За децата от дома в Дълбок дол

* Бизнесменът Иван Макариев им осигури празничен обяд преди Коледа в своя ресторант „Дим такси” * Подаръци от Общината,
 връчи ги лично кметът
Благотворителност
ПРЕДИ КОЛЕДА (11 декември) бизнесменът Иван Макариев – собственик на троянската транспортна фирма „Дим такси” и на едноименния ресторант в жк „Лъгът, зарадва с богат празничен обяд 20 деца и младежи от Центъра за социална рехабилитация и интеграция (социалния дом, създаден от сдружение „Общество за всички” и стопанисван съвместно с Община Троян, към който бе разкрит и дневен център) в с. Дълбок дол. За ВИП гостите на ресторанта бе подготвена обща празнична трапеза, около която седнаха всички. Но освен почерпката за питомците на дома имаше и пакети с коледни подаръци, осигурени от Община Троян и връчени им лично от кмета Донка Михайлова.

„РАДВАМ СЕ, че сме заедно днес. Искам всички да се почувстват празнично преди Коледа и тази среща смятам да не е последната ни”, обърна се към гостите си г-н Макариев. С мили думи към момичетата и момчетата, две от които тази година ще бъдат абитуриенти в троянската Художествена гимназия, се обърна и г-жа Михайлова, която знаеше имената на всички и не за пръв път бе с тях.

ОТ ИВАН МАКАРИЕВ научихме за още един дарителски жест към нуждаещо се троянско дете – той е осигурил безплатен транспорт с коли на „Дим такси” за таткото и невръстната Симонка, чиято майка почина внезапно в началото на годината. Отделно от началото на м. април г-н Макариев осигурява безплатен обяд в неделя на 10 болни и социално слаби възрастни троянци, ползващи услугите на „Домашен социален патронаж”. Бизнесменът редовно организира и големи народни веселби, на които за всички желаещи има безплатна курбан чорба/попска яхния, приготвена лично от дарителя. И от нас – браво!

Т21

Още по темата:

17 коментара:

Анонимен каза...

Ще се разплача, някой да пусне химна...

Анонимен каза...

Ами плачи.

Unknown каза...

bravo jiv i zdrav da e

Анонимен каза...

Тоя мъж не беше ли полицай? А бе как все ченгета и комунисти са начело в бизнеса в която и област да погледнеш?
Севлиево

Анонимен каза...

Няма лошо. Но в една Книга е казано: Каквото прави дясната ръка, лявата да не знае. Няма нужда от услужливи медии, г-н Макариев. Ако го правите за тях, разбираемо е. Ако го правите обаче в името Господне - Бог вижда и без тях. И що чини кметицата там? Тя не може ли сама да покани тези многострадални дца? Ех,гиди тая криворазбрана нашенска благотворителност!..

Анонимен каза...

Съгласен с пети. Бог вижда всичко и без да се публикува из медиите. А този обича да се прави на "Добрия чичко". А чалгийка за децата имаше ли?

rosirosi664 каза...

АКО ИДЕЯТА Е ОТКРАДНАТА ОТ НАС - ЛОШО НЯМА! ДАНО ПОВЕЧЕ БИЗНЕСМЕНИ СЕ ЗАМИСЛЯТ! ДЕЦАТА СА МНОГО УМНИ И ДОБРИ! ЗАСЛУЖАТ ВСЕКИ ЧОВЕК ДА ИМ ПОДАДЕ РЪКА! КОЛКО ОТ ВАС ЗНАЯТ, ЧЕ ДЕЦАТА ВСЯКА ГОДИНА СЕ КАНЯТ НА КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО В ЧИТАЛИЩЕ" ПРОСВЕТА" В КВ. ВЕЛЧЕВСКО?

Анонимен каза...

Браво, Иване! Да си жив и здрав! Браво, Генади! И ти да си жив и здрав! Ако някой дава от сърце, трябва да се благодари, трябва да бъде похвален, защото истински заслужава. Макариев не за пръв път прави подобни жестове. А всички вие, които не сте доволни, живуркайте свити в дупките си, но не корете хората с благородни сърца. Напълно достатъчно зло за света е че ви има. Недейте в тези свети рождественски празници да веете високо злобата си. Поне сега се натиснете!

Анонимен каза...

Браво на Макариев :) Един голям и достоен човек !!!!

Анонимен каза...

И други хора правят благотворителност, но не викат медии.

Анонимен каза...

Макаренко да си жив и здрав и все така щедър! На завистниците - майната им!!! Жалко ;че в баскетбола не те ценят, а ти и там има какво да дадеш още, и организационен опит и лоби в БФБ.?!?

Анонимен каза...

Роси664..каква кражба бе?! То да не сте първите и единствени в света, които правят жестове за такива хора...?! А между другото какво сте направили,че не сме чули и видели?! Аз пък съм на мнение,че трябва да се казват хубавите неща, за да служат за пример и да има подражатели. Защо само лоши новини да има?!

Анонимен каза...

Майната ви на всички драскачи тук! Браво Ваки-не им обръщай внимание, затова сме на този хал-не виждаме по-далеч от носа си и от злоба не можем да спим. Въпреки, че на Коледа стават чудеса, аз лично не вярвам, че троянецът ще се промени, а толкова ми се иска...Ако всички бяхме поне малко по-добри и както се пееше в една песен "Ако до всяко добро същество застане поне още едно...колко по добър ще стане света".

СЛРД Троян каза...

Браво на Иван Макариев!

rosirosi664 каза...

12-това казах, че трябват повече жестове на благотворителност! Браво на Макариев! Къде са другите бизнесмени? За хубавите неща трябва да се пише! Трябва да се знае! За нас също беше писано като предстоящо събитие! Аз се радвам, че повече хора са съпричастни! Не всеки следи пресата. Затова попитах- колко граждани знаеха за Коледния коцерт? 12 -ти защо незнаеше за събитието? Няма снимки и не си прочел статията! Аз призовавам да отворим сърцата си! По Коледа стават чудеса! Вгледайте в очите на тези деца!

Анонимен каза...

Много хубав жест,но когато е от сърце си мисля,че е излишно да има медия а всичко да мине без из;ишен шум. Няма нужда ''да биеш тъпана" и от такава показност ако помагаш с душата си.

Анонимен каза...

На хубавите неща трябва да се ръкопляска. Браво, Иване, браво и на вестника, че пише за такива дела.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |