Коледни елхи в кварталите – чудесно!

* Нели Стайкова: „Не знаехме дали ще се получи, правим го за пръв път, но хората много се радват”
 
Нели Стайкова пред елхата в кв. "Попишка"
Весели празници!

ИДЕЯТА на Община Троян бе прегърната ентусиазирано и осигурените 13 коледни елхи на кварталните съвети в града плюс няколко допълнително заради големия интерес грейнаха в коледни премени. „Не знаехме дали ще се получи, правим го за пръв път, но хората много се радват, веднага се втурнаха да украсяват, грижат се за елхичките, ентусиазирани са”, коментира пред Т21 секретарят на Община Троян Нели Стайкова. А идеята, както научихме, дал зам.-кметът Кольо Кацаров.

ДРЪВЧЕТАТА пък осигурили от Държавното горско стопанство в с. Черни Осъм и още същата вечер започнала надпревара кой квартал най-добре ще украси своето. Деца, баби, майки, татковци, дядовци – всички взели участие в това „предприятие”, а на някои места организирали коледни тържества за малчуганите, пристигнал и Дядо Коледа, имало подаръци, песни и т.н. Весели празници!

Т21
Бележка на редакцията

Детайл от елхата в жк "Черногор"
Някои сигурно ще кажат – детинщини; в смисъл – несериозно, незначително, маловажно. Категорично не сме съгласни! Една „детинска” Коледна елха понякога е по-смислена, по-голяма и по-важна от всички „важни” и „сериозни” неща. Защото ни зарежда с дух и красота, което трябва да е най-отпред. И е гаранция за другите неща – големите и сериозните. Да живей Дядо Коледа! А на инициаторите и съмишлениците им – нашите поздравления.

Гледки от коледните елхички в кварталите:

Срещу жк "Черногор"
До Автогарата
В жк "Буковец"
В жк "Черногор"
В кв. "Василевско"
В кв. "Велчевски"
В жк "Лъгът"
В кв. "Попишка"
Детайл от елхата в кв. "Попишка"
В СОУ "Васил Левски"
На ул. "Дунав"
На ул. "Радецки"
На ул. "Никола Пеев"
На ул. "34-ти Троянски полк"
Детайл от елхата на ул. "34-ти Троянски полк
На ул. "Дочо Съев", жк "Буковец"
  Снимки: Цветан Тончев
Начало

20 коментара:

Анонимен каза...

Анонимен каза...
Айде сега да ви видя ранобудни, красиви и пр. протестиращи дето викате оставка дали ще излезете на протест заради вдигнатата такса смет. Ако още довечера не сте на площада, доказвате че сте платени лумпени!

Анонимен каза...

Страхотно! И това,че сте снимали всичките ...Догодина повече хора да си накичат елхи пред блоковете..поне малко настроение да си създадем! Весела Коледа! Усмихнете се поне за малко и бъдете добри хора!

Анонимен каза...

ти па откъде разбра че са дигали таксата за боклуците. я стига си лъгал

Анонимен каза...

3 , за това са ви купили елхи

Анонимен каза...

Наистина ли е дигната такса смет? ОЩЕ?

Анонимен каза...

Просто е- гледайте видеото от последната сесия на ОБС.
Първи, в Троян освен рано и постоянно пиещи, други няма !

Анонимен каза...

абе не са вдигали таксата смет а са слагали ехички вижте какво пише

Анонимен каза...

poslednata e naj strachotna:)Krasota i goljam koleden duch

Анонимен каза...

Отчисленията по чл.60 и 64 от Закона за управление на отпадъците за 2014 г. са завишени със 7 лева на тон спрямо 2013 г. или с 40 %. Минималната работна заплата е завишена с 30 лева спрямо 2013 г. или с 10 %. Тези обстоятелства ни дават основание да предложим завишение на промила за изчисляване на таксата за битови отпадъци на жилищните имоти в град Троян с 0,2 промила или от 1,8 ‰ на 2 ‰ и в населените места с 0,5 промила или от 4,2 ‰ за селата Орешак и Борима на 4,7 ‰ и за останалите от 5 ‰ на 5,5 ‰. Очакваните приходи от текущия облог при тези промили са с около 54 хил.лева повече спрямо 2013 година.

Анонимен каза...

6, като ти плаща герб викаш оставка, а сега като ти вдигат даньците, си мушморок

Анонимен каза...

9-ти поне на Коледа не лъжете и не демагогствайте. О, забравих, вие празнувате Дед Мороз.
Да лъжеш, да мамиш, колко да излъжеш и да измамиш? Примерно:
"Протестиращите в България откриха колко трудно може да бъде да предизвикаш промяна, дори в страна, която от 6 години е член на ЕС, пише Андрю Хигинс в "Ню Йорк Таймс" в поредния си репортаж от София.
Безкрайната политическа блокада тук засилва дълбокото разочарование сред обезсърчените българи, които се надяваха еврочленството да означава път към една по-просперираща, балансираща и прозрачна система. Тя им донесе и по-реалистично усещане какво може да им донесе членството в ЕС", смята Хигинс.
По думите му ситуацията изтъква безсилието на европейския блок да упражни влиянието си върху България за промяна, независимо от острите критики от Брюксел и дипломати и замразяването на част от помощта.
Журналистът определя България като "страна, която непрекъснато е на дъното на ЕС по бедност и най-корумпираната след Гърция"."
http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%9D%D1%8E-%D0%99%D0%BE%D1%80%D0%BA-%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D1%81-%D0%98-%D0%95%D0%A1-%D0%BD%D0%B5-%D1%83%D1%81%D0%BF%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_282130.html

Анонимен каза...

Толкова много комплексарщина и простотия тук а е Коледа. Да смесиш елхичките с отпадъците наистина трябва да си сбъркан. :(

Анонимен каза...

Точно така, 12. Голяма е простотия. Като видят поредната реклама за поредните успехи на управниците, тези "комплексари" веднага се сещат за отпадъците.
Дали пък не е, защото никой в този град не знаеше, че на сесията на общинския съвет ще вдигат данъците, а вече седмица по-късно никой не знае, че са вдигнати данъците?
Докато все още няма министерство на Щастието и Мисълта и се разчита единствено на медиите - така ще е. "Сбъркани" хора ще смесват елхички с отпадъци. По време на концлагерите в Белене и Ловеч, никой не си е позволявал такова недопустимо смесване и проява на неуважение към усилията и успехите на едни и същите до ден днешен управници.

Анонимен каза...

Те ходят да протестират само ако им бутнеш някой лев или кебапче- иначе си траят робски, гледаййки турски сериал такива са 12 и 9

Анонимен каза...

Вече откраднаха металната стойка на нашата елхичка.... на Рождество Христово....

Анонимен каза...

Идеята с елхите е добра. Аз бих го посял обаче някъде в кварталите.
Та таксата смет - и нашата община ползва изключението в закона. Вижте в колко градове тая такса е паднала в съда:
http://spravedlivost.net/2011-10-20-11-37-59.html

Анонимен каза...

Харесваш ми 13-ти!!!Светли празници от мен:))))

Анонимен каза...

КЪДЕ Е ЕЛХАТА В ЖК."МЛАДОСТ" ??????????????

Анонимен каза...

Да наистина КЪДЕ Е ЕЛХАТА В ЖК."МЛАДОСТ"????????????????

Анонимен каза...

А вие от ж.к."Младост", имате ли създаден квартален съвет? Страхотна идея, която се осъществи, колкото и да е невероятно. Хората си направиха и коледни тържества около елхичките. И не ми говорете за детинщини и тем подобни простотии.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |