Караници в ТД „Амбарица 1912”!?

* Провали се извънредното Общо събрание, на което щяха да изключват двама; комисия от София ще проверява членската маса на дружеството * Венцислав Удев: „Трябва да има разбирателство, защото общата ни религия е планинарството”
Хубава работа, ама троянска
От двата лагера се жалват на изп. секретар на БТС г-н Удев (вляво), вдясно - доайенът бай Илия
ОБЯВЕНОТО за 26 февруари извънредно Общо събрание на учреденото преди по-малко от година (на 8 април 2013 г.) ново троянско туристическо дружество – ТД „Амбарица 1912”, не успя да се състои, въпреки че залата на Общината бе препълнена. Нещо повече – разпускането бе съпроводено с викове, караници, обвинения. Защо?

ЧЕ НЕЩО става в новото дружество - което тръгна с амбицията да възроди туристическото движение в Троянския край и да е антипод на съсипаното и превърнато в нещо друго старо дружество ТД „Амбарица” – се усети още от обявата за събранието, публикувана в Т21 (бр. 3 от 22 януари т.г.). Там черно на бяло бе записано, че първа точка от дневния ред е... освобождаването от Управителния съвет (УС) и изключване от дружеството на двама членове, които бяха сред основателите (Радослава Бонева и Дияна Добрева). Какво се бе случило и защо ръководството в лицето на председателя Димо Минков и заместника му Румен Узунов бяха предприели такъв краен ход, не стана ясно.

НО ПЪК на непровелото се събрание се разбра, че в редиците на ТД „Амбарица 1912” има сериозно разцепление и са се оформили два лагера – „за” и „против” ръководството. А формалният повод събранието да се отложи бяха... двата паралелни списъка с членове на дружеството, попълвани на входа на залата и после размахвани вътре като знамена. Единият – на старите членове, присъствалите на учредителното събрание или приети малко след това (85-ма, от тях бяха дошли 68); другият – с новоприетите членове (10 души). По първия списък спор нямаше, но все пак стана дума, че неплащането на членски внос води до автоматично самоизключване и се намекна за подобни случаи.

РАЗПРАВИЯТА бе около новоприетите, като членът на УС Цветослав Миховски остро оспори тяхната легитимност, позовавайки се на чл. 13, ал. 4 от устава на дружеството, според който нови членове се приемат след разглеждането на молбата им на заседание на УС. „Такива молби в УС не са разглеждани, няма протоколи, всичко е спекулация”, заяви г-н Миховски, подкрепен и от други. Г-н Минков му опонира, че приемането става автоматично със закупуването на туристическа марка и се позова на правилника на БТС.

Венцислав Удев омиротворява троянските страсти
В КРАЙНА сметка високият гост от централата на БТС – изпълнителният секретар Венцислав Удев, взе думата и даде разумно предложение. „Трябва да има разбирателство, защото общата ни религия е планинарството. Дойдох тук, защото се чу, че имате проблеми”, заяви г-н Удев. А предложението му, получило одобрение и от двата лагера, бе той да напише писмо до БТС, откъдето да изпратят 3-членна комисия, която да провери членската маса на ТД „Амбарица 1912”, да излезе със становище и след това да се проведе извънредното Общо събрание.

КОЙ КРИВ, кой прав – не ние ще кажем. Но сме категорични, че случилото се на 26 февруари с ТД „Амбарица 1912” напълно заслужено влиза в рубриката ни „Хубава работа, ама троянска”.

Т21

Бел. ред. Очаквайте в следващия брой на Т21 (печатното издание) становището на председателя на ТД „Амбарица 2012” Димо Минков. 

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Димо някога те изгониха от Спасителната служба с бой къде се навря пак ?

Анонимен каза...

Димо някога те изгониха от Спасителната служба с бой къде се навря пак ?

Анонимен каза...

Кавги, караници...зора е кой ще ръфне кокала. Старите не дават, новите искат и те да ръфат.В задачата май вече не се пита, кой и как досега управляваше и до какъв хал се докара дружеството. Важно е че ще има пари за "усвояване" и е важно точно кой ще ги усвоява. Общата им религия била планинарството. Дрън, дрън, че пляс. Планинарството ама друг път.

Радосвета Станевска каза...

ТД "Амбарица 1912", а не 2012

troyan21 каза...

До №4: Благодарим, поправихме.

Анонимен каза...

Еее за няма година надсвириха старото дружество,което задружно плюеха,ама то нали ;нов бардак със стари курви не става;те точно това направиха.УС и КС на дружеството все бивши комунистически величия и близачи на комунистически задници.Средната възраст-над 60 години,лошо няма,но къде са младите?Хора останали някъде назад във времето,същите като Ненов,на които им липсва неговата чорбичка.Срам,голям Срам.Муфтаджии и мошенници същите като Удев.

Анонимен каза...

Носят се слухове че Господин Ненов ще стане председател на новото
ТД "Амбарица 1912.

Анонимен каза...

Носят се слухове,че се носят слухове !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |