Председателят Балев – на половин работен ден

* Заплатата му – 45% от кметската, запазва работата си като пом.-директор в СОУ „Васил Левски”
В Общинския съвет
инж. Ангел Балев
НОВОИЗБРАНИЯТ председател на Общинския съвет (ОбС) в Троян инж. Ангел Балев ще работи на половин работен ден – т.е. по 4 часа дневно, и с възнаграждение от 45% от кметската заплата (около 700 лв. основно). Това гласуваха общинските съветници на сесията на местния парламент миналия четвъртък (25 юли) по предложение на колегата си адв. Петър Яшев. Г-н Яшев обясни от трибуната, че предложението му е във връзка със заявеното желание на инж. Балев да е на половин щат.

ПРЕДИ ГЛАСУВАНЕТО обаче имаше питане от съветника инж. Илиян Пеевски как така ще работиш на пълен 8-часов работен ден като пом.-директор в СОУ „Васил Левски” и едновременно ще се трудиш по 4 часа като председател на ОбС. Питащият поиска и разяснение от съветничката Розалина Русенова, която е директор на споменатото СОУ. Г-жа Русенова обясни, че според сега действащия Кодекс на труда може едновременно да работиш на два трудови договора, като за това не се изисква съгласие от работодателя по основния трудов договор (в случая СОУ „Васил Левски”). „Според ЗМСМА общинският съветник, когато изпълнява задълженията си като такъв, ползва неплатен отпуск, който му се зачита за трудов стаж”, заяви директорката. Тя допълни, че занятията в училището са предиобед, а съветническите ангажименти – основно следобед, и няма да има проблем да се стиковат двата трудови ангажимента на инж. Балев. С други думи – всичко е напълно законно.

ПРИПОМНЯМЕ – по закон общинските съветници сами определят възнагражденията си, като средствата се осигуряват от съответните общински бюджети. Преди години (през 90-те), когато законово бе уредено съветническото заплащане (дотогава участието в местния парламент бе на полза роду), нямаше заложен таван на тези възнаграждения и в някои общини се стигна до драстични нива от по няколко хиляди лева месечно; но макар и малобройни имаше и други примери – Общински съвети си гласуваха символични възнаграждения, а троянските местни избраници възприеха един усреднен вариант. Според изменения в Закона за държавния служител и в ЗМСМА от 2012 г. сегашният таван на възнаграждението на председателя на ОбС е до 90% от кметската заплата, а на редовите съветници – до 30% от брутното възнаграждение в общинската администрация.

Т21

Още по темата:

69 коментара:

Анонимен каза...

Питам и отговор не искам! Как така в продължение на 4 години Ангел Балев работеше на пълен работен ден, а сега се оказва че можело и на половин. Намаляла е работата в Общинския съвет или просто преди Ангел не е имал работа, но е получавал пълната заплата? Ако е първото, значи общинския съвет наистина трябва да си ходи! Ако е второто, значи Ангел е крал парите на данъкоплатците без да върши нещо в замяна!

Анонимен каза...

45% от заплатата на Кметицата... много са му!!! А особено за 4 часов работен ден.. :X Това е нелепо!

Анонимен каза...

Ами тя и заплатата на Нели Генкова-Маринова от Общината е нелепа(най-малкото не върви със списването на някакъв ,,независим вестник,,),ама повечето си траете...

Анонимен каза...

Лъжите и демагогията на Русенова:
1. Ангел Балев не е учител и "ангажиментите" му не са "предимно до обед". А.Балев е администратор и задълженията и заплатата която му давате като такъв е с работно време "предимно" до 17 часа. /Отделен въпрос е училищните администратори на практика по колко часа работят, получавайки заплати за 8,5 часов работен ден/
2. Ангел Балев като общински съветник има правата да ползва неплатен отпуск от основната си работа в гимназията, но тук става дума за председател на един ОбС и това няма нищо общо със ЗМСМА в този контекст.
3. ОбС Троян е длъжен да определи работното време /от...часа, до... часа/ на своя председател и чак след това да му определи заплатата. Това не е направено и е грубо нарушение на ЗМСМА.
4. Назначението на Балев като председател на ОбС е също така по КТ. По същия КТ той е на пълен работен ден в гимназия В.Левски. Осигуровки, отпуски, начисления към заплатата и т.н. - всичко това по два пъти в рамките на един работен ден. Безумното решение на ОбС и още по-безумните обяснения на Русенова граничат с небивал цинизъм. Най-интересното е как БСП и Герб се хванаха ръка за ръка и узакониха това безумие.
*
Въпрос към Русенова: ако вие не знаете и не сте чела ЗМСМА или ако сте го чела и знаете, но умишлено заблуждавате и демагогствате - и при двата случая - защо още сте общински съветник и директор на това престижно троянско училище?
*
ОбС Троян извърши поредното беззаконие и то в деня, когато се искаше оставката на целия ОбС.
Има ли още някой заблуден, на когото да не му е ясно, че днешния ОбС Троян е вреден и опасен за община Троян? Че за тези партийни избранници закони, морал и достойнство не съществуват?
Рибата винаги се вмирисва от към главата!

Анонимен каза...

Eи, баси мърдата.Чак сега ще се оправи икономиката на кръчмите в Троян.мазния ще стане,основен платец.И нека Русинова,която явно има келепир, каже колко ще взима и от даскалото.Щото колкото работи там толкова и в ОБС.Баси и наглостта.Алоооо директорката,аиде казвай.Има и за теб нали.Безрамност.Уважавах ВИ г-жо, но явно съм сбъркал. Засрамете се.Ненастни,корумпирани и прочее.

Анонимен каза...

3-ти, Ангел Балев не го назначават за председател на ОбС по граждански договор и на хонорар, а на щат и със заплата съгласно КТ. Разликата в трудовите правоотношения с общината между Балев и г-жа Н.Генкова е огромна. Питай юриста Акимов, гуруто на Балев, ако не вярваш.

Анонимен каза...

Как смятате, дали има конфликт на интереси? Русенова е началник на Балев в гимназията, а Балев е началник на Русенова в ОбС. Или няма никакво значение, защото троянската мафия така се е навързала като свински черва, че отдавна на никого не прави впечатление.
Как смятате, дали двете троянски гимназии ще са равнопоставени при тази ситуация?
Как смятате, дали има някаква разлика между БСП, Герб, Избор за Троян и останалите, когато става дума за персонални или групови мафиотски интереси?
Как смятате, дали зетчето Йовчевски не е повлияло на Русенова за безумията, които говори в ОбС, за да намърдат приятелчето на Йовчевски - А.Балев за председател на ОбС и за да може Балев да смуче от две крави?

Анонимен каза...

Към 3-ти, а защо в Америка бият негрите?

Анонимен каза...

Когато липсва обществена непримиримост, троянската мафия е с развързани ръце и прави каквото си иска.

Анонимен каза...

Троянският цинизъм е проекция на държавния!!!Какво очаквате от тъпи и нагли комунисти(Русинова и Балев),,на тях всичко им позволяваме."Елитното училище"под тяхно управление и то е балон като тях самите,но това е България!!!!

Анонимен каза...

Самото предлагане на Балев за председател на ОбС от Н.Тодоров е връх на цинизма. Обаче така е разпоредил гуруто М.Акимов и пионките на мафията изпълняват.

Анонимен каза...

Забележете, Амебата ще вземе около 700 лв. основно от ОбС + почти толкова от училището.
А какво получават насреща тези две институции? Нищо! Или по скоро нещо, ама силно миришещо с неправилна кафява форма, издаващо съдържанието на снощната обилна вечеря, полята с отбрани напитки. Гледам в паницата на тоя "пичок" по простата причина, че е един голям бъг! Дето се навре се ще се изсере! А и срама няма! За няколко гроша ще си легне и с талибан. Типичен скот! Добре отгледан, охранен, ама смърдящ и неумит!

Анонимен каза...

Некадърника Балев, като председател на ОбС Троян още не е обнародвал решенията на ОбС от последната сесия въпреки, че 7-дневния срок изтече. Някой да иде да му свърши работата на този смешник.

Анонимен каза...

В момента Балев е в платен годишен отпуск от училището и едновременно в платен годишен отпуск като председател на ОбС. Ако беше само общ. съветник - Балев нямаше да получава нищо за Август.
Но, др.Русенова му подсигури двойно заплащане с лъжите и демагогията си от трибуната на ОбС Троян.
Вечна слава на троянската мафия!

Анонимен каза...

Препоръка към редакцията на Т21.
По-добре би било, вместо да слагате този материал в рубриката "в общинския съвет", да го сложите в рубриката "троянски лайнарщини".
Защото материалът ви касае една уникална троянска лайнарщина, която по никакъв начин не подхожда на кой да е общински съвет.

Анонимен каза...

Т21, защо не опитате да разберете кой и защо продължава да създава бюрократични пречки по изграждането на паркинг на терена на бившето лятно кино, както и облагородяване на зоната пред старото зимно кино?
Я се позаинтересувайте какво е участието на Ангел Балев, общ.съветник Николай Тодоров и някои общински служители в това преднамерено размотаване. Те със сигурност ще ви извадят една камара членове и закони... ама дали е така в същност и кой има интерес там да не се строи нищо.
Иначе голям рев и мераци за инвеститори в този почти умрял град.
Попитайте - трябва ли отделно позволително от троянската мафия за инвестиране в Троян? Кого трябва да се пита и каква е мафиотската "такса"?
Балев? Тодоров? Или господарите им Акимов и Радевски? Или комплексарите от "Клуб Ротацион"?

Анонимен каза...

16-ти,циганите от завоя до Атлант имат лични карти и съотвтната адресна регистрация.Как ли са получили адресната регистрация след като нямат нотариален акт, а ако имат нотариален акт- как ли са го получили след всичките тези членчета за които пишеш...
Напълно ти вярвам, че спъват строежа!

Анонимен каза...

Работното време на чистачите в училището е различно от работното време на администрацията, ако Балев е чистач в училището няма никаква пречка да получава възнаграждение и като председател на общинския съвет, но във всички останали случаи трудово му правоотношение противоречи с неговото правно положение на председател.

Анонимен каза...

Вярно бе, др.Русенова да вземе да преназначи др.Балев за чистачка с директорска заплата. Вярно ще стане кочина училището, ама ще е законно поне. Законна кочина.

Анонимен каза...

Къде се попиляха гербаджийчетата бе? Герб-жени, Герб-младежи, Герб-мъже, Герб-намквоси. Нали така се делите да ви разпознават кой мъж, кой жена, кой нещо друго.
Ами елате си защитете кадъра. Защото Балев е номинация на Герб. Слуга на Герб и третия таш.к на Минкя Акимов и Радевски.

Анонимен каза...

С това решение съветниците са определили продължителност на сесиите си точно 4 часа, колкото са определили работното време на преедседателя. След четвъртия час председателя няма правомощия за деня – т.е няма право да изпълнява функциите си и сесията следва да продължи на следващия ден.

Анонимен каза...

21-ви, описали сте много вярно идиотското решение на ОбС Троян. Толкова е идиотско, че напълно се покрива с обясненията на др.Русенова.

Анонимен каза...

10-и,да, наистина СОУ"В.Левски" е елитно училище.Погледни резултатите на матурите от миналата година,дори и през тази за Ловешка област.Нивото на учителите,подготовката на учениците,базата-всичко дели от останалите.

Анонимен каза...

В трудов договор по КТ се вписва задължително работно време- от ...до . Ако приемем, че по първото правоотношение е 8 часа, от 09 00 до 17 30, то остава от 18 00 до 22 00. Може би тогава се върши работата в Об. съвет ! А Русинова на практика ни казва : Той ще работи за Об. съвет следобед, а ще получава възнаграждение и от училище за съшото време. Айде вие се уредете така ;)))

Анонимен каза...

А защо тази статия се пуска чак сега,като общинския съвет беше миналата седмица в четвъртък?Защо 3 дена след заседанието първо се пуснаха 2 статии,за да се разясняват взаимоотношенията м/у Нели Генкова и Радевски,че виждаш ли ти тя била обидена,а много след това се публикуват статии как бил гласувал съвета и какво бил решил???

Анонимен каза...

Искам 8 часа при св. Дочков и 4 при Радевски. От 9 до 17 30. Я ги питайте при тях може ли така ?

Анонимен каза...

наистина са навързани като свински черва...Ангел е близък с Йовчевски от рико стил, ядат и пият яко и тъщата Русенова макар и да е комунистка как да върви срещу приятеля на зетя, току виж напляскал дъщеря й:)

Анонимен каза...

Да 3-ти,много е независим вестника :))).Толкова е обективен и безпристрастен,че коментара на 25-и е абсолютната истина!

Анонимен каза...

Ацата е следващия директор на СОУ " Климент Охридски"

Анонимен каза...

Е ако работеше на пълен работен ден не се коментираше,сега като ще работи на 4 часа пак не сте доволни.Ами ако и този мандат беше на пълен работен ден-пак нямаше да сте доволни!Вие изобщо знаете ли какво искате или само висите тук,за да оплювате всичко и всеки когото мразите?

Анонимен каза...

Председателят на общински съвет НЕ сключва трудов договор нито с избралите го общински съветници за председател, нито с кмета на общината – справка ЗМСМА и КТ.
Г-жа Русенова демонстрира НЕ познаване, както на КТ, а и така също на ЗМСМА .
Г-жо Русенова, с кой точно сключва трудов договор председателя на общински съвет?
За какъв втори трудов договор говори НЕ четящата законите госпожа?
И това ми било общински съветник, който отговорно решава съдбата на общината.. срамота!

Анонимен каза...

Хе,хе... на някои пак вестникът им крив, че поместил бандитизма, малоумието и наглостта на Балев, Русенова и на почти цялото котило неграмотни и безхаберни общински съветници.
Нищо де, поне се показаха най-после мишоците на Акимов, Балев и Радевски.
Много е лошо да си гербаджия, което по подразбиране означата малоумен, нагъл и безпардонен.

Анонимен каза...

30-ти, не може по едно и също време да си на трудов договор на две места. Това дали може да го смели пилешкия ти мозък? Да си чувал, че в тази държава все още има закони?

Анонимен каза...

От анонимен към анонимен-32-и:А ти защо не си се показал като критикуваш?Стига с тази стил в който употребявате думата мишоци-на всеки вече е ясно,че тук пишат едни и същи-сменете си стила :)

Анонимен каза...

32-и а ти какъв си-НЕЗАВИСИМ като вестника ли?

Анонимен каза...

В случаите когато председателя на общински съвет е командирован да представлява съвета пред външни органи и организации да не би случайно да се командировъчното да се издава само за 4 часа, а за командировки в чужбина изобщо не може да става въпрос след като е на 4 часов работен ден, кмета няма право да го командирова в чужбина.
Браво бе умници, яко го стиковахте този председател :)

Т.Иванов каза...

32-и ти защо не си се показал???Защо се криеш зад анонимен коментар?

Анонимен каза...

Дали Балев е на пълен или непълен работен ден - няма никакво значение. Като председател на ОбС предния мандат Балев беше деен съучастник на Акимов по съсипването и ограбването на община Троян. Единствената почти солова изява на Балев беше по преднамерената загуба на общински имоти на търговията за милиони лева.
Балев е не по-малък бандит от Акимов и точно по тази причина бе наложен отново за председател на ОбС, за да може Акимов да си прикрие и покрие престъпленията.
Балев е удобен единствено за изпълнението на мръсни поръчки, след което да го канят да плюска вечер на някоя чужда софра.
Като председател на ОбС е пълен въздухар и няма никакво значение колко часа му е работното време.
Тотално падение на този град и община!

Анонимен каза...

Ало, мишоците, темата е за бандитизма на Балев и Русенова, а не за вестника и пишещите в сайта. Не извъртайте и не променяйте темата. Ако нещо не разбирате от коментарите /а то е видимо/ - питайте, не се стеснявайте, защото не е задължително да имате мозък в главите си.

Анонимен каза...

10-и Васил Левски е най-доброто училище в тази община!Фактите са си факти,но тъй като Генкова е представител на другата голяма гимназия в нашия град,току-виж скоро прочетем някоя опорочаваща статия в стила на вестника.Така като гледам тук се изясняват взаимоотношения,разчистват се междуличностни сметки...

Анонимен каза...

Ало,ало,39-и,ти като си с много мозък в главата,защо си се скрил зад анонимността,а не излезеш с името си?Не знаем към кого да се обърнем,за да питаме?

Анонимен каза...

40, вие кое не разбрахте от това, че има драстично нарушаване на законите от ОбС Троян с това и по този начин назначаване на Балев?
Кое не разбрахте и какво общо има това с конкуренцията между двете гимназии?
Един въпрос - вие по рождение ли сте с умствена недостатъчност или с много грижи и любов е отгледана и придобита тази ваша умствена недостатъчност?

Анонимен каза...

40ти, никой не коментира работата на директорката на училището, като директор, а нейната работа, като съветник, ти правиш ли разлика между едното и другото, защото като съветник другарката е кръгла нула, даже две нули, ако изобщо знаеш какво са две нули.

Анонимен каза...

Е-е-е 39-и,а ти какъв си като се криеш зад анонимен коментар?Представител на фауната-от кой вид си?

Анонимен каза...

АГРЕСИЯ АГРЕСИЯ АГРЕСИЯ

Анонимен каза...

45. Анонимен, кои са агресорите, онези които са гласували това безумно решение или тези които ги критикуват тук ?

Анонимен каза...

.... е как един мишок да напише коментар. той си знае само да плюе по вестникът, по г-жа Генкова или да захапе някой коментиращ и да го занимава с тъпите си номера и въпроси, нямащи нищо общо с темата. най-забавното е че ного се нерви и подскача на думичката "мишок" :)

Анонимен каза...

Напротив 42-и и 43-и,прочети коментар №10.

Анонимен каза...

Предлагам тази "гордост" на града ни - Балев да отиде в София! Градът тесен е за неговия размах!!!

Анонимен каза...

до 29-не ни месете във вашите разправии, не ви щем Балев за директор!! Дръжте си го!!

Анонимен каза...

№10- Точно!."Елитното училище"под тяхно управление и то е балон като тях самите,но това е България!!!!"

Анонимен каза...

Не е балон-погледнете резултатите от матурите за областта!Вижда се кое училище коя позиция е заело.

Анонимен каза...

Аз от обясненията на Русенова разбирам, че Балев би трябвало да е 4 часа на работа в училището, другите 4 часа да е в неплатен отпуск и да работи като председател на общинския съвет.
В такъв случай би трябвало заплатата му в училището да е наполовина на досегашната!
А дали е така? А дано, ама надали.

Анонимен каза...

Вдигам наздраве за председателя Балев.
Да е свето името ,тъй както и делата му.
Благословена да е думата му.
Наздраве,Аца,тук ти е силата братле. Ще ги мачкаме тия протестиращи,тъй както мачкаш бутилките с Цането,на Емил брат му. Тъй както се мачкате с приятелката Минка и Маринка.Наздраве още веднъж !

Анонимен каза...

Изгледах много внимателно видеозаписа от сесията по тази точка.
Очевидно е, че след монтанската правна школа на гуша Фидоска, вече можем да говорим и за милиционеро-трапчанската правна школа на Акимов и Яшев на територията на община Троян.
Изказването на "юриста" Яшев е повече от скандално за един начинаещ юрист дори. Русенова - пълна трагедия. Данков - опита се да замаже грандиозния гаф с нуждата от "допълнителна юридическа помощ".
Пълен таш-к е този общински съвет. Тотални некадърници и смотаняци. Престъпно тъпи и престъпно безотговорни.
И тази жалка паплач решава съдбините на цяла една община? От всички гласували само един бил против. Не е Пеевски, защото още преди гласуването им теглил една майна на тези малоумници и напуснал залата.
Жалък общински съвет, жалки общински съветници, жалки жители на община Троян, които продължават престъпно да търпят и още по-престъпно да си мълчат и да бездействат на това поредно безумие!

Анонимен каза...

Браво на г-н Балев сега се уреди, 4 часа в училище и още толкова в общината, когато го няма на едното място ще се оправдава, че е на другото и обратно, а в карайна сметка ще си гледа живота някъде другаде. Евала не всеки може да се уреди така: две заплати плюс два проекта в СОУ-то и работа нула, навсякъде има секретарки, които за жълти стотинки ще му вършат задълженията. Е дано и Русенова малко да миряса и да спре да се чуди как да убеждава подчинените си, че не работят след като тя самата даде благословията си на Балев да не се затормозява излишно с работа.

Анонимен каза...

Има ли някой, който има възможност да каже на Балев, че по закон е длъжен да обнародва решенията на ОбС Троян в 7-дневен срок?
Днес изтече този срок за 26-тата сесия на ОбС, а Балев нищо не е публикувал на сайта на общината.
Още колко мандата трябва да изкара този некадърник, че да се научи какви са задълженията на председателя на ОбС и да се научи да спазва закона?
Представете си какъв кретен трябва да е бил онзи, който е предложил Балев за председател на ОбС Троян.

Анонимен каза...

София - Бат’ Сали влезе в комисията по парламентарна етика http://offnews.bg/index.php/227058/bat-sali-vliza-v-komisiyata-po-parlamentarna-etika
Троян - Бат' Бали стана председател на ОбС Троян.
*
Цигания до шия!

Анонимен каза...

имаше един виц за математикът, който искал жена и любовница.всяка да си мисли че е при другата, а той да си решава задачи на тавана.и сега едните ще мислят че Ачо е в у-ще ,а другите че е в общината, а той ще си пие по кръчмите или ще играе тенис.

Анонимен каза...

Нека Общината да публикува:
- Всички решения на Общиннският съвет от 1989 г. до сега, в които да включва:
- Всички приватизационни сделки сключени: с кой, цена и т.н.
- Кой и как продаде "Троянска сливова" и "Троянската керамика"?
- Всички сделките за троянските заводи и предприятия и решенията за нарушения в договорите, ако има констатирани такива.
- Всички проекти по "Красива България", къде и как са изпълнени или не.
- Информация за Общинската собственост - къде, кой, какво и т.н.. Същото се отнася и за пустеещите земи в Общината.
Искаме фактология на прехода в Троян.


Анонимен каза...

И какво ще си я правиш тази фактология? Нека ти кажа: Нищо!

Анонимен каза...

Нели Генкова отказа ли да взема пари от общината:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))?

Анонимен каза...

52-и,при кои учители се подготвят на частни уроци учениците на Васил Левски и даже на езиковата гимназия в Ловеч?Със сигурност не при даскалите на тези училища!!!!

Анонимен каза...

Да,ходят при Кюркчиев и жена му,така е!Те са много добри преподаватели,не го отричам,но в тази гимназия останаха съвсем малко учители с имена.А,това че троянски деца от езиковата гимназия ходят на частни уроци-тази гимназия отдавна вече не е на нивото,на което беше.

Анонимен каза...

„Уникално” решение № 412 са приели общинските съветници :
„Възнаграждението на председателя на Общинския съвет е 45% от основното месечно трудово възнаграждение на кмета на Община Троян при четири часов работен ден.”
С това решение общинските съветниците са определили не за месец , не за седмица, а само за един 4 часов работен ден на председателя той да получава възнагражедение равно на 45% от основното месечно трудово възнаграждение на кмета.

Анонимен каза...

Е-е-е това вече го написа като коментар в друга статия

Анонимен каза...

Браво на Балев,само не разбирам за какво му е изобщо заплата от Общината,ами само от тенис кортовете прибира поне по хилядарка през летните месеци,или може би ще ги къта за зимните месеци.Като има кои да му ги дава,ще прибира това е положението,не е глупав,но докога така

Анонимен каза...

Животът в Троян няма да се промени... Защо не вникнете в някои въпроси, които се зададоха?
Общинският председател няма право да работи на два трудови договора, защото не е справедливо...
По повод Общинският председател, искам да попитам къде в ЕU работодателите злоупотребяват с работниците си и ги карат да работят на ШЕСТ дневна работна седмица??? Проверете работодателите в Троян и в цяла България и ще установите, че този труд е факт. Освен, че работят извъпредно, никой не плаща такъв труд. Срам!!!

Анонимен каза...

№64,това е твое мнение!Тук темата е друга!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |