Кметът: „Тази година случихме на изпълнители”

* 563 хил. лв. е инвестицията в нови улични настилки, кърпежи и други пътни ремонти в общината през 2013 г. * Предстои завършването на
 ул. „Дунав”, започна ремонт на кръстовището при Кози вир
 
Пътните ремонти
Ремонтираният участък от Главната
„ТАЗИ ГОДИНА случихме на изпълнители на пътните ремонти, за разлика от миналата година (когато спечелилата общинска поръчка старозагорска фирма си остави ръцете, а след това се стигна и до съдебни дела за неустойки – бел. Т21)”. Това заяви на пресконференция миналата седмица кметът Донка Михайлова. А че кметската оценка е справедлива, се вижда и с невъоръжено око – скоростта и качеството на тазгодишните ремонти по улиците на Троян определено са добри; примери - търговската част на главната ул. „Васил Левски (от Малкия пазар до Марковския мост), участъкът при Топливо от ул. „Димитър Икономов”, малките улички в централната градска част…

ИЗПЪЛНИТЕЛ на някои от възловите пътни ремонти в града са фирма „Виастрой” АД (Ловеч) и на„Пътстрой” АД (София, клон Ловеч), но много обекти в града, включително ул. „Дунав”, бяха изпълнени от столичната „Пътприбор” ООД, чието троянско подразделение се ръководи от инж. Иво Везирски. (Очаквайте уточнение коя фирма в кои точно участъци е работила - бел. Т21)

Ремонтираната ул. "Възраждане" в с. Черни Осъм
Ремонтираната ул. "Балкан" в с. Орешак
КАКВО казват цифрите? До момента за ремонт на улични платна и алеи в община Троян през 2013 г. са усвоени  523 хил. лв. общински средства. В града са положени 16 694 кв. м нови асфалтови настилки и са ремонтирани (закърпени) 2695 кв. м. Предстои изкърпването на още 3000 кв. м улични настилки за около 46 хил. лв. В момента се работи по завършването на втората част на ул. „Дунав” (първата част бе открита миналата година) – изградена е подпорна стена, трасето е подготвено и предстои полагането на 900 кв. м асфалт и 300 кв. м нови асфалтови тротоари, като общата стойност е 102 хил. лв. Започна и ремонтът на проблемното и изключително натоварено кръстовище при Кози вир, където ще бъдат положени 2137 кв. м нова асфалтова настилка за 43 хил. лв.

В МОМЕНТА се изпълняват последните четири обекта от общинската пътна мрежа, включени в плана за пътната рехабилитация през 2013 г. След тяхното завършване равносметката ще е следната – положени 32 921 кв. м нова асфалтова настилка, 140 кв. м бетонова настилка, изкърпени по системата „Печматик” 1120 кв. м, ремонтирани 4 моста и поставени 187 м предпазни огради и парапети. Общата инвестиция възлиза на 563 хил. лв., осигурени от общинския бюджет.

Т21     

Още по темата:

42 коментара:

Анонимен каза...

Оооо, първият коментар е мой!!!К'во ли да напиша,хм чудя се...Бе я да пиша КУР за всички управници,и да се омитам (:

Unknown каза...

ул."Симеон Велики ".... кога ще изгрее слънцето и на нея ??? Можеш да си разбиеш пломбите и колата само с едно минаване....

Анонимен каза...

1-ви, голям "герой" си! Я наистина вземи та се омитай!

Анонимен каза...

Май нищо да не беше писал ! А кметицата с това ли намери да я плашиш ?;))

Анонимен каза...

Павлинчо, колко пъти и на теб, и на други като теб, които са все неразбрали, трябва да се обяснява, че улицата е включена в проекта Воден цикъл. Нали ти е ясно, че не е възможно сега да се прави и след няколко месеца да се разкопава.

Анонимен каза...

Поздравление за участъка при "Кози вир". Направен беше за отрицателно време. Направена беше и много добра организация на движението по време на ремонта.

Unknown каза...

5-ти не всички сме информирани за всичко....

Анонимен каза...

А пътя от Борима до Гара Добродан кога ще спре да бъде като тест писта за окачването на колите? Нали това е пътя свързващ четири села с Троян- Г.Желязна, Ст.Село, Борима и Д.Дол

Анонимен каза...

Вместо да питате кога ще се асфалтира това или онова шосе - запитайте се още колко пътища можеха да се реиновират, ако общината не плащаше глоби в годишен размер по-голям, отколкото са ВСИЧКИ инвестиции описани в статията до момента. Още 6 години напред ще плащаме тези глоби заради некадърното управление на Акимов и Герб в Троян.
Няма как да си избирате милиционер за кмет и председател на ОбС като Балев и да искате хубави пътища. Благодарете се и на това, което се прави, въпреки намаления заради глобите общински бюджет.
За по-грамотните, един въпрос с повишена трудност: я се опитайте да сметнете каква е финансовата разлика за един квадратен метър асфалтирана улица при Акимов и Герб спрямо днес? Опитайте след това да познаете къде и в кой джоб е отивала "разликата".

Анонимен каза...

Направеното е добро, в интерес на гражданите, безопастността и сигурността на движението. Приемете моите поздравления госпожо Кмет. Понеже тази година са ни работили сериозни фирми сме имали късмет. Ако догодина дойдат като предишните калпазани та питам: Сезира ли община Троян камарата на строителите за предните калпазани които са си оставили ръцете?Важно е, защото именно камарата на строителите издава удостоверения за възможността на фирмите да извършват СМР в определена група и категория.Които удостоверения са част от изискванията при тръжната документация на Възложителя. Сезира ли общината сдружението на общините в РБ, та и те да имат предвид когато на търгове им дойдат такива строители и да имат едно наум, защото от калпазанлъка им ще се урони имиджа именно на кмета и администрацията? Остава и последното-надявам се, че община Троян не е издала референции на подобни калпазани. Отново Ви поздравявам за извършеното.

Анонимен каза...

Поздравления за Кмета и екипа му!. За първи път от много години нещо "видимо" се прави. Дерзайте!

Анонимен каза...

браво наистина пътя троян д дол и г желязна е в много окаяно състояние

троянец каза...

тук видях един много правилен въпрос на 9ти номер
"Я се опитайте да сметнете каква е финансовата разлика за един квадратен метър асфалтирана улица при Акимов и Герб спрямо днес? Опитайте след това да познаете къде и в кой джоб е отивала "разликата". Това обяснява абсолютно всичко!!!!!!

Анонимен каза...

А пък ний случихме на прасе!Расте и до коледа ще е къде сто и пеесе кила .

Анонимен каза...

13-ти,явно си някой проклет общинар....,ако знаеш нещо-напиши го...

Анонимен каза...

12-ти община Троян не може да дава пари за път от републиканската пътна мрежа.ББК

Анонимен каза...

Да се хвалиш,че си свършил нещо,което ти е задължение - трагедия ! Да се радваш на 100 метра асфалт,при положение,че си платил за 1000-да - трагично !

Анонимен каза...

17 е поредния гербаджийски боклук. Хората ти дават отчет за свършеното и похарчените И ТВОИ пари бе, тъпанар. Четири години Герб крадоха и съсипваха община Троян и никой не разбра къде и за какво се харчеха парите на хората.
Вижте колко пари плащаше Акимов на кв.метър и вижте сега реално колко се плаща.
Ама то няма как да е друго, когато има "отчисления" за Герб и за комисионни за приближените гербаджийски лизачи и мазачи на филии.

Анонимен каза...

абе кво чакате тоя воден цикъл, знаете ли колко глоби ще има за него ? а откога го чакаме тоя проект ? плащаме едни от най-високите данъци в България, ако случайно не знаете. имате ли си напредстава как минава през на хората дворовете сегашния птоект и че за това също се търпят санкций ? а че някой "консултанти" от общината всеки месец се гушат от него а не са си мръднали пръста ?
и преди както и сега нещата продължават в същия дух просто хората които взимат парите са различни.

Анонимен каза...

Водният цикъл беше натресен на община Троян от Герб и далавераджиите около Минко Акимов и Ангел Балев!!!! Само няколко човека се противопоставиха на това безумие в ОбС Троян. Прекалено рано започнахте да хленчите и да пищите от този воден цикъл. Бедна ви е фантазията какво ви чака.

Анонимен каза...

Кметицата , като се хвали толкова за тези ремонти , да мине нощно време по улиците и да види , че на много места маркировката не се вижда на светлината от фаровете. За другите улици , когато стане въпрос за ремонт , като Симеон Велики и особено Македония, от 15 години само се оправдават с водният цикъл. Това обяснение е от първият мандат на Енкин. И днес на Македония за да се размина с ТИР , трябваше половината кола да кача на тротоара. Така е от 15 години минимум. Никой не го интересува. Но съм сигурен , че ако някой от кметовете живееше на Македония , не само вторият воден пръстен да е направен , ами и следващите.

Анонимен каза...

Когато се прави едно предприятие се мисли и за трафика от тежкотоварни коли. Който може да мисли, разбира се. А който е разрешил на Калинел там да прави промишлено предприятие, с което интензивния товарен трафик го е набутал да преминава през целия град с малките и тесни улички - на него се сърдете.

Анонимен каза...

Подкрепям 21-ви. Македония е станала отвратителна улица и всяка година отлагате ремонта щото виж била включена във водния цикъл. Ами колко години да чакаме изпълнението му бе!?! Вие вече прекалявате!!!

Анонимен каза...

А кога ще бъде потърсена отговорност за кражбите на онуй нищо от трапето, и бандата крадливи маймуни около него? Или ще се хвали,как с по-малко откраднато, е направено повече (:

Анонимен каза...

1-ви, изкефи ме. Имаш чудесно чувство за хумор.

Анонимен каза...

Браво за ремонтите на улиците в близост до центъра. Троян започва да прилича на град - най-после...

Анонимен каза...

Главната я преасфалтираха за един ден. При това с отлично качество!

Анонимен каза...

Пък аз вчера завърших външния си клозет!
И аз случих на изпълнители, ма не се хваля.

Анонимен каза...

Пък ний с баджанака вчера завършихме абълковата и са отпочваме на джанкова.Нарязал съм пиперосана на тънко,малко апраджик и поздравите...

Анонимен каза...

до 21 и 23:
предлагам да се извадят паветата от каравелов дето са под асфалта и да се наредят на македония. няма да обяснявам защо. и после да се оправят и двете улици...

пАтРиОтЪ каза...

Браво за свършената работа, не може да се отрече, че този път се направи както трябва. Г-жо Михайлова, браво на Вас и на екипа Ви! И за да не изневеря все пак на троянския манталитет един малък бъзик:
- Доживяхме да изглеждаме като град, но за жалост в него крачат предимно селяци.
- Доживяхме да караме по асфалтирани улици, но за съжаление ни липсва акъл да ги използваме разумно.
- Доживяхме да видим работещите фонтани на центъра, за жалост почти не останаха хора за да им се радват.

И те така....., но което е истина, истина е. Доволен съм от този проект !

пЕйТрИъТ каза...

Някой да те и искал мнението ?

пАтРиОтЪ каза...

Не е ставало въпрос, бе пич. От теб ли трябва да го искам? За домашно провери в интернет какво означава ,, пич", че не ми е удобно тук да ти напиша какво му е значението. Айде сполая ти !

Анонимен каза...

Браво и за Балабанския път.Не е изгпеждал така от 1983 г. Надяваме се догодина да стигне центъра!

Анонимен каза...

Браво и за Балабанския път.Не е изгпеждал така от 1983 г. Надяваме се догодина да стигне центъра!

Анонимен каза...

Браво и за Балабанския път.Не е изгпеждал така от 1983 г. Надяваме се догодина да стигне центъра!

Анонимен каза...

Браво и за Балабанския път.Не е изгпеждал така от 1983 г. Надяваме се догодина да стигне центъра!

Анонимен каза...

Браво и за Балабанския път.Не е изгпеждал така от 1983 г. Надяваме се догодина да стигне центъра!

Анонимен каза...

Браво и за Балабанския път.Не е изгпеждал така от 1983 г. Надяваме се догодина да стигне центъра!

Анонимен каза...

До 22. - Браво! Нещо много разумно каза- който е позволил на "Калинел" да се прави там той да му мисли и да се реши или дори спре веднъж завинаги трафика с товарните камиони по най-неподходящата в Троян улица. Такива фирми се правят извън Троян-за целта има обособени промишлени зони.
Адмирации за Кмета и екипа му за ремонтираните улици в града !
Т.В.

Анонимен каза...

Ами "паркинга" на гърба на "Малкия пазар" кога ще се асфалтира. Нали бе взето някакво решение преди време. Колкото до пътя през Д.дол,Борима и Ст. село за Желязна, то толкова е разбит че ако не Ви се налага не пътувайте...

Анонимен каза...

41-ви, имаше статия по въпроса за паркинга на малкия пазар. Няма да се асфалтира, ще стои на минерал. Защо и аз не мога да си обясня и то при положение, че там липсва дъждоотвеждаща система-ще станат трапища и локви.Питай на кметицата умните експерти, те мотивирано ще те изгледат и ще мълчат като бити гъзове.Вместо да преместят и без това преместваемите съоръжения от които се продават зеленчуци навътре в паркинга, па да вземат отпред да разрешат паркирането, па да вземат да го асфалтират, те правят точно обратното. Да е трудно на всички които отиват дотам с колите си да пазаруват, да се блъскат отзад на паркинга, да газят във вода и трапища.Трябва да ни е трудно иначе ще вземем да искаме още и още.Как не им омръзна да правят само простотии не знам. Толкова ли няма рационално мислещи хора които да осъществят едно нормално и функционално нещо.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |