ПРАВО НА ОТГОВОР

Нели Генкова-Маринова
На сесията на Общинския съвет (ОбС) в Троян на 25 юли съветникът инж. Марин Радевски, председател на групата на ГЕРБ, отправи остри нападки срещу Нели Генкова-Маринова. Тя бе обвинена, че се е подписала най-отпред в гражданската подписка за оставка на ОбС – Троян, че е „баснописец” на троянския протест, искащ оставката на ОбС – Троян и на кабинета Орешарски и че чрез нея двата троянски вестника са се превърнали в, цитираме… „лайномети”. Г-жа Генкова е преподавател по български език и литература в троянското СОУ „Св. Климент Охридски” и е съпруга на главния редактор на Т21. По-долу публикуваме отвореното й писмо до г-н Радевски, изпратено ни на редакционната поща с молба да бъде огласено. Т21

 
Отворено писмо  
до г-н Марин Радевски, общински съветник – Троян

Г-н Радевски,

РАЗБИРАМ, че съм събудила известен читателски и политически интерес. Гледайки запис от последната сесия на ОбС, чух от Вас обвинения, които са ми познати. Срещала съм ги в коментарната част на сайта на „Троян 21” (докато го четях) от анонимни автори, вероятно членове на партийни кръжоци по творческо писане. Те не заслужават внимание и отговор. Но този път съм обвинена от публична фигура, представител на институция, и е редно на свой ред да взема думата.

РАЗБИРАМ Вашата логика. Общинското ръководство ме е купило, привличайки ме на работа към отдел „Култура”, и оттам нататък аз влияя на местния обществено-политически живот чрез вестника на съпруга си и чрез (съ)организиране на граждански протести. Но наистина ли не допускате, че хората могат да имат и друга мотивация? Наистина ли мислите, че човешкото поведение винаги е обяснимо с хонорарни причини? Наистина ли вярвате, че всички хора са толкова евтини?

НЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ лично, ще опитам да обясня, не е толкова сложно. Когато в България се протестира срещу наглостта на политическата класа, аз се чувствам представена, развълнувана и обнадеждена. Когато ме досрамее само да стоя пред компютъра, правя организация на личното си време и финанси, отивам до София и минавам с хиляди други по жълтите павета. Когато хора, на които вярвам, са възмутени от ставащото в местния Общински съвет, заставам до тях. Когато кажа, че ще протестирам, го правя: излизам с името и лицето си, опитвам да съм редовна на събиранията, участвам в написването на съответните протестни текстове – покани,  подписки, декларации. Когато в предизборни времена ме поканят в партийна листа, отказвам. Когато ме поканят да работя по културния календар на общината, в която живея, приемам и се опитвам да съм полезна и удовлетворена. Когато някой говори грубо и манипулативно за мен, искам да си обясня защо.

СРЕД КВАЛИФИКАЦИИТЕ, които сте преценили, че ми подхождат, е че съм „баснописец на статии”. Като оставя настрана жанровия микс, заявявам със съжаление, че не мога да пиша басни, макар днешните обществени нрави да дават пребогат материал за сатира. Що се отнася до статиите, които „лъскат имиджа на Общината”, опитах се да си спомня какво съм писала напоследък за „Троян 21”. Това, както обикновено, са материали за различни културни събития. Наистина ли ви дразни, когато в града ни дойде една истинска поетеса, пропагандира се четенето чрез площадна образователна игра за ученици или пристигнат авторитетни хора от музикалните среди за тукашната Рок академия? Недейте така, г-н Радевски, защото наистина ще си помисля, че сте „селяните от Троян”, което казвате, надявам се, не без чувство за хумор. Що се отнася до „лайномета” в местния вестник, стартирал, откакто имам граждански договор с Общината (т.е. – отпреди 3-4 месеца), признавам, че думата събуди известни колебания у мен: дали иде реч за мятане на лайна, или за измитане на същите. Ако е първото и това е Вашият начин да назовете публицистичната критичност, струва ми се, че тя е по-отдавнашна – защо иначе щеше да има тайни наказателни акции срещу „Троян 21”, за които сигурно знаете нещичко, доста преди да стана такава актуална фигура? Ако пък е второто…

И ТАКА, моля да не ми приписвате мотиви и действия, които не са ми присъщи. Моля да не използвате името ми, семейното ми положение и трудовите ми правоотношения, за да омаловажавате поведението на будни троянци, решили, че е време да заявят несъгласие със ставащото в общината или в държавата. Те също не са хора, които чакат някой да им каже какво да мислят и правят.

28 юли 2013 г.

Нели Генкова-Маринова

66 коментара:

Анонимен каза...

Все пак, получава ли Г-жа Нели Генкова пари от общината, или не?

Анонимен каза...

Защо такива"възвишени"хора като Генади и жена му,които не са "за продан"не пресекат спекулациите,като се откажат от парите на кметицата?

Филолог каза...

Госпожо Генкова, не се сърдете на "инджинерина". Принципно вече съм казвал в този форум, че е смешно тази титла "инженер" да се слага за щяло и нещяло пред името, особено, когато не става дума за технически документ (където е нормално да фигурира тази "титла"). Разбира се в цивилизования свят ги няма тези неща (на английски дори думата означава И параджия), но в България тези "обичаи" са останали от времето на комунизма (когато работническата класа беше водеща, а инженерите бяха "работници с повишена мощност"). Като вземат да се "инженерчат", сякаш само те са висшисти в тази държава. А като на българист ще Ви кажа, че познавам една дузина "инджинерчета", които нямат елементарна езикова и обща култура, тъй като не са прочели в живота си нито една книга ! В парламента пък, често чувам същите да казват: "сега ще си говориме, ще решиме, ще прецениме...". Така, че не му се сърдете на тоя. Подминете го с благородна надменност. Вие сте БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ и сте светлинни години над подобни същества ! Поздрави !

Анонимен каза...

Не познавам г-жа Генкова,но познавам М.Радевски.Хората му работят за 300лв.,а той има селски манталитет.

пАтРиОтЪ каза...

Радевски, съжалявам, но ти определено полудя!!! Забрави политиката, гледай си бизнеса и не се занимавай с несвойствени за теб неща! Г-жо Маринова, съжалявам, че сте изправена пред такива елементарни процеси на разлагане.

Анонимен каза...

Щом работи,значи получава. Кой в днешно време работи за без пари,освен робите в Калинел?

Анонимен каза...

Браво, Нели! Достоен отговор, за едни доста недостойни квалификации и незаслужени обиди. За идиотите като 1-ви и 2-ри, ще помоля, изслушайте изказването на г-жа Михайлова от сесията и спрете да сипете мозък.

Анонимен каза...

Самозабравили се селски първенюта. Такива като Радевски,са лицето на Троян. И понеже обвинява Нели,бих попитал:

Другарю Радевски, я ни светнете нас простите троянци,колко народ близък на партията която представлявате в Троян, бе назначен на служба в общината, по времето на вездесъщия градител от трапето?
Давам ви пример с един такъв отговорник по спорта,сещате ли се ?
Като общински съветник,част от задълженията ви,са да дадете отчет за свършеното през мандата. Бих желал да чуя вашия такъв, и кратък очерк на направеното от този завеждащ спорта.

Благодаря предварително за отговора ви!

С уважение,

Лайньо

Анонимен каза...

Госпожо Маринова, този прост, пулуграмотен селянин едва ли знае какво е басня, щом Ви нарича „баснописец на статии” :-)))Трябва на всички да им е ясно, че това е рядко тъп и ограничен човек, на когото мястото му е при прасетата и кравите, а не в общинския съвет. Това същество е от ония гьонсурати, които са забогатяли от партийните куфарчета и са се взели много насериозно. Именно срещу такива ретрограднии и нагли боклуци протестират хората!

Анонимен каза...

Нели Генкова отново е на висота с написаното по-горе. Може само да се съжалява, че има хора, при това уж водещи личности в град като Троян, които мислят и говорят по начин, достоен за неандерталци. Всъщност основното е друго - че се направи опит за публично заклеймяване на онези малцина граждани, които са излезли с имената си в подписка срещу статуквото. Което иначе повечето не одобряват, няма как да им харесва, освен ако не са оперирани от нормалност. ..И последно - омраза, конфронтация, лични нападки не работят за никого. Най-малко за този град...

Анонимен каза...

И една подходяща басня за този смешник-инженер:

На върха на една липа
Всрeд Стара Планина
Орелът съгледал гадинка нищожна,
Гърбата,
Рогата,
По-мръсна от зъмята,
От дявола по грозна…!
— Какво ли е туй нещо тука?
Извикал Царьт на въздуха;
А, виждам, охлюв! . . Игралото
На естеството*
Животец в една чурупка,
Подвижна кратунка,
Гневът, или смехът на Божеството . . .
Кажи ми, жалко ти творенье,
Как се покачи тъй високо ?
— С пълзенье! —
Извика
Рогатата гадинка.

Анонимен каза...

Искам да цитирам една реплика от заседанието, която ми направи силно впечатление, не ме плюйте моля, но тя е на ИП "Не плашете хората, а се плашете от хората". Да, г-н Радевски, след вашите слова, негативите остават само за вас.

Анонимен каза...

Оставка на общинския съвет!Още утре,начело с този тюфлек и протежето му Ангел Балев!
Оставка!

Дарина каза...

Един интелигентен човек, като Нели, не би трябвало да обръща внимание на подобни селски чукундури. Без да я познавам лично,мога да кажа, че тя, като педагог е направила за троянци, за народа си и за държавата , ако щете, хилядократно повече, от това, което този, меко казано простичък човечец-"бизнесменът" е направил за същите в жалкия си животец. Дори с инженерската си титла с която се кичи, от километър личи, че има огромни пропуски в интелекта и образованието си.

Анонимен каза...

Даааа, това е за съжаление трагедията на нацията, че повечето по-крупни работодатели са или мутри или простаци или и двете.

Анонимен каза...

Наистина, защо не затворите устат на теи които ви обвиняват, като се откажете от заплащането, за какво беше?

Анонимен каза...

Интересно, ако един електротехник, зидаро-мазач или водопроводчик трябва да свърши нещо за общината, ще го свърши без пари! Стига вече, бе! Интелектуалният труд е също труд. Как така без пари!

Анонимен каза...

Нели Генкова взима мръсни пари от общината !Нормално е да има и мръсни приказки и игри.Да свиква !

Анонимен каза...

16-ти, а защо Балев и съветниците да не се откажат от заплащане за да затворят устата на хората и да работят "на ползу роду".

Анонимен каза...

За пръв път виждам изява на г-н Радевски. Наистина прави впечатление на доста простоват и ограничен човек !

Анонимен каза...

Боже,боже колко мъка има на този свят боже.Г-Н Радевски Вие сте мъка за гр.Троян.С колко пари живеете на месец? Г-жа Генкова с колко ли живее и тя на месец?Дали въобще има база за сравнение.Радевски с какво превъзхождате съгражданите си?Може би с глупоста си,наглоста си и изкарваните от робите Ви пари.На онзи свят всички са равни-два на един.

Анонимен каза...

Ей,ФИЛОЛОГА,нали знаеш,че с ме-кане или без ме-кане
някой трябва да оразмери плочата над главата ти, за да можеш спокойно да си филоСОГСТВАШ.

Анонимен каза...

До дъртите комунисти, мислещи се за капиталисти:

Умира,
вeхне слънчогледа
като във нива,
покосена от слана...
Така и мойта
вяра във човека,
потъва бавно
във мъгла...
Издига
и строи човека
палати
в някогашното поле,
а думи чух
наскоро святи,
че катафалка
няма ремарке...


Анонимен каза...

Когато бизнесът стане зависим от партии, става лошо за демокрацията на една държава. По пътя на тази логика Общинските съветници, ако трябва да ги има, не трябва да са бизнесмени, които да са и партийни членове.
Всеки има право да изразява лична позиция и да не бъде обиждан за това във форумите. Хубаво е, вместо обиди да се споделят идеи, които да ни накарат да се чувстваме родолюбци.
Моето мнение е, че Общинските съветници са зависими от партии, част от които вече не ги припознават и за това е редно да си изберем нови. Ако искаме промяна, най-добре е нови лица, безпартийни.

Анонимен каза...

Оставка на целия общински съвет!

Анонимен каза...

Да, бе, най-добре да са учители по български....

Анонимен каза...

Всички гербаджии са прости

Анонимен каза...

От уикипедия: Олигархията е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото. Тази власт може да бъде основана на знатност, богатство, заемането на конкретни политически постове и др.
Другари, разбираме, че ви се иска ЦЯЛАТА власт да е в червените ви ръчички. Готови сте на всякакви циркове за да стане. Разбира се, цирковете ги плащате с общински пари. Няма как да извадите от собствените си. С толкова мръсен труд сте ги изкарали. Разберете, няма да стане. Нито фалшивите ви подписки ще помогнат, нито купуването на една медия:)

Анонимен каза...

24-ти, подкрепям те, но грешиш, Радевски не е член на ГЕРБ, има и други общински съветници, които не са членове на съответните групи, в чиито листи са. Това е стара партийна схема-слагаме нови лица в старите партийни листи и лъжем народеца, защото той вижда ново лице, с имидж и скача с двата крака-гласува за добрия нов човек и чака...чака и получава-от трите най-дългото

Анонимен каза...

искам да знам с кои общински пари, какъв цирк е платен

Анонимен каза...

22ри ти с предучилищно образование ли си,или си олигофрен?

Анонимен каза...

Добре, ако закона се промени така, че за избори на Общински съветници, партиите да не участват, а само Граждански инициативни комитети, които да не зависят от финанси при регистрацията си и издигнат личност, която може да говори нормално и да даде просоти и ясни послания, приемате ли?

Анонимен каза...

32-ри, да! Но според мен това е в сферата на мечтите.А аз обичам да си мечтая, знам, че ако искаш нещо силно-то се случва.

Анонимен каза...

Светът се променя с такова огромно темпо, че мечтите ни остават в миналото. Това можем да направим днес и сега, преди да разберем, че няма време.

Анонимен каза...

34-ти, досега такъв прецедент, тук не се е случвал, но бих пил едно кафе с теб по площада, приятно е да контактуваш, даже и виртуално с мислещи хора.

Анонимен каза...

Опа, другарката Генкова "размахва пръст" на г-н Радевски. Недей така, другарко, туй да не ти е класната стая:)))))))

Анонимен каза...

Другарю Р...ски, не правете така да ви мразят в Троян. На път сте. Естествено, че една учителка е много по-достойна да е в Общинския съвет и няма да зависи от ничии оферти. Ето как партиите и бизнеса в Троян продължават да нападат хората, които искат промяна.

Анонимен каза...

30. Анонимен каза...
искам да знам с кои общински пари, какъв цирк е платен
Взема ли пари Генкова - взема. Най-забележимото мероприятие, което е организирала е плюенето. Поо всички, които бъркат плячкосването на града от комунистите. Според мен това е цирк, обичайния похват на комунистите. Като не правят нищо, дай да направят цирк, белким хората не забележат, че вече мандата е пресполовен, а НИЩО от предизборните обещания не е изпълнено!!!

Анонимен каза...

и искаш да кажеш, че общината е платила, Генкова да организира плюенето :))))започвам и аз да плюя, може някой да ме забележи и да ми плати, като не е от общината, ще е от калинел. Слез на земята, бе човек.

Анонимен каза...

че то всички са комунисти и Акимов и Радевски , разликата е, че не си признават, което е по-гадно. Не става така 38-ми, лесно е да включиш лайномета на бързи обороти и да хвърляш във всички посоки, но ще ме оцапаш и мен, а аз нищо не съм откраднал, значи не съм комунист.

Анонимен каза...

Този вестник започна да прилича на арена за разчистване на лични сметки.

Анонимен каза...

май трябва да дадем думата и на г-н Радевски

Анонимен каза...

Я най-добре да си събира калъфките и дим да го няма към Червен Бряг !

Анонимен каза...

Добре де,43-и това може и да го направи,ако поиска.Какво ще стане тогава със стотиците работници в неговата фабрика?Много от тях имат семейства,хранят деца.Кой ще подсигури на тези хора нова работа?Това са стотици хора,които ще останат без препитание.

Анонимен каза...

значи ела зло, че без тебе още по-зло! трябва да търпим да ни обиждат, да ни мачкат,да ни лъжат, нали сме от село Троян, до кога?

Анонимен каза...

Абе, кой ви е карал да го избирате за съветник ?! Нека си печелиот фабриката, няма лошо, но като е в листата не е трябвало да гласувате за ГЕРБ! Друг е въпроса за кого остава да се гласува....

Анонимен каза...

защо да не гласуваш за човек, който е постигнал много, хората го уважават, но Иван, който познавам, няма нищо общо с този, който виждам на последните две сесии

Анонимен каза...

Това, че тоя "благодетел" е осигурил работа на 800 души, на които плаща, примерно, по 300 лв. на месец, а той печели за същия период, примерно, 3 000 000, само защото по време на "приватизацията" ( при нас си беше живо разграбване от определени кланове)същият е бил удостоен "свише" да върти бизнес. Вярно е, че работодателите трябва да се уважават, но в нормалните държави. В нашия случай, един невзрачен човечец, поставен от определени кръгове, плаща жълти стотинки на робите си, върти някаква благотворителност за мили очи и се изживява като герой, спасил Троян от безработица. Този не стига, че е природно прост (сигурно много са му дърпали ушите за двойки, та така не обича учителите), че говори на селски диалект ами и не му е ясно, че такива като него са преходни, а изкуството и културата са вечни.Аман от селяндури!

Анонимен каза...

Точно така 48-ми разбий имперялизма .Като не ти харесва при Радевски , върви при евгени узунов да му пасеш овцете по Ломец може да не плаща много но ще си доволен , че вместо на капиталист ще работиш за комунистически функционер . И кои ти каза , че в Калинел взимат по 300 лева , защото аз познавам хора , които работят там и взимат над 1000 лв . Не , че 1000 лева са много но дотам я докараха държавата станишев и ко от 122 годишния вампир .
ВМ

Анонимен каза...

49, ама последните 4 години не управляваха ли Герб? Кеф ти държавата, кеф ти община Троян?
Кажи нещо и за този вампир.

Анонимен каза...

50 -ти със всичките си грешки пак са по-добре от бсп . Даже грешки е меко казано за част от глупостите които свършиха . Подскажи ми за момента друга алтернатива на комунистическата мафия ?

Анонимен каза...

за Герб ли ме питаш като споменаваш мафия или за БСП, което е едно и също?

Анонимен каза...

Абе, Нели работела към общината за пари-ми кой работи без пари,бе?И тези,дето метат площада пред общината и поливат теменужките,нали и те за пари работят,бе.И общината има късмет,че точно Нели работи за нея,щото е човек културен и образован.И проблема не е ,че Нели работи на две работи-отговорни и главоболни-проблема е,че българските учители,за да си изхранят семействата,трябва да работят поне на две места.Познавам учители,които в момента мият чинии на Слънчев бряг за три учителски заплати месечно,но това е друга тема.Пък съветниците,като не им харесва,че Нели работи за пари,да дадат пример и да поработят безплатно,както предложи един от тях на една от първите сесии

Анонимен каза...

52 - ри според статистиката през изминалите 23 години преход партията на Доган ДПС е била във властта и е управлявала страната 3581 дни, БСП - 3195, НДСВ - 2925, СДС - 1943, ГЕРБ – 1325 и служебни правителства – 199 дни . На базата на тези данни всеки сам може да прецени, кой трябва да носи и отговорност за тоталния провал на държавата и проиграните надежди на гражданите. Открит остава и въпросът дали БСП и ДПС, които са държали юздите на властта през 55% от времето имат моралното право отново да продължават да лъжа хората.
ВМ

Анонимен каза...

ВМ, бройката на дните няма никакво значение. За един мандат може да направиш дивотии и простотии, колкото "другите народи за 1000 години" не могат сътвори. А тези от Герб да не са паднали от небето? Все са кадри на БКП, ДС, БСП, НДСВ, СДС и останалата пасмина.
Ето например комуниста Акимов от Герб само за един мандат ни загроби с десетки милиони, които ще изплащаме и възстановяваме години наред. Ангел Балев не е по-назад от Акимов.

Анонимен каза...

55-ти,само тъп човек може да говори така...,ти да не си И.П.?

Анонимен каза...

Не, не съм. По-интересното е, че не можеш да ми обориш нито един аргумент. Очевидно си поредният тъп троянски цървул, който е комплексиран от И.П.
Гледай сега тъпо човече
1. Няма случай в историята на Троян последните 23 години, след нечие управление да плащаме години наред глоби и санкции
2. Няма случай в Троян през последните 23 години да сме загубили толкова много имоти от нечие престъпно управление
3. Няма случаи в Троян през последните 23 години толкова нагло и безпардонно да се раздават имоти и поръчки на партийни другари.
4. Няма случай в Троян последните 23 години, друга бивша комунистическа номенклатура подобна на Акимов да се представя за демократ и да плюе по събратята си комуняги.
5. Няма случай последните 23 години друг подобен на Радевски да се изживява като феодал.
6,7,8,9.....
Всичко това дължим на гербаджийското котило, което само за 4 години изпочупи всички "рекорди".
Чат ли си, "умнико"?
Така и не стана ясно поне - абе тези гербаджии с конкурс за малоумие ли ги избират?

Анонимен каза...

Поздрави за коментар 57 !

Анонимен каза...

57-ми,кажете тогава за 23 години какво хубаво се направи за Троян и от кого ?

Анонимен каза...

Познавам господин Радевски- елементарен , самовлюбен .

Анонимен каза...

59-ти, забравяш,че на предишните избори алтернативата беше единствено гласувайки за по-малкото зло. За да извадим Троян от лапите на един друг октопод. Лошото,е,че тези същите,направиха така,че същият този октопод, да е единствената алтернатива,отново по схемата с по- малкото зло. Параграф 22, сещаш ли се ? Каквото те,такова и той- ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!Но, едно голямо лапане за сметка на Троян.

ОСТАВКА НА ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В ТРОЯН!

Анонимен каза...

59 -ти много ясно от кого от ИПи , тои превърна общинския съвет в цирк и заедно с д.с. напълно обслужват интересите на бсп .Не знам дали А. Балев е Троянския д.пеевски , но ИПи е Троянския волен .

Анонимен каза...

61-ви,аз съм 59.Съгласен съм !Предишни,сегашни,бъдещи - Те ще продължат да искат,да взимат и да лапат ......... докато един ден Градът не им отвърне – аз вече не съществувам и няма какво да Ви дам !
И.Т.

Анонимен каза...

Няма лошо бизнесменът Радевски да бъде и общественик, но щом се има за толкова голям, защо не се е кандидатирал като независим, а от квотата на ПП ГЕРБ, която е спонсорирал?За да го пази партийният чадър естествено, казано по троянски: аз на тебе - ти на мене... :)

БРАВО на номер 24!

Анонимен каза...

Най-сигурната защита е политическият чадър. Доказателство е от комшиите ни в Търново:
http://www.blitz.bg/news/article/213864

Анонимен каза...

Няма нужда от думи, в този материал ясно е казано,че протестът е на четящите срещу нечетящите: http://azcheta.com/protestat-na-chetyashtite-sreshtu-nechetyashtite/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |