В Дебнево попаднахме в страшно задръстване

* Кой даде разрешение на  собственика на споменатия бар да обсеби тротоара и да пречи на движението по този нов път?

 Читателите ни пишат

Поредно читателско писмо по пътните проблеми и неудачи около нас. Сигналът на гражданина (в коментар към материала „Отвориха пътя Казачево – Дебнево” в сайта на Т21) е за предизвиканите автомобилни задръствания в с. Дебнево след отварянето на пътя към Ловеч и увеличения трафик през селото. Адресатът са местните власти в Троян и Дебнево и КАТ – Троян. 

Г-ЖО МИХАЙЛОВА - кмет на гр.Троян, г-н Маринов - гл. редактор на „Троян 21”, и г-жо Иванова - кмет на с. Дебнево, в петък (30 август) минах по ремонтирания път Ловеч - Априлци, за да навестя родителите си. Прекрасен път, удоволствие е да се шофира по него. Какво ми се случи обаче в неделя (1 септември) по обратния маршрут. При навлизане в Дебнево попаднахме в страшно задръстване, наподобяващо тапата пред София отпреди 10 дни.

ОЩЕ НА ПЛОЩАДА, пред една ламаринена будка на супермаркета, млад мъж разгонваше кози от зеленчукова сергия точно пред новите пътни табели, останалата част от стадото, идващо откъм Севлиево, се чудеше накъде да поеме - към Троян или към Ловеч. В посока Ловеч се беше образувала опашка от 10-на коли, а точно пред моста до бар „Камен мост” бяха спрели още 4-5 коли от двете страни; самият тротоар пък е заграден от собствениците, покрит с цигли и ограден с шапрони, които затрудняват видимостта допълнително. За капак на ситуацията по моста се зададе и стадо овце. Ние не бързахме много, а и на шестгодишната ни дъщеря й беше много интересно да се запознае със селския бит, но в колата пред нас бяха много изнервени и едва не се стигна до саморазправа с един от собствениците на паркиралите на пътното платно коли.

НАЙ-СЕТНЕ УСПЯХМЕ да преминем моста от другата страна, където също се беше образувала опашка, и да продължим пътя си. Обръщам се към кмета на община Троян с въпроса: Кой даде разрешение на  собственика на споменатия бар да обсеби тротоара и да пречи на движението по този нов път? Обръщам се и към кмета на Дебнево и към КАТ - Троян: Ще чакат ли да се случи някакъв инцидент на това оживено място и тогава да реагират? Надявам се, г-н Маринов, да дадете гласност на писмото ми.
4 август 2013 г.

С уважение: П. Недев, научен сътрудник
(коментар към „Отвориха пътя Казачево – Дебнево”)

Още по темата:

34 коментара:

Анонимен каза...

Ейййй,голяма простотия!!!Вие г-жо по тротоара ли искахте да минете за по-направо????Вие там в градо нямате ли кафенета,които имат маси отвън?Хората навсякъде си плащат данъци за този лукс.Ако овцете и козите Ви дразнят си е Ваша работа,хората в селото от това се хранят!!!Престанете с тия глупости и оплаквания!!Ние пак какво да кажем в селото,като Ви дишаме пушеците от колите,разчистване боклуците,които хвурляте от колите си,пазим себе си и децата ни от летящите Ви коли,които видели хубав път дават газ до дупка!!!Силно се надявам това оплакване да не е поредната провокация от недобросъвестен "дебневенин",който си разчиства сметките с кафенето по начин,ползващ само днешните политици!!!СРАМ!!!

Анонимен каза...

http://www.bgreferendum.bg/petition/nacionalna-podpiska-svaliane-antibulgarsko-pravitelstvo-bsp-dps-ataka/

Анонимен каза...

Откога пък ,,научен сътрудник,, е професия:):):)

Анонимен каза...

bravo 1 dobar komentar .....a za spomenatiq bar - pla6tat trotoarno pravo za masite si navan .

Анонимен каза...

Голям смешник е този н.сътрудник.Голям смях!

Анонимен каза...

Ей простаци, трябва да му целувате всичките му работи на този и всички научни сътрудници

Анонимен каза...

Сельоо, овцете и козите са участници в движението както и шофьорите. Но простите селяни дето си мислят , че освен селските мери и ливади и пътищата са техни, не плащат за винетки, както шофьорите(да не говорим , че едва ли плащат въобще някакви данъци). Има си понятие "водач на МПС" и "водач на животни". Никой не е длъжен да чака някой селски цървул да си разгонва стадото по републиканските пътища! Особено данъкоплатците!Същата селяния наблюдавам по всички троянски села. В същото време по полските села (където наистина се гледат много животни и расте хлябът на народа)-такова нещо няма П.П. Козе и овче не ям!

Анонимен каза...

Тука всички са граждани, ама май всички сте от село. А тези животни от къде да минат, а? Да летят ли? Какви сте такива, всяка втора статия стана за Дебнево. А колкото се отнася до "камен мост" - това е едно много добро заведение, а тези които завиждат и гледат да направят мръсно на някого, са точно тия, които не са постигнали нищо в живота си.

Анонимен каза...

Като се научите, че там има знак "Стоп" тогава ще ми се оплаквате от задръстването. И кой от къде е с предимство.
А госпожата иВанова първо да си измете тротоарите и тогава да оправя ЗДП.
Научен-недоучен сътрудник - точно тези паркиралите коли спомагат за намалянето на скоростта на прелитащите псевдо граждани. Макар и не по установения ред.
На онзи пък пречела колата, че щял да се разправя...
Вие сте дребна душа градска нЕдев.
Данъкоплатци - като си закърпите дупките като този път тогава ще ми говорите за данъци и кой какво платил... Аман от философи/туристи и дребни душици.
Ти Недев що не свирна с клаксон да въведеш ред с козите? Като един типичен гражданин, че те тъпите селяни не знаят как стават тия неща...

Анонимен каза...

Aбе Недев мaй много нещa ти пречaт-буткaтa пред която нямa пътни тaбели,козите,овцете,колите или тротоaрa.Ти мaй не можеш дa упрaвлявaшМПС.Aз живея в Дебнево и зaдръствaне не съм виждaл.A пък зa дъщеря ти сигурно е зaпознaтa със селския бит с тaкъв бaщa.A що се отнaся зa огрaдения тротоaр,зa нaс е по безопaсно зaщото някой тaкъв отворко може дa помете някой човек решил дa си изпие кaфето в приятнa обстaновкa.Другият път кaто ще минaвaш поискaй кордон,a пък aко си от Дебнево или имaш aмбиций зa бизнес тук много жaлко че ти се нaлaгa дa зaпочвaш по този нaчин

Анонимен каза...

Е точно за туй столичани не трябва да си ходят в събота и неделя по родните си села! Чакали 10-на коли 10-тина минути,защото минавали овце и кози- голяма работа. То млякото уважаеми "столичани" не се дои от фризера в мола и още не сме научили овцете и козите си да летят!А що не мрънкат за блокирания център на София като вече над 80 дни столицата е блокирана от протестиращи и антипротестиращи?А...а щото живеели в Орландовци и нестигали до центъра, разбрах. Това там не им пречи нали! Номера от селски вечеринки. А собственика на заведението да си пребере масите и шапрона. Там това препятства преминаването на пешеходци по тротоара непосредствено преди моста.Този да се омита и общината да се намеси незабавно.

Анонимен каза...

10 коли е голямо задръстване :) Тези май не са си показвали носа извън Троян.

Анонимен каза...

Надъхан научен( ударение на първата сричка) псевдосътрудник, занимава аудиторията с 10 коли,6 кози,5 овце,4 ярета,3 кокошки,2 пуйки,едно кон.Аз мислил,че и тя болка ша вади и ги заклал.Всичкото животно туш(:

Анонимен каза...

Уважаеми г-жи/г-да,
Въпросното писмо е много похвално и показателно за живота в с.Дебнево-заведения , хора, коли ,стада с животни, дори задръстване като в София.Това означава , че с.Дебнево е едно от малкото останали села в нашата Община, в което има млади хора и има живот!!!!!!!
Т.В.

Анонимен каза...

Уважаеми г-жи/г-да,
Въпросното писмо е много похвално и показателно за живота в с.Дебнево-заведения , хора, коли ,стада с животни, дори задръстване като в София.Това означава , че с.Дебнево е едно от малкото останали села в нашата Община, в което има млади хора и има живот!!!!!!!
Т.В.

Анонимен каза...

Сигурен съм, че каквото е писал човека е вярно, а не каквото пишат тези, дето не са прочели и 1 книга. И не обиждайте гостите, че ще си стоите сами на село под шапрона

Анонимен каза...

Дебелия има пари и ще загради и покрие и улицата ако рече защото плаща и в Ловеч и в троян на свои хора.

Анонимен каза...

Недев я по добре минаваѝ през троян за априлци отколкото да ни разваляш баѝряма.при наско наѝ убаво се пие.кво при Боца ли да одимто на други краѝ на селуто Кво като е заградил и покрил тротоара да се печем ли пък и Бошков хе спори само ти спориш

Анонимен каза...

"Дебелия",както го наричате работи много и затова има пари,уважаеми дами и господа!!!Не седи под шапрона или пред Стефана по цял ден като вас!!!Защо в БГ се мразят работещите и успелите???Ами направете си и вие заведение,работете от 6 до 24 часа,угаждайте на клиентите и си плащайте на който искате!!!За паркирането сте прави,не е приятно,но нека всеки си понесе последствията.Няма вие да му плащате глобите я:))А за този г-н,който не ядял козе и овче ще му кажа едно-не се заяждай с дебневени,да не те нахранят те:)))Няма селяни и граждани,има само добри и лоши хора!!!Аз се гордея че съм по първите и съм обграден със такива!!

Анонимен каза...

Работи и до 4ч ама вии елате да живеѝте до него и да ви думкат цялъ нош.

Анонимен каза...

Г-жо или г-не,знам че имате средно със зор изкарано образование!!!Но не е нужно да пишете с диалект,за да не Ви познаят:)))Вие се водите от максимата-не е важно аз да съм добре,важно е Вуте да е зле!!!Човека си има работно време,много хора живеят до кръчми,не им е леко,но това е!!!Подайте оплакване,нека измерят нивото да шума и да решат.Толкова е просто.Нима Вие спазвате всички закони е държавата???Нека този,който никога не е грешил пръв да хвърли камъка!!

Анонимен каза...

Много интересни коментари! Преминаващ "НАУЧЕН СЪТРУДНИК",дошъл от/майната си –с извинение/,ще ни учи как да си гледаме кефа и къде да си пием кафето. Айде, баста на такива!Като не му изнася, пътища много!Намерил хубав път и какво?Може да сме от село,но сме много по-добри от този Н.С.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Някакъв кръчмар работел много и затова имал пари... Ами , че то по тази логика има наркодилари, които работят още по-много и имат още повече пари...В цялата българска литература (гарантирам за класиците Вазов, Талев, Йовков, Елин Пелин, Чудомир, Емилиян Станев) няма нито един кръчмар-положителен герой, та едва ли вашият, дебньовският е изключение...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Искаме да пием и да слушаме Азис и Софи Маринова,туѝ е полужениито ако ти не изнася пътуваѝ от другъде

Анонимен каза...

Ей селядури прости стойте си у вaс и кaто не ви изнaся не ходете в Кaмен мост.Зaврете се в мишa дупкa и кaто дойдaт избори идете дa ядете кебaпи и дa глaсувaте и остaвете поне едно място дa имa човек дa си изпие кaфето в Дебнево.Собствениците нa зaведението слугувaт нa свойте клиенти,рaботи им се и товa личи и по чистотaтa и по обслужвaнето.

Аксел Заимов, възмутен и нервен дебневенин! каза...

Тази статия, уронваща престижа и името на едно от малкото работещи по правилата заведение няма ли кой да я махне от лицето на този сайт? Бил обсебил тротоара? Що за глупости са това?!?
Първо се ходи в кметството, в общината. Пуска се жалба. След резултат от проверка може човек да си позволи такива изказвания. А не така като свободни мисли.
Изразено е някакво гражданско мнение, базирано на разказ за домашни животни и няколко коли, които дори не е сигурно, че са били в задръстване.... И хоп - това е истината!
Ще стоим тук и ще се караме един друг, заради някакъв си фукльо, който е написал едно писмо. Няма ли тук някакви редактори, модератори? Не може мнението на един човек, непроверено и недоказано да стои тук. Ако съм на мястото на хората, описани тук бих завел дело срещу сайта ви и този неясен сътрудник за клевета и умишлено уронване на престижа.
Преразказ разбирам, но да казваш, че някой нещо е обсебил си е чиста клевета без доказателства!!! Журналистите се превърнахте в абсолютни слуги на някакви си фантазьори само и само да хванете някаква клюка... Този Недев ли е или някакъв друг да вземе да си ги пише тия неща в блога, във фейсбук, туитър и другите подобни.
Ами дай и аз да пусна, че научен сътрудник Недев профуча през Дебнево, изплаши кози, овце и хора, като си пиеха кафето, вдигна страшна пушилка и т.н. Моля всички компетентни органи да го издирят и глобят по свидетелски показания за нарушаване на обществения ред и Закона за движение по пътищата. Що за несериозни изказвания си позволявате да слагате да четем тук...
Ето моят отговор:
"В сайта на Троян21 попаднах на страшна простотия, задръстване от опит за изказване на някакъв си недоучен сътрудник". Излагате се Троян21.

Анонимен каза...

Оти си нервен бе,ракия ли нямаш?Оди си купи апчита и са нагълтай,или оди се натичай (:

Анонимен каза...

Прав си в едно 28-ми , комисия от Общината отдел Териториално и жилищно строителство да провери на място как се загражда държавна собственост ,какво мислят комшиите за да си пиеш ракиѝката явно богатия кръчмчр да "работи много",а простите стари хорица да ви се радват

Анонимен каза...

До 30-ти:
Дай да му затворим на Наско кръчмата,та да мирнете!!!Това ли Ви е проблема???Да спят комшиите спокойно,никой да не работи,да не минават коли по новия асфалт,да не се говори...ами да си беше направил виличка извън селото,да живееш на спокойствие!!!Ти ли ще я вземеш държавната собственост???Стига глупости!!!Кафенето е за хора,които искат,никой насила не е канен!!Вие си стойте по пейките и обсъждайте хората,а ние "простите" хорица ще си пием кафето там!!!Защото е приятно,чисто и обслужването е на ниво!!!Както се казва анти рекламата е най-добрата реклама!!!Пожелавам на Камен мост още повече доволни клиенти,още повече печалби!!!Всеки честно трудещ се българин го заслужава!!!А Вие си завиждайте,обиждайте,приспивайте блажено Вашите малки душици,а на сутринта си сложете навъсеният поглед и право напред.....към нищото!!!

Анонимен каза...

Хахахахахахаха ! Браво ! Много е изпростял българинът, много! И това доживях..Някой да превъзнася кръчмарската професия като едва ли не най-престижното занимание на 21 век. Някакъв си кръчмар прави каквото си иска в някакво си село и веднага видите ли, ние, дето не сме селски кръчмари (и никога, ама никога не сме искали да бъдем такива)-сме "малки душици" и му завиждаме...Защото просто сме на принципа- не преча на никой и не обичам да ми пречат... Примерно не искам да има кози и маси по пътя, когато си карам колата и в същото време не карам през пасищата да мачкам животните и не паркирам, заграждайки вратите на кръчми, за да не преча на хората да влизат вътре. Музиката , която слушам си я слушам тихо, за да не преча на останалите да почиват (А и те не са длъжни да слушат това, което слушам аз)

Анонимен каза...

Аксел Заимов,от къде пък знае какви са правилата и,че заведението работи по тях.Че плаща тротоарно право,това е сигурно,но какво друго внася в хазната на държавата,при условие,че работи с 100% най-малко надценка-данък печалба,ддс и т.н.?Едно може да им се признае,поне са се справили с циганията и клиентите им не пият по тротоара и не пикаят по прозорците им-точно обратно на клиентите на Стефана.Касетките за хляб са маси за кафе,а прозорците на "мини маркета" писоари/публична тоалетна за мъже/.Какъв е извода?На Дебнево не му трябва нищо-нито заведение,нито магазин,нито училище,нито нов републикански път.Хората умират,деца не се раждат.Гости не искате,смущават битието,порядките.
Наистина не Ви трябва нищо,а и не заслужавате нищо!

Аксел, с. Дебнево каза...

До 33 - ти да не си от НАП, че провери и знаеш кой какво внася? Или пък не внася?
Тук някакви анонимни потребители взели да се изказват на кого какво му трябва и кой какво заслужава...
Писал съм и ще повторя пак - не може темата на някого си да стои като афиш и да се правят изводи по непроверени разкази. Най-малкото не е етично и говори за чисто форумна арогантна дискретност.
Относно Дебнево не виждам какво общо има "Камен мост" с училището, гостите на селото, кой къде му идвали нуждите, другите магазини? Или да си излеем на кой какво му пречи точно в тази "разлай кучета" тема?!?
На мен лично ми пречи да преминават автомобили с над 80-90 км/ч, всякакви камиони да карат без да си дават сметка, че нямат никакъв шанс да спрат внезапно при нужда, някакви псевдо граждани да си мислят, че все още са извън населено място и да не спазват никакви правила за движение. Това са едни от малкото неща, които създават ежеминутно опасности в Дебнево. И нека всички да се наясно, че това заведение няма и 1% вина за това.
Ако пък има хора, които си мислят, че са направили много за селото, а пък виж ние не сме разбрали, моля кажете.
И ще помоля мен да не ме мислите, аз утре да реша и отивам да живея, където си пожелая София, Европа или САЩ.
Но някои хора се стараят селото да върви напред, въпреки всички препъни камъни от местните феодали. Големите заведения в селото се превърнаха в музеи на символа "наш човек"...
В завършек ще ви кажа, че "Камен мост" от самото си отваряне е предлагал професионално и качествено обслужване. Без изключения!!!
Това заведение е динозавър на заведенията в с. Дебнево. Няма да търпя разни хора да клеветят!

И моля коментиращите - спазвайте темата и по възможност не бъдете анонимни! А пък още по-добре направо някой да я изтрие от тук. Хайде със здраве.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |