Още две награди за Станимир Беломъжев

* Троянецът бе избран за Студент на годината в раздел „Спорт” и спечели „Спортен Икар” за пробив в световния спорт
Отличници
След златото на ЕП в Латвия
ИЗБРАНИЯТ за спортист №1 на родния Троян за 2013 г. – звездата на българското и световното ски ориентиране Станимир (Тачо) Беломъжев, оглави и две национални класации.

ВОДАЧЪТ в световната ранглиста през миналия сезон, европейски шампион от първенството в Латвия и бронзов медалист от Световното първенство в Казахстан стана носител на традиционната награда „Спортен Икар” в категорията „Пробив в световния спорт” (Тачо си подели отличието със световния и европейски вицешампион по борба свободен стил Владимир Дубов). За победител в най-престижната категория („Постижение на годината”) и носител на „Големия Икар” бе определен световният и европейски шампион по борба класически стил Иво Ангелов. След отличените е и тенис звездата Григор Димитров - в категория „Впечатляващо представяне”, а отборната класация спечели националният ни отбор по волейбол мъже. Награждаването ще е днес (18 декември) в Археологическия музей в София.

Николай Димитров получава наградата на Тачо
СТАНИМИР бе и сред призьорите в класацията Студент на годината (2013 г.), която се провежда за седми пореден път и по традиция е под патронажа на министър-председателя на България. Троянецът – дипломирал се това лято в Националната спортна академия, а след това записал магистърска програма във Военната академия „Г. С. Раковски”, специалност национална сигурност и отбрана - бе избран за №1 в раздел „Спорт”. Церемонията по връчването на отличията се състоя на 4 декември във Военния клуб в столицата, като сред гостите бе голяма част от кабинета начело с премиера Пламен Орешарски. Наградата на Тачо обаче прие съпругът на сестра му Николай Димитров, също изявен състезател по ориентиране и президент на СК „Браун тим” (Велико Търново), тъй като на същия ден шампионът започна участието си в стартовете за Световната купа, сезон 2013/2014 г., печелейки златен медал в спринта на състезанието в Иляс, Финландия.

Т21

 Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за Станимир и да отбележим,че в призовата тройка на същата класация бе включен и друг троянски спортист - Павлин Дишев!

Анонимен каза...

За спортист номер 1 на Троян - един коментар.....УНИКАЛНО!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |