Карате: Световен майстор води семинар в Троян

* „Неутрализиране, задържане и контрол на нарушители“ – за пети път; похвали за организаторите от КК „Атнес” * Фернандо Серано (Испания): „Състезателите на троянския клуб са много амбициозни. Забелязвам сериозен напредък в техните умения”

На преден план: Фернандо Серано (вдясно) и Цветомир Стоилов
МАЙСТОР от световна величина – испанецът Фернандо Серано, бе ръководител на петия пореден практически семинар „Неутрализиране, задържане и контрол на нарушители“, организиран и домакинстван от троянския Клуб по карате „Атнес” (24 февруари, зала „Чавдар”). Шихан Серано има 6 дан и е треньор на испанския национален отбор по карате, международен инструктор по самозащита и ръководи собствена школа в Мадрид, в която тренират над 400 души, сред тях и служители от различни структури на испанската полиция.

Шихан Фернандо Серано демонстрира техники на задържане
Иван Самичков (КК "Атнес") в спаринг с каратеки от Мадрид
По време на семинара
ИСПАНЕЦЪТ идва за четвърти път в Троян, а връзката с него направил съгражданинът ни Цветомир Стоилов (5 дан), бивш възпитаник на КК „Атнес”, който от години живее в Мадрид и тренира в школата на шихан Серано; Цветомир също участва в семинара, като изпълняваше и ролята на преводач на инструктора и на групата участници от клуб „Дожо киан” (Мадрид). Участваха още представители на родните клубове „Олимп” (София), „Левски Спартак” (София), „Столетов” (Габрово), „Петромакс” (Червен бряг), домакина КК „Атнес” (Троян), другия троянски „боен” клуб – Клуб по джудо и самбо „Чавдар”, служители от Областните дирекции на МВР в Плевен, Велико Търново и Ловеч и на Районните управления „Полиция” в Троян и Червен бряг.

„ТОЗИ ВЕЧЕ традиционен семинар преследва две основни цели. От една страна да „подскаже” на полицаите някои тънкости от нашия спорт, които ще са им от полза при изпълнение на професионалните задължения. И от друга – да реализираме една тренировка на високо ниво за нашите състезатели. Има и още една „скрита” цел – PR на нашия спорт и възможностите на нашите състезатели и осъществяване на контакти, които могат да прераснат и в професионални, да не забравяме, че не един и двама възпитаници на нашия клуб вече работят в различни полицейски структури”, сподели за Т21 минути преди официалното откриване президентът на КК „Атнес” и мотор на проявата Емил Атев. „Състезателите на троянския клуб са много амбициозни. Забелязвам сериозен напредък в техните умения”, бе пък оценката на шихан Серано. 

Емил Атев, президент на КК „Атнес”
ГОСТИ за официалното откриване на семинара бяха областният управител на Ловешка област Милко Недялков, кметът на община Троян Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет инж. Ангел Балев, зам.-кметът Поля Димова, началникът на РУП – Троян гл. инсп. Марин Ичев, отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов, общинският съветник Николай Тодоров. Сред ВИП гостите бе и бившият възпитаник на КК „Атнес” и служител на високо ниво в структурата на НСО Красимир Лалев, който доби известност като бодигард на доскорошния министър-председател Бойко Борисов. 

Кметът Донка Михайлова връчва подарък на шихан Серано
Групата от клуб „Дожо киан” (Мадрид)
Официалните гости при откриването на семинара
„И КАТО ЖУРНАЛИСТ, и сега в ролята си на управленец винаги съм се гордял, че на територията на нашата област има толкова успешен клуб като КК „Атнес”, заяви в приветствието си областният управител. Г-н Недялков сподели и една важна новина – на скорошно заседание на Министерския съвет, на което и той присъствал, било взето решение да се заделят повече средства от Спортния тотализатор за работещите спортни клубове. Поздравления към участници и гости поднесе и гл. инсп. Ичев, като полицейският началник подчерта доброто взаимодействие на полицията с КК „Атнес” и важността на форуми като настоящия семинар.

КМЕТЪТ г-жа Михайлова, която даде официален старт на проявата, също похвали организаторите от КК „Атнес” и обърна внимание на факта какво добро средство за контакти и сътрудничество е спортът. Тя използва повода и отправи покана към шихан Серано и испанската група да съдействат за установяването на контакти на Троян с подходящ град от страната на Сервантес. Както се полага, за гостите от Испания имаше и подаръци (рекламни материали и сувенири плюс емблематичната бутилка троянска сливова) – връчиха им ги г-жа Михайлова и гл. инсп. Марин Ичев.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Kюфтето Балев и то там.
Т21, да знаете случайно по какво е "инженер" Балев, след като го титуловате така на доверие?

Анонимен каза...

Той Балев е там като почетен председател на Троянския клуб по сумо.

Анонимен каза...

Ебати мизерните каратисти това са пълни пумияри.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |