Гостува ни посланикът на Япония Такаши Коидзуми

* Предложението на дипломата – да се търси сътрудничество чрез побратимяване с японски град; ангажименти да проучи възможностите * Япония ще участва в предстоящата Великденска изложба в Орешак
 
По света и у нас
Разговорът в кметския кабинет
Подарък от Троян за високия гост
ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО си в Троян миналата сряда (12 март) Негово превъзходителство посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми, придружаван от съпругата си г-жа Томоко Коидзуми и културното аташе в посолството г-жа Мивако Токумицо, останал цял ден в нашия район, научихме на пресконференция на кмета Донка Михайлова.

НА СРЕЩАТА с общинското ръководство, с която започнала визитата, била обсъдена една идея на г-жа Коидзуми, споделена при миналогодишното посещение в с. Врабево – да се търси сътрудничество чрез побратимяване на Троян с подходящ японски град, най-добре също с традиции в керамичното производство, като посланикът и съпругата му поели ангажимент да проучат възможностите. Общото становище било, че най-прекият път към деловото ни сътрудничество е именно подобно междуградско партньорство. И че въпреки обективните пречки, особено големите разстояния, подобно партньорство е напълно постижимо. Посланикът поел и ангажимент чрез външното министерство да разпространи рекламни и други материали за Троян.

Посрещането на японците в "Елеганс Мебел"
Нескрито любопитство в изложбената зала на фирмата
Разходка из фабриката, отпред - собственикът Тошко Радулов
РАЗГОВОРЪТ имал и по-конкретно продължение – г-н Коидзуми обяснил, че в Япония има глад за екологични продукти и интересът в тази посока е много голям; например към сушените плодове и диворастящите планински билки, където ние можем да се включим. В посока културното ни сътрудничество имало и един пряк резултат – посланикът потвърдил участието на Япония в предстоящата Великденска изложба в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в Орешак.

КАКТО бе обявено предварително, след срещата в Общината Негово превъзходителство и придружаващите го разгледали уникалния за България Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) в Троян, а след това и Националното изложение в Орешак. Визитата завършила с посещение на модерната мебелна фабрика на фирма „Елеганс Мебел”, собственост на Тошко Радулов, където японските гости се запознали с произвежданата продукция от масивна дървесина.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Поправка в заглавието : "Негово превъзходителство...",... така трябва да се напише, г-н Гена ;)

Анонимен каза...

Батю Ангел и той е бил там,значи всичко е минало добре.

Анонимен каза...

Донка що не го заведе в "Ривърсайд"?

Анонимен каза...

Днес по медиите съобщиха че ДАНС са арестували кмета на Тетевен. Няма да е лошо да дойдат ДАНС в Троянската община, че защо да не отидат и в ловешката. Дали ще намерят доказателства за извършени престъпления?

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова,поздравления за успешното посрещане на японския посланик. Поздравления и за г-н Ангел Балев.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |