Приеха актуализацията на бюджета – тихо и кротко

* Всичките присъстващи 23-ма съветници гласуваха „за”,
 дебатът – в консенсусен тон * Радевски предложи кръстовището при Кози вир да стане кръгово, Михайлова се съгласи
 за експертно проучване
В Общинския съвет
БЛАМИРАНАТА на миналата извънредна сесия на Общинския съвет (9 юли) от групите на ГЕРБ и „Избор за Троян” и съветниците от ДСБ и РЗС актуализация на общинския бюджет, поискана от администрацията и внесена от кмета Донка Михайлова, сега (на редовната юлска сесия, 25 юли) мина абсолютно гладко и без никакви проблеми. И всичките присъстващи 23-ма съветници гласуваха „за”. Дебатът също бе в напълно консенсусен тон и личеше общият стремеж да се работи в името на Троян, а не да се воюва (срещу Троян).

ПРИЕТИ БЯХА и някои допълнителни предложения, дошли от залата – например за ремонт на участък от ул. „Сава Пенев” в с. Бели Осъм вместо на ул. „Стоян Българенчето” в същото село, поискано от председателя на групата на ГЕРБ инж. Марин Радевски. „Длъжници сме на хората от Бели Осъм”, солидаризира се кметът. Г-жа Михайлова изрази и готовност да се направи експертно проучване по друго предложение на инж. Радевски – проблемното кръстовище при Кози вир (ул. „Акад. Ангел Балевски”), за което при сегашната актуализация бяха заделени 43,5 хил. лв. за ремонт, да стане кръгово. Така ще се оптимизира и облекчи движението в този тежък участък, аргументира се съветникът. Градоначалникът се солидаризира и с предложението на председателя на Икономическата комисия Йордан Данков (ГЕРБ), че материалите за актуализация на бюджета би трябвало да се предоставят на съветниците 20 дни преди сесията, а не както досега 10 дни.

СПОР ПРЕДИЗВИКА единствено недоволното изказване на маестро Илиян Тодоров (ГЕРБ), който обяви заложените при актуализацията 12 хил. лв. за ремонт на помещенията в ОУ „Иван Хаджийски”, където ще е новата база на ръководения от него Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки, за крайно недостатъчни и 7 пъти по-малко от необходимото. Г-жа Михайлова обаче репликира, че осигуряваните от бюджета годишно по 65 хил. лв. за издръжка на оркестъра съвсем не са малко; и че няма как да се съгласи с искане да се отпуснат бюджетни средства за закупуване на диван за 1200 лв., при положение че покривът на централната сграда на Музея тече и е необходим спешен ремонт, а подобни проблеми имат и други културни институции в общината.

Т21

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Искам да попитам - за какво точно отиват тия 65 000 за духовия оркестър? Това са пари, с които би могла да се осигури издръжка на една нова институция! Какво точно стои зад тях? Защото духовия оркестър е хубаво нещо, но ми се струва че диригентът му взе да се самозабравя! А Общината с тая огромна сума от средства май подпомага този процес. Това са по 5500 лв на месец!Май Илиян Тодоров наистина си е повярвал, че ще стане депутат.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, защо не шпишете, че актуализацията е приета след като беше преработена и предложена във вида в който трябва да бъде? Всъщност май не писахте преди, че е предложена неправилно и за това не е гласувана? Да, сещам се, писахте само каквото е угодно на комунистите!

Анонимен каза...

Някои знае ли че?Др.Ангел Балев председател на ОБС и с бюджетна заплата,ще получава такава и в СОУ"Васил Левски'.Интересно как този толкова "работлив и прогресивен"човек,ще съчетае тази толкова трудна задача,"работа"на две места.

troyan21 каза...

До №2: Предложената актуализация на предишната сесия (9 юли) и на сегашната (25 юли) е една и съща. А защо веднъж бе отхвърлена и след това приета без възражения - всеки да си прави изводите. И нямам представа кое е угодно на комунистите, аз съм антикомунист по убеждения.

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Да не се чете от членовете на общинската комисия по организация и безопастност на движението:Че има нужда от нова организация на движението на кръстовището при " Кози вир" е повече от ясно. Към настоящият момент държавен третокласен път част от републиканската мрежа на Р. България е без предимство пред пътна връзка осъществяваща връзката между третокласния път и ІІ- 35 Троян Плевен.Голям майтап, а? Сегашната ситуация не е съгласувана нито с АПИ/или ОПУ-Ловеч/ нито с групата за пътен контрол при ОДМВР Ловеч.Основния аргумент е, че тежките камиони/идващи от Рико стил в посока Беклеме или за с. Орешак/ ще буксуват при зимни условия.Да се чудиш от великата мисъл на общинската комисия по организация на движението. За Вас господа закони, наредби и правилници няма ли?Или така сме решили щото сте велики? А там катастрофи колкото си щеш. Един ден на някой ще му писне и ще Ви осъди, а Вие ще платите с парите от нашите данъци...Това е щото сте изключително умни и велики. Няма да Ви питам господа от общинската комисия по безопастност и организация на движението има ли община троян Генерален план за организация на движението, има ли удобрена транспортно-коменикационна схема или пък синя зона за кратковременно платено паркиране/в Троян се паркира....кесим и на никой не му пука, ни на кмет ни на РУП/.Това не Ви питам защото знам,че това Ви е непонятно, че сте неграмотни и няма и да се научите.
За да се реализира идеята на г-н Радевски е необходима кмета на Троян да възложи проектиране на лицензирана фирма. Тогава експертите ще се произнесат възможно ли е реализиране на кръгово кростовище там, имайки предвид ограниченото място, автобусна спирка от междуселищния автотранспорт, тротоари по които да се предвижват работещи в близките фабрики и т.н. и т.н. Проекта се съгласува с АПИ И КАТ. Трябва и споразумение с АПИ защото те ще са собственика на строителното разрешение / титуляр/, а общината ще го изгражда за собствена сметка.Това е коментара ми относно предложението на Радевски с цел подобряване организацията и безопастността на движението на " Кози вир", нищо че там отдавна няма кози и овце, защото те се преместиха....на друга по-отговорна работа както му викаха на времето.Щеше да е смешно, ако не бе трагично.Няма място за притеснение-така е в цялата държава, що Троян да прави изключение?

Анонимен каза...

Продължавам да питам, какво стои зад тия 65000 за духовия оркестър. Моля компетентните органи от Общината, кмет, зам.кмет или г-жа Маргарита Генкова (връзки с обществеността)да отговори именно тук, както много пъти досега!

Анонимен каза...

http://troyannews.com/?p=1806

Анонимен каза...

мисля че кръстовището на вила вана спешно трябва да стане кръгово, а не това на кози вир

Анонимен каза...

Светофари ще има ли в този град,стига с тези кръгови и абсолютно недоусмислени неща.Кой ще заплати досегашните грешки на управляващите с тези кръстовища.

Анонимен каза...

За кои грешки говориш,9-ти...Надявам се за безобразните островчета направени от Д.Енкин.Иначе в света(към който не принадлежим)кръстовището с най-голяма пропускателна възможност е кръговото...

Анонимен каза...

Кръговото има смисъл, само ако кръгът е достатъчно голям, в противен случай дори е по-опасно. Големите кръгови в Търново, София и Плевен работят, малките в Троян, Шумен - 5-ти километър и Варна - Почивка правят тапи и недоразумения, но струват по 150-200 хилядарки. Варненското има и котва отгоре, в Троян ще посеем синя слива на пазара. Може да вържем и 2-3 био кози и поне 1 пръч на Кози вир, дето китайците питаха за тях миналата година. Дори и да е малък кръгът на Кози вир, кръстовището трябва да се изравни. Това може да стане само ако наклонът от и към Хемус се увеличи и то след моста. Как си представяте да идва прицеп от Севлиево за Калинел и да се завърти в кръга. Ако е зима и сняг - няма ли ремаркето да се хлъзне по наклона надолу. Малко акъл, ма навреме дето рекъл оня.
Да сте ни живи и здрави общинските съветници, чак доде умрете, че и на нас ни тряя малко смях отвреме на време.
Дедо Ви Спас.

Анонимен каза...

Ами то на тъпаците обикновено тъпи съветници се падат, Спасе. Важното е да има голем смех, смех, смех....

Анонимен каза...

12-ти има тъпаци, има и кротки хорица. Но както писах в един предишен пост под друга тема: "Страхувай се от гнева на кротък човек".
Те и затова приеха бюджета со кротце со благо, да нема кютек. И да замажат недоразумението Анчо.
Ти от кротките ли си или от тъпаците?

Анонимен каза...

1200 лв за диван на Илиян Тодоров? Направо останах без думи. Много е нагъл тоя.
Колкото до приемането на бюджета, явно имаше смисъл от троянския протест, защото съветниците се поуплашиха и кандисаха. Така трябва да им се показва, че не трябва да се забравят.

Анонимен каза...

Каквито и кръстовища да направят ако не се спазват законите няма смисъл.И вчера към 21.30ч.пред кафенето на Айгюн имаше спрели 7-8 коли на самото кръстовище.А пък чорбаджията Айгюн беше спрял точно на пешеходната пътека,явно си мисли че е на мерата в Борима

Анонимен каза...

Продължавам да питам, какво стои зад тия 65000 за духовия оркестър. Моля компетентните органи от Общината, кмет, зам.кмет или г-жа Маргарита Генкова (връзки с обществеността)да отговори именно тук, както много пъти досега!

Анонимен каза...

16 ти ти си питаш ама тези които трябва да усвоят парите не искат да ти кажат.Така остава в нас читателите на Т 21 съмнение за злоупотреба. Някой трябва да каже-парите ще се ползват за това, онова и т.н. Предлагам ти да поискаш информация по ДОИ. Щът не щът ще ти отговорят.Там място за шикалкавене няма. Успех!

Анонимен каза...

Бре 16ти познавам,че си мъжки баща. Мажуретките са 20-30 пораснали момиченца,знаеш ли колко пари отиват за дамски превръзки? Ако пък си мъжки баща - знаеш ли как пият тези юнаци? Чувал
ли си лафчето: "Пиян като музикант на сватба"?
А не питаи повече от общината няма да ти отговорят.

Анонимен каза...

18-ти, а ти пък знаеш ли, че тези момичета и момчета правят името Троян известно в много страни!? Знаеш ли, че нито един празник в общината не минава без тях и че хората ги очакват? Като задавате въпроса за какво са тези 65 000 лв., ясно ли ви е, че за да го има този оркестър вече близо 30 години,той трябва да получава издръжка. Като толкова надигнахте вой, нека някой каже предните години колко е била издръжката на оркестъра. Убеден съм, че тоя въпрос се задава от хора, които никога през живота си не са участвали в подобни формации - било то оркестър, хоров или танцов състав.

Анонимен каза...

Я да се направи ревизия на сметките на оркестъра.65 000 на година,1200 за диван!?!?!?

Анонимен каза...

Дедо Спасе,като си толкова светнат по кръговите движения,ами карай си по Енкиновите островчета.....Тъп троянски селянин...:):):)

Анонимен каза...

Не знам какъв е съставът на оркестъра, нито статута му (не съм от Троян), но за един пълноценен оркестър с всичките му консумативи, ремонти, заплати, транспорт и т.н., 65 000 лв на година е смешна сума.

Анонимен каза...

Забрави и диван за 1200 кинта, че задника на маестрото,не може да седи на какво да е.Губи муза, и не може да маа с палката. Впрочем,гаджетата му от гроб,защо не му купят диванче ?

Анонимен каза...

22-ри, 65000 е смешна сума, ама ако оркестрантите са на 8 часов работен ден и получават заплати, осигуровки и т. н.
В троянския оркестър има ученици и няколко възрастни, които си имат друга работа, и оркестърът свири само по празници и ни представя на разни участия.
За сравнение издръжката на силистренския духов оркестър, който е на пълен работен ден, е 100 000 лв.
Така че парите никак не са малко, да не говорим за глезотиите на Илиян Тодоров с дивана, което си е наглост и безочие. Нали е виден член на Герб и Акимов му играеше по свирката, и сега не му се пуска кокала.

Анонимен каза...

До 21-ви дето се е подписал като тъп троянски селянин. Иди на кръговото на пазара, запали една цигата и гледай сеир. Ако не пушиш лапай едно лукче. Тоя дето е от ляво се чуди дали е вече в кръстовището и има предимство, тоя дето е отдясно се чуди оня от ляво спира ли и накрая спират и двамата. Ако една кола може да се изтегли от кръговото за секунди, един натоварен камион дълъг 22-23 метра не може.На Енкин шиканите съм ги коментирал отдавна, но всеки един да го налепиш с десетачки пак ще излезе по-евтин от това което е платила общината за тях. И трябва ли някой да даде 20-30-40 хиляди за проектиране, за да разбере, че няма как да стане.
Дедо ти Спас.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |