„Пейзаж от моята България”

* Изложбата от третото издание на конкурса ще бъде открита на 3 март в галерията на училището организатор – НГПИ „Проф. Венко Колев”; паричните награди осигури Ротари клуб
Предстоящо
НАВРЪХ националния празник 3 март от 12:00 ч. в галерията на НГПИ „Проф. Венко Колев” (Троян) се открива изложбата с произведения от третия пореден конкурс „Пейзаж от моята България”. Конкурсът е с национален обхват и се организира от художествената гимназия домакин със съдействието на Министерство на културата, Съюза на българските художници, Националната художествена академия, Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет и с финансовата подкрепа на Ротари клуб – Троян, който по традиция обезпечава паричните награди в размер на 300 лв. 

ЦЕЛТА на конкурса е да се представят ученическите постижения в областта на рисунката, а според статута право да участват имат ученици от 10 до 15 години от цялата страна. Всеки участник може да се представи с максимум 2 рисунки, създадени през последните две години; допустимите техники - молив, акварел, пастел и темперни бои. Наградите за първите трима са парични (150 лв., 100 лв. и 50 лв.) плюс покана за участие в ежегодния пленер на НГПИ „Проф. Венко Колев”, който тази година ще се проведе от 1 до 3 април, раздават се и 15 поощрителни награди, даващи право за участие в пленера. Журито е съставено от преподаватели от троянското арт училище.

ТАЗИ година участват общо 490 творби на автори от 70 различни училища и школи по изобразително изкуство от страната, за сравнение - миналогодишните участници бяха малко над 300 и осезателното увеличение през настоящата година е отличен атестат за организаторите. В настоящото издание на конкурса първа награда не се присъжда, но пък има две втори награди – отличените са Богомила Йоан (Варна) и Пламена Войводова (Севлиево); третата награда също е двойна – за Елена Лаптева (Варна) и Ива Бакърджиева (София). Двама ученици от Троян печелят поощрителни награди - Ян Стоянов и Михаил Кръстев от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с преподавател Любка Самичкова.

Илиян Илиев
директор на НГПИ „Проф. Венко Колев”

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за Донка Михаилова! Наистина си личи, че тази жена милее за града ни! :))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Вече дразниш 1-ви.

Анонимен каза...

ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ ТРОЯНЦИ!

Анонимен каза...

Напротив, първи казва самата истина. Да се свети името й,да пребъде.
Госпожо Михайлова,поздравления за успешното провеждане на изложбата,Тия от Ротари не знам къде се бутат пред най-успешния кмет,премиер и президент в Галактиката.

Анонимен каза...

каквото си искате говорете троянци...важното е че донка е свястна като човек и се грижи за града като за собствен....не съм комунист,но това е най-добрия кмет до сега в троян....дано следващия е още по-добър:):):)

Анонимен каза...

Ммм ловешката измет се активизира...

Анонимен каза...

От баба ви Марта - благодарности към г-жа Донка Михайлова! Никой не се е грижил така добре за бабичките! А малък Сечко направо го изгони. Ето и днес - такъв поклон на братушките не е правен до сега! Личи си, че милее за тях! Упс, за града ни исках да кажа.

Анонимен каза...

Който говори против Д. Михайлова, изпълнява партийна задачка на некадърник и мазник по природа.
Донка е свестен човек, хората я ценят и това вижда даже в сивата мъгла.

Анонимен каза...

Искаш да кажеш,че хората нямат право на мнение ли?
Или,че ако мнението им се различава от това на овчата маса,и слугинажа, са платени и изпълняват нечии заръки?
Ма май скоро не си ходил на доктор,а?

Анонимен каза...

4-ти, 7-ми и 9-ти, много жалка картинка сте! Да, всеки има право на мнение, но при вас то е истинско поръчение. И оттук изводът - овчата маса и слугинажа сте вие. Малко сте променили тактиката, сигурно такава е заръката - да действате с иронични, саркастични и злобни коментари. Бихте ли ми казали за какъв поклон на братушките говорите? Много внимателно слушах словото на Михайлова защото тя винаги говори смислени неща, да не коментирам и това, че не чете от написани листи. Не само на мен, а и на хора от присъстващите на площада, направи впечатление, че на този 3 март, в словото си, тя изрази почит към троянците участвали в борбите за Освобождението на България. Затова когато изпълнявате платени заръки, обмисляйте си по-добре драсканиците, защото вие се превръщате в смешници!

Анонимен каза...

Поздравления, г-жо Михайлова. С една тоалетна и една стомна спечелихте толкова много привърженици! Това без съмнение е голям талант! Дерзайте, защото идват избори. И как ли ще се справите този път без Енкин???

Анонимен каза...

10-ти, явно си прав. Наистина започват с подигравки и с ирония.Но ще е до едно време. Впрочем сгреших, че говоря в множествено число - личи си, че един пише. Безсмислено е да се коментира....

Анонимен каза...

Нормално,то освен напикани бабички и алкохолици,друго в Троян няма.
10-ти, прави ми впечатление,че все "изразявате" и някакво общо,чуждо и друго мнение.Да не би да страдате от раздвоение на личността?

Анонимен каза...

Поздравявам организаторите за празничната програма на днешния 3 март!

Троли Тролев каза...

Посветено на колегите с номера 1,4,7,9 и другите от бригадата:

Аз съм малък,малък трол
гаден кат голям сопол!

Анонимен каза...

За теб знаем,че си сопол.Не е нужно да занимаваш хората с гнусното си жалко съществуване...

Анонимен каза...

Генади Маринов, защо не обявиш неофициален конкурс за най-весело поздравление към госпожа Михайлова?

Анонимен каза...

недей така бе 13-ти! Аз пък съм любимата мажоретка на господина илиян тодоров

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |