„Чавдар” започва силно

* Нашите на крачка от победата в приятелския турнир в Габрово, Любомир Лилов – най-добър * Тафьо: „Начало,
 което вдъхва оптимизъм”
Баскетбол 

МЪЖКИЯТ тим на БК „Чавдар” (Троян), воден от амбициозния си треньор – ботевградчанина Лъчезар Диков, записа силно участие в предсезонния приятелски минитурнир в Габрово (28-29 септември). Четири тима от републиканската А група (втория ешалон на родното първенство) мериха сили в габровската надпревара – домакините „Чардафон Орловец” (Габрово), „Академик” (Пловдив), младежите на „Левски” (София) и „Чавдар” (Троян).

Любомир Лилов
В ПЪРВИЯ си мач нашите излязоха срещу „Чардафон Орловец” и въпреки че у дома и стените помагат, троянци не оставиха никакъв шанс на домакините – победа за „Чавдар” с 10 точки разлика (75:65). На финала срещу „Академик” (Пд), победил в първата си среща „сините”, нашите бяха напълно равностойни, след втората част водеха с 6 т. и имаха реален шанс да триумфират и в мача, и в турнира, но безобразното съдийство и натрупаните рано нарушения на няколко възлови играчи предопределиха изхода – победа за пловдивските студенти с 84:74. В спора за третото място „Чардафон Орловец” смаза младежите на „Левски” – 71:46.

„НАШИТЕ играха много силно и победата в турнира би ни прилягала”, коментира за Т21 по телефона след финалната среща членът на УС на БК „Чавдар” Радослав Столаров-Тафьо. Той подчерта колективната игра на нашите, но не пропусна да открои няколко играчи – новото ни попълнение Любомир Лилов, отбелязал 26 точки срещу „Академик” и обявен за най-добър борец на турнира, Иван Руньов и Петър Христов. „Начало, което вдъхва оптимизъм”, обобщи Тафьо.

Т21

8 коментара:

Анонимен каза...

Кои с играчите от Троян някой знае ли ?

Анонимен каза...

Денис Титов е троянец и игра страхотно,, но тоѝ беше в отбора на Чардафон,защо бе умници защо бе Петре президенте велик

Анонимен каза...

Браво момчета :) Тази година медали искаме !!!!

Анонимен каза...

Като привърженик на Троянския баскетбол имам няколко въпроса към господа Пиронкови и техния послушник-президента Петър Лалев.Първо-къде са троянците в мъжкия отбор,само Петър Лалев и то защото е президент,иначе спортната пенсия отдавна е почукала на вратата му.Къде са тези момчета,които заради едната Троянска чест поддържаха жив мъжкия отбор-просто им бихте шута.Защо не дадохте шанс на Рекса-това момче само не спеше в залата и с нищо не отстъпваше на някои ,,чужди,, анонимници,които доведохте и ги налагахте.И им гледахме смешните изпълнения по терена.Защо не привлякохте Денис Титов,а го взеха Габрово.Защо от близо година не е стъпвал в залата г-н Владимир Младенов-човек толкова много помагал на баскетбола с пари,превоз.Купи и постави вентилатори,които някой се сеща да пусне след като играчите започнат да падат като ,,узрели,,круши.Помислихте се за много велики и решихте,че можете и без него.А къде е така шумно афиширано развитие на женското направление.Тази година момичетата на г-жа Надежда Ночева нямаше кой да ги бие в зона Мизия,а вие с лека ръка ги затрихте.Да,това е точната дума-кой е луд да си пусне дъщерята от 19 ч. на тренировка-вие нормалнили сте или падате от Марс.И аз да имам дъщеря и аз няма да я пусна толкова късно на тренировка.да не говорим,че зимата ще е голям студ тогава,че има момичета от крайните квартали на града и от селата-те с какво да се приберат след тренировка.Какво направихте за тези момичета през тези 2 години-екип ли им направихте,топки ли им купихте или какво.Купихте едни топки,които на 2 седмица половината ги нямаше,а на другата половина им излезе цицина и станаха негодни за употреба.Правите разни проектчета само за момчетата,а защо не включихте и момичетата като толкова милеете за женски баскетбол.Г-да Пиронкови и ти г-н президент,има едни думи-ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО,които явно не притежавате и са ви много чужди.Слезте малко на земята и не се величайте толкова много.И поне малко се вслушвайте в мнението на другите,защото не сте най-великите.Тафю на времето беше голям баскетболист,но сега са му се протъркали коленете,само и само да се подмазва и да ви слугува на вас,всезнаещите и всеможещите.И накрая-ние Троянските любители на баскетбола ще продължаваме да подкрепяме мъжете на ,,Чавдар,,-Троян.....Извинете-на дублиращия отбор на ,,Балкан,,-Ботевград.

Анонимен каза...

Състоянието на Троянския баскетбол е такова,каквото сме си го направили ние.Школата не е произвела продукт,който да се използва за състезания в мъжката група.Не е само достатъчно да имаш желание.Трябват и резултати.Какво от това,че участваш в дадено състезание и си последен?При това да губиш катастрофа-лно.Публиката иска да гледа красива игра и победи.За това се иска можене,не спане и желание само.Впрочем,защо не погледнеш къде са на Самоков-самоковците,на Плевен-плевенчаните,на Бургас-бургазлиите и т.н.Там не само не са от споменатите градове,а не са и българи!Но това е друга много широка тема,която не бива да коментираме,защото не сме дорасли!
Мисля,че през пролетта станаха много добри мачове в залата.Това лошо ли е?Да ти признаят и противниците,че си играл добре и си ги затруднил максимално.
За това,че има троянски момчета и са пренебрегнати-затова клуба няма втора година юноши.Това ясно говори за работата предишните години.За работата на една ЛЕГЕНДА на Троянскя баскетбол.За това е "виновен" отново Петър Лалев?
Относно Денис Титов-момчето има договорни отношения с друг клуб и това е положението.Ние не можем да се месим в това.Иначе добре дошъл.При това щеше да играе в по-добър отбор от този,в който е и щеше да има по-голяма полза.Наблюдавай мачовете и ще говорим.
Относно топките и екипите-има достатъчно за нормален тренировъчен процес.
Относно момичетата-в БК"ЧАВДАР"-Троян има най-после правила и те важат за всички.Не мисля,че тези момичета са способни на подвиг.Гледал съм ги в един контролен мач и се разочаровах-в нашия отбор имаше момичета от втори до дванайсти клас!Те са с по
особен статут.Не може да има изключения.
За Владо Младенов-той сам се отказа от участие в УС.Може да е засегнат от нещо,но това той сам си знае.
Относно Тафьо-клуба най-после намери човек,който да си гледа работата,за разлика от предшествениците му,макар и легенди. В заключение-има една реклама-НЕ СТАВА САМО С ЯДЕНЕ,ТРЯБВА И ...................

Анонимен каза...

Много се зарадвах, след като прочетох, че
„...Тази година момичетата на г-жа Надежда Ночева нямаше кой да ги бие в зона Мизия”...
( междуобластно първенство: Ловеч, В.Търново, Габрово)
Чудесно!!!
Ето имаме един отбор на първо място на този етап .
Супер!!!
След като момчетата на Радослав Столаров се класираха на шесто място на финалите на Републиканско първенство, си казах: Е... ще си върнем славата на баскетболен град.
Похвалих се на мой познат от баскетболни среди от друг град, че и ние сме вече нещо, а той ме обсипа с меко казано „забележки” за моята неинформираност и некомпетентност!Преглътнах обидата и направих справка в сайта на БФБ.
Вижте какво пише там:

Класиране зона „Мизия” сезон 2012 – 2013 г. – ДЕВОЙКИ 18 г.,

1.Чардафон Орловец
2.Росица Поликраище
3.Чавдар Троян

Това е супер постижение за градчето Троян,

но написаното:

„...Тази година момичетата на г-жа Надежда Ночева нямаше кой да ги бие в зона Мизия”...,

показва , че има известна неточност- бием всички, а заемаме трето място?1?

На кого да Вярвам ?
Кой не пише истината или откровенно се хвали или лъже?
Защо, бе brothers???
Така ли ще заблуждаваме троянската общественост?
БФБ или анонимен/на номер 4 не е точен?
Може би треньорката Н.Ночева ще даде яснота.
Не отговаряйте, аз съм склонен да вярвам на БФБ!!!
Може би съм много неинформиран, или наивен?

Анонимен каза...

Дублиращ състав на Балкан Ботевград. След като преди 2 години имаха Балкан 2 в тази група, сега Чавдар е този Балкан 2.

Анонимен каза...

към 6-ти.Тази година се отнася за първенството 2013/2014 г.Лека неточност, изразът е няма да има кой да ги бие.Но не това е най-важното,а това,че бяха лишени от участие.За 2 г. труд много израстнаха и сега,когато са най-големи и тренъорите на другите отбори са единодушни,че при тях има най-голямо израстване-те няма да участват.Но здраве да е-има си ръководство,то решава.А защо няма да има юноши старша възраст.А защо никой не ми отговори за ,,проектите,,.Пълно мълчание.И е абсолютна лъжа,че в залата има достатъчно топки за нормален тренировъчен процес на подрастващите.А колкото до мъжкият отбор,то призоваваям всички почитатели на баскетбола да дойдат на 27-ми и да подкрепят нашия отбор срещу ,,Чардафон,,Габрово.УСПЕХ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |