Японският посланик гостува във Врабево

* Негово превъзходителство дойде за празника на лечителя св. Пантелеймон, разходи се до параклиса на Гяур баир, бе и в дома на проф. Аксиния Джурова * Такаши Коидзуми: „Виждам голяма промяна, въпреки че хората са същите”
ВИП
Посрещане на високия гост
НЕГОВО превъзходителство посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми гостува в с. Врабево за честванията на деня на лечителя св. Пантелеймон (27 юли). Дипломатическата визита бе организирана от сдружението „Център за европейско развитие и реализация”, което има свой деен член, японец, женен за българка и заселил се във Врабево. Посланикът и придружаващите го бяха посрещнати от областния управител на Ловеч Милко Недялков, кметът на Троян Донка Михайлова и кметът на Врабево Радион Стратев. „Бях тук и по време на комунистическия режим, и по време на прехода, и сега, когато е новото време на България и виждам голяма промяна, въпреки че хората са същите”, заяви Негово превъзходителство, който е дипломат в страната ни вече трети мандат, а от м. октомври 2012 г. оглави дипломатическата мисия (цитатът е по прессъобщение от Областната управа в Ловеч – бел. Т21). 

В дома на проф. Аксиния Джурова
По стар български обичай - с хляб и сол
ВИП ГОСТЪТ се разходи до параклиса „Св. Пантелеймон” в местността Гяур баир край селото, построен със спонсорството на фармацевтичната компания „Софарма”, която има свой модерен завод във Врабево. После гостува в дома на изкуствоведката проф. Аксиния Джурова, където бе посрещнат с хляб и сол, и разгледа откритата предния ден от домакинята изложба на живописеца Цветан Колев от Дряново (става традиция всяка година по това време проф. Джурова да организира в дома си изложба на изявен местен художник, миналата година бе представен пластикът Иван Янев – бел. Т21). Разгледа и музейната сбирка на селото, разположена в родната къща на прочутия врабевенин ген. Добри Джуров, дългогодишен министър на отбраната на България в периода преди 1989 г.

В ТОЗИ ДЕН във Врабево бе открита фотографска изложба за деца, имаше и изпълнения на автентичен фолклор и стари градски песни от читалищни състави от Врабево и Дряново. За празничната почерпка и народната веселба се подразбира. От своя страна посланик Такаши Коидзуми „си върна” на домакините с изпълненията на пристигналата по негова покана японска певица Такара Хашимото.

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Къде се забърка този човек?

Анонимен каза...

1-ви, това ли само можа да роди простата ти глава! Браво на врабевени! А за инициативата на Аксиния Джурова - поздравление!

Анонимен каза...

Слава на комунизъма, да живее Врабево, да живее Добри Джуров!

Анонимен каза...

Слава на шкембелията със синя риза, но със червена душа!

Анонимен каза...

Един от малкото рецидиви на демокрацията е, че всеки селяндур и всяко неграмотно говедо има опасност да се докопа до компютър. А тогава - стой та гледай.

Анонимен каза...

5-ти, ако визираш кмета на Врабево, уцелил си - той хем е селяндур, хем е неграмотно говедо!

Анонимен каза...

A олигарсите, защо ги пропускаш?

Анонимен каза...

ох, разсмяхте ме:)) с коментарите си. Понякога са и смешни. Но аз забелязах областния! Бях забравила, че ни е нов! Ох...мъка..мъкаааа, Българйо мила! Трябва смяна на систематааааааааа

Анонимен каза...

Това,че си завистлива и злобна, нас не ни интересува !Престани да тровиш с омраза сайтааааа...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |