детската млечна кухня – Троян е детската кухня, която предлага най-евтината храна на територията на Ловешка област, а и на съседни области при високо качество на храната. Храната е съобразена с изискванията за здравословно и рационално хранене. Ползваме нов рецептурник, в който са въведени нови и разнообразни храни и предлагаме едно от най-богатите менюта в областта според становището на РЗИ – Ловеч: пуешко месо, телешко месо, заешко месо, пиле и риба. Към детската кухня в Троян е създаден сайт, в който родителите могат да видят менюто (макар че опитът ни да открием този сайт не даде резултат – бел. Т21). През 2013 г. въведохме съдове за еднократна употреба, като стойността на дневния купон, включващ супа, основно ястие и десерт, е 1,20 лв.”, конкретизира г-жа Михайлова.

КМЕТЪТ напомни, че Община Троян кандидатствала с още един проект – за основен ремонт на централния корпус на ЦДГ „Синчец” на стойност 149 хил. лв., но на този етап той не получил одобрение. Причината – при разглеждането на сегашните проектни предложения Управителният съвет на „Красива България” взел решение, че една община може да получи финансиране на не повече от един проект. Припомняме - през 2013 г. по програма „Красива България” бяха изградени детски площадки в троянските детски градини ОДЗ „Буковец” и ОДЗ „Мир” на обща стойност 89 хил. лв. През 2010 г. с финансова подкрепа по същата програма бе извършена цялостна реконструкция на Серяковата къща, в която се помещава троянската галерия.

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Много добре ще е да се направи ремонта!
Преди дни се ужасих от случилото се, деца от детска градина да се нахранят с прясно мляко, примесено с отрова за мишки. Случилото се не е в Троян!
Ужасих се от самия факт, че може да НЕ се обърне внимание от служителката, която е разсипвала млякото и не е обърнала внимание на цвета на млякото/направило е впечатление на учителката/, но млякото вече е било изпито от повече от децата/някои са пили и по две чаши/!? Установено е, че опасността за здравето на децата е била голяма. и благодарение на бързата реакция, не се е стигнало до здравословни последици за децата.
Когато видях снимка на канчето, с което е разбърквано и сипвано млякото, и на чието дъно се е било залепила парчето отрова, се ужасих още повече - канчето беше очукано и ръждясало. Около ръба в горната част личеше мръсотията, която с години наред се е натрупвала, и не е направен опит да се изстърже, да...да се изстърже. За стъргане беше станала!!!???
Заплатите на персонала сигурно е мизерен, както в повечето случаи на работещите в България, но когато става въпрос за деца, просто едно такова отношение към работата, е престъпление!
И друго искам да кажа- няма нищо по-добро от домашно приготвената храна за малкото дете. поне в началото на неговия живот.

Анонимен каза...

bravo na donka!

Бай Илия Арматуриста каза...

Доне, ма...Че то деца останаха ли в Троян , ма ?

Анонимен каза...

Прав си N2, Донка е виновна и за броя на децата ! Комунистката му недна !

Анонимен каза...

3-ти и 4-ти, напоследък сте мно-о-ого активни. Само че ефекта от драсканиците ви е обратен - колкото повече се напъвате, толкова повече хора изпитват и изразяват уважението си към сегашния кмет на Троян. Впрочем, тъпотията ви е вече болестно състояние!

Анонимен каза...

Смешното, е че колкото и да говориш в множествено число, все става въпрос за теб и още 2-две подлоги на Донка.Смешни сте ,колкото и онова същество от трапето,заедно с тумбата полуидиотчета,които денонощно висяха на смени във форума,по време на изборите.
А дали хората я харесват-Идват изори,тогава ще стане ясно!

Анонимен каза...

Не, 6-ти, смешното и просташкото е, че сте 1-2-ма злобари, които добили някаква силица от анонимността, се опитвате безславно да плюете и черните каквото и да се случва и каквото и да става в общината.

Анонимен каза...

Не,7-ми, смешното но вече наистина грозно,е че сте 1-2 лизачи, които си мислят,че захвалването в някакъв интернет форум,ще доведе до формиране на мнение на обществото,което и идея си няма за съществуването на този форум.Най-ми е смешно,когато се изразявате в множествено число,и уж от името на голяма група,че и чак обществено мнение изказвате.Жалки сте !

Анонимен каза...

Парите, които са отпуснати за ремонта за много. С тези пари може да се направи ремонт не само на една детска кухня, но важното е после каквото остане да се прибере в джоба на кметицата и останалите комунисти!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |