Унгарец с българска кръв представя своя книга

* Авторът Тошо Дончев е директор на Унгарския културен институт в София, троянската премиера – на новата му книга „Умната! Или петте правила на щастието” ; пристига и посланик Андраш Клейн

Тошо Дончев
Предстоящо

НА 7 ОКТОМВРИ (понеделник, от 18:00 ч.), в залата на хотел „Шато Монтан” в Троян ще бъде представена книгата „Умната! Или петте правила на щастието” на Тошо Дончев – директор на Унгарския културен институт в София. Гости на Троян ще бъдат посланикът на Унгария у нас Негово превъзходителство Андраш Клейн, авторът Тошо Дончев със съпругата си и Марин Георгиев, който ще представи книгата. Преди представянето на книгата (в 17:00 ч.) посланик Клейн ще се срещне с кмета  Донка Михайлова и общинското ръководство, като ще бъдат обсъдени възможностите за конкретни контакти.

ТОШО ДОНЧЕВ - писател, преводач, социолог, член на Съюза на унгарските писатели. Роден е в Будапеща през 1944 г., майка му е унгарка и баща му българин. Основател е на българо-унгарското списание „Хемус” и на Фондация  „Pro Schola Bulgarica”. Почетен председател на Българския културен форум. С името му се свързват редица българо-унгарски проекти в областта на културата и образованието. Понастоящем е Директор на Унгарския културен институт в София. На български език са издадени неговите книги „Българи от ново време”, „Прокълнатото щастие на леля Ица”, „Вълчи вой – кучи лай”, а последна е книгата, която ще бъде представена – „Умната! Или петте правила на щастието”, сборник с разкази, есета и мемоари.

ЗА ДОСЕГАШНАТА му дейност българската държава удостоява Тошо Дончев с високи отличия: ордените „Св. св. Кирил и Методий” и „Мадарски конник” – първа степен, Държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”. Г-н Дончев е носител и на не едно унгарски отличие, последното от които е „Рицар на унгарската култура” (2012 г.) - за особени заслуги в развитието на българо-унгарските културни връзки.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Хубаво PR. Сложете някакви обяви по дърветата из града-
Иванов Иван

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |