Възможности за бизнес с Китай представиха в Ловеч

* Стефан Кинов: „България попада в приоритетната област за работа на китайското правителство за следващите 5 години и ние трябва да се възползваме от това”
Партньори
Момент от срещата в Ловеч, в средата - Стефан Кинов
ПРЕДСТАВИТЕЛИ на Българо-китайската търговско промишлена камара и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) със съдействието и заедно с областния управител Ваня Събчева представиха миналата седмица в Ловеч възможности за бизнес с Китай, научихме от PR-ката на областната управа Елка Баръмова. Подобни семинари са в рамките на проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия” и ще се проведат в 26 областни центъра в страната. При откриването г-жа Събчева подчерта, че всички възможности за бизнес са важни за страната ни, че изграждането на ползотворни контакти с китайски компании и развитието на бизнес отношенията с Китай биха били само от полза за нас.

„КИТАЙ ИЗМЕСТИ фокуса си от Западна към Централна и Източна Европа и една от темите, които бих искал да коментираме, е навлизането на китайски инвестиции у нас, тъй като България попада в приоритетната област за работа на китайското правителство за следващите 5 години и ние трябва да се възползваме от това”, подчерта лекторът Стефан Кинов, изпълнителен директор на Българо-китайската търговско промишлена камара  Вторият въпрос, който той предложи за обсъждане, бе Китай като атрактивен пазар, най-бурно развиващият се и динамичен в света, от който българският бизнес трябва да се възползва. Нашият съвет е хранително-вкусовата промишленост да бъде активна и да работи в посока стъпване на огромния потребителски пазар на хранителни продукти в Китай, акцентира още Стефан Кинов. Той поясни, че българските земеделски производители трябва да намерят правилния път към китайските компании, за да бъдат правилно позиционирани в съвместни дружества.

ПРИПОМНЯМЕ, че през лятото на 2012 г. в Ловеч, а след това и в Троян гостува официална делегация от китайската провинция Хейлонг Джианг, водена от – вицегубернатора Джанг Джианксинг. Тогава г-жа Събчева подписа възнамерително писмо за установяване на побратимяване между област Ловеч и китайската провинция. Радвам, че стартираме процедура за побратимяване между двата региона и ще задълбочим сътрудничеството между провинция Хейлонг Джианг и област Ловеч, като това ще даде възможност на вашия бизнес да се представи в Китай, каза тогава г-н Джианксинг. При посещението в ИПЖЗ – Троян бе споделено за добрите партньорски отношения на троянския институт с академията в Харбин (Китай).

Т21

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Генади, актуализирай си статията - В.Събчева е ексгубернатор, а пиарката Баръмова експетрушка

Анонимен каза...

Никак не ми харесва думата губернатор. Все едно живеем в губерния. Има и идруги синоними на областен управител.

Анонимен каза...

Къде се изгубиха вечно мрънкащите, недоволните и плюячите? Да не са във ваканция?

troyan21 каза...

http://statii.troyan21.com/2013/06/blog-post_6.html

Оня с коня каза...

3-ти,нови думи ли измисляш просветителю? Напиши си поне името да те честваме и теб на 24-ти Май.

Врънкач каза...

По-лошо от мрънкач е гъзоблизач и вечно слагач. Бих си позволил да помоля въпросното същество под номер 3 ,за мнение по темата :Възможност за бизнес с Китай, и как точно си го представяш.
Ще поствам въпроса си постоянно докато не видя,че си ми отговорил/а/о .

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Нашто Ванче си е пак в областта/в администрацийката/. Е не е областна, на низша длъжност е, но е в готовност-падне ли правителството пак си ни е областна.Демек- спи с дрехите, а свирне тръбата и е готова да тръга.Не се знае обаче дали като назначат новия областен управител дали той няма да направи нова структора и да отвее плявата на всички протежета от ГЕРБ. Я виж другарката Елка Баръмова как е изпаднала в яки болнични, потопила се е като руска подводница в Баренцово море.Тя е първата на която ще и отвеят плявата. Тъй си е постлала....Затишие пред буря...

Анонимен каза...

Спомням си, че още преди 4-5 години във вестник "Троян21" излезе статия "Може би Китай!". Явно тази статия е изпреварила изявлението на Стефан Кинов, който чак сега казва, че Китай мести интересите си към Централна и Източна Европа. Явно обаче въпросната статия не е прочетена от троянските кметове Акимов и Михаилова та да се възползват в интерес на града ни.

Анонимен каза...

Китай? кой е този дето докара новите поробители?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |