Беломъжев – европейски шампион в Тюмен (Русия)

* Троянецът спечели дългата дистанция в тежка битка с представителя на домакините Андрей Ламов * Сребро за България в смесената щафета (Беломъжев - Бургова)
Ски ориентиране, ЕП, Актуализиран
Тачо след голямата победа, Тюмен, 9 март
Този надпис на светлинното табло не може да не ни прави горди
СЛЕД европейската си шампионска титла в спринта от първенството на Стария континент в Мадона (Латвия) през 2013 г. звездата на родното ски ориентиране и наш съгражданин Станимир (Тачо) Беломъжев спечели поредно европейско злато. На провеждащото се в момента Европейско първенство в зимния комплекс „Перлата на Сибир” край Тюмен (Русия) троянецът надделя в епична битка над руснака Андрей Ламов в най-тежката дисциплина – дългата дистанция на 21,5 км (9 март). Тачо завърши с време 1:33:50 ч. и изпревари представителя на домакините с 25 сек.; трети остана Ларс Хол Мохолд (Норвегия) – на 50 сек. Беломъжев бе близо до медал и в спринта в събота (8 март), но в крайна сметка остана четвърти – на 8 сек. след третия Улрик Нордберг (Швеция) и на 22 сек. от победителя Ламов (Русия).

Награждаването на победителя Станимир Беломъжев (България)
„ЗЛАТО на Европейското в дългата дистанция! Една мечта стана реалност! Чувствах, че днес е моят ден, бях уверен и спокоен от сутринта, бягането ми тръгна по план и накрая завърши перфектно. Атакувах още преди да навлезем в четвъртия еднакъв за всички състезатели кръг и успях. Благодаря на всички, които бяха с мен тук или мислено ме подкрепяха от разстояние. Нека тази титла е за всички български ориентировачи и всички българи, обичащи спорта!” Това написа шампионът в профила си във фейсбук малко след спечелването на европейската титла.

Станимир Беломъжев и Антония Григорова-Бургова
Почетната стълбица, вляво - сребърната българската щафета
ТАЧО записа призово класиране и в смесената щафета – където заедно с Антония Григорова-Бургова се окичиха със сребърните медали (7 март). Българският тандем водеше в голяма част от състезанието и бе много близо до златото, но в предпоследния етап изтърва водачеството и на финала изостана с 6 сек. от състезателите на Русия, трета е щафетата на Швеция. Това е вторият голям успех на Станимир и Антония в смесеното бягане – на Световното първенство в Казахстан през 2013 г. те спечелиха бронзови медали за България.

С УСПЕХИТЕ си на Европейското първенство в Тюмен Станимир Беломъжев прибави нови точки в класирането на Световната купа и се приближи до призовата тройка в световната ранглиста. В момента Станимир е на четвърта позиция с 337 точки, пред него са руснакът Андрей Ламов с 500 т. и норвежците Ларс Хол Мохолд (361 т.) и Ханс Йорген Квале (353 т.). Да припомним, че миналия сезон (2013/14 г.) Тачо завърши като водач в световната ранглистата.

Т21

 Още по темата:

Още снимки от събитието, ЕП 2014, дълга дистанция:


8 коментара:

Анонимен каза...

Браво !

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Най- големия това е ! Браво Таче! Браво!!!

Анонимен каза...

Най-големия какво ?

Atanas KOLEV /maistor na sporta / каза...

Bravo na BELOMUJEVI !!! Interesno e dokoga sportnata ob6testvenost 6te turpi takiva ministri , koito obovat sporta .DOKOGA ??????

Анонимен каза...

Абе,майсторе, да бе постоял малко повече в часовете по български.Ама то няма как да си як в краката и в главата...

Анонимен каза...

Гордост наша, Браво Таче !!!

Шогун каза...

Японска делегация отива на посещение в български завод, построен с японски средства. Японците, естествено, са придружени от преводач, тъй като не разбират български. Те решават да се поразходят из производствените цехове. Забелязват един работник, който майстори на струга някакъв детайл. По едно време спира, плюе на пода и казва нещо. Делегацията веднага иска да й бъде преведено какво е казал работникът. Преводачът (японец): "Странно. Той желае да спи с майката на детайла". Делегацията се чуди. По едно време до работника се появява главният инжинер и се завързва диалог. Следват жестове, ръкомахания, диалогът се води на висок глас и накрая главният инжинер си тръгва много ядосан, като плюе на пода, а работникът изхвърля детайла и започва да майстори друг детайл. Шашната, делегацията настоява да им бъде преведен целият диалог. Преводачът: "Още по-странно. Първо, главният инжинер дойде и попита защо не е готов детайлът, като изяви желание да прави секс с майката на работника, защото дейтайлът не бил изготвен в срок. Работникът обясни, че неустановено как, детайлът бил успял да направи секс с майка си, и допълни, че изобщо не му пука, и онзи да не му казва какво да прави, защото в противен случай би правил секс и с майка му, и с майката на директора на завода, И С МАЙКАТА НА САМИЯ ЗАВОД, и с майките на всички работници в завода, с майката на струга, както и с майката на самия детайл!!!"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |