Троянец стана областен на Ловеч, временно

* Зам.-областният управител Сашо Данков зае поста на освободената Ваня Събчева, нашият човек е вр.и.д. * Премиерът Орешарски обеща титулярните губернаторски назначения да са ясни до дни * Дилемата в Ловеч е  „червен” или пак човек на ДПС
Рокади актуализиран

Сашо Данков, Ваня Събчева
ОЧАКВАНО правителството на БСП и ДПС освободи 19 областни управители в страната, назначени от предишния кабинет на ГЕРБ. Сред „отсвирените” е и губернаторът на нашата Ловешка област Ваня Събчева, което не е изненада и до голяма степен бе очаквано. Припомняме – г-жа Събчева бе верен човек на предишния губернатор и областен лидер на ГЕРБ Николай Нанков и зае поста след неговото назначение за зам.-министър на регионалното развитие в правителството на Бойко Борисов (в края на 2011 г.); междувременно младата губернаторка укрепи партийните си позиции с пост в ловешката структура на ГЕРБ и дори бе спрягана за кандидат за депутат.

ВРЕМЕННО за пръв човек на държавата в област Ловеч е назначен нашият съгражданин и досегашен зам.-областен управител Сашо Данков. Това назначение на пръв поглед изглежда неестествено, тъй като г-н Данков е активист на ГЕРБ и общински лидер на партията в Троян. Но обяснение има и то едва ли е политическо (ако беше, би означавало таен съюз на БСП с ГЕРБ – бел. Т21) – на всички места, където губернаторите бяха свалени, правителството назначи за временно изпълняващи длъжността техни заместници; а в Ловеч заместникът бе един, г-н Данков.

КОЙ И КАКЪВ ще е новият областен управител на област Ловеч? Това, както обяви сам премиерът Пламен Орешарски, ще стане до броени дни. Той обаче, макар и под сурдинка, си призна, че назначенията ще ги правят политическите централи (БСП, ДПС и сие). „Аз лично нямам достатъчно широк кръг от познати във всички региони на страната, за да бъдат само и изцяло мои предложения”, поясни г-н Орешарски.

НАШИТЕ ПРОГНОЗИ са в две посоки. Едната възможност е новият ловешки губернатор пак да е от ДПС, както бе в по-предишния мандат (при правителството на Тройната коалиция, когато постът се заемаше от Сурай Велиева). Това изглежда логично, тъй като тази партия хвърли много сили в кампанията за Парламентарни избори 2013 в нашата област (знае се за рейсовете с помощи за мюсюлманските села в Тетевенско, в Борима и др., за няколкото предизборни визити на лидера Лютви Местан, в ловешката листа пък бе спусната неговата добра приятелка проф. Мариана Георгиева, която после „изненадващо” стана министър - бел. Т21). И след като ДПС не успя да вкара свой ловешки депутат, не е изключено сега да иска губернаторския пост като своеобразна властова компенсация. Другият вариант обаче изглежда по-логичен – след като в Ловешка област БСП даде най-добър резултат на Парламентарни избори 2013, не е изключено „червените” да са се прицелили и в губернаторския пост. Още повече че в двете десетилетия след демократичните промени той все им се изплъзва. А пък мераклии, както се казва – бол.

Т21

Бел. ред. От добре информиран източник разбрахме, че новият областен управител на Ловеч ще е партийна кандидатура на БСП. Спрягат се две имена - на Милко Недялков от Ловеч и на инж. Дилян Енкин от Троян, като повече шансове имал ловчалията. Припомняме - известният журналист Милко Недялков (в. Ловеч прес, в. Преса) два мандата бе председател на Общинския съвет в Ловеч, има и сериозен партиен опит като бивш председател на ловешката организация на БСП, в момента е общински съветник; знае се, че г-н Недялков е с добри позиции в партийната централа. Инж. Дилян Енкин бе три мандата кмет на Троян, в момента е общински съветник и председател на групата съветници на БСП; негов плюс е големият му административен опит.   

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Бат Сашо си остава зам-областен от квотата на БСП,къса партийната герберска книжка ,вади старата червена и ГОТОВО,така става масово,а областен е ясно че ще от ДПС.

Анонимен каза...

Бат Сашо вади червената книжка е сигурно и отива да вари ракия с чуство за добре изпълнен партиен дълг :D

Анонимен каза...

КО ? НЕ !

Анонимен каза...

Честито г-н Данков!

Анонимен каза...

НЯМАМ ДУМИ !!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Областния управител на Пловдив вече минал от ДПС,та нищо чудно и при нас да има изненади,а за бат Сашо обрязването ще е на цяло =============не вярвам да има нужда освен за ходене по малка нужда
бай Минко от Балабанско

Анонимен каза...

Герб организират безплатен сюнет на всички желаещи граждани
по инициатива на герб-ялови

Анонимен каза...

Както казва един кулчанин за троянските назначения в Ловеч: "Все боклуци, довлечени от реката!"

Анонимен каза...

До автора - прогнозата е грешна. Новият областен управител не ще е от ДПС, а от БСП, при това, ваш съгражданин - троянец. Името му е... инж. Дилян Енкин.

Анонимен каза...

Прогнозата на Т21 е като оня познат виц за циганката, която питали дали ще вали днес или не. "Или ще вали, или не", отвърнала тя. Та и прогнозата на Т21 е близка до думите на циганката. Новият областен управител ще или от БСП, или от ДПС. Е, че от коя друга партия да е!

Анонимен каза...

От БКП ще е!

Анонимен каза...

9ти Супер..........няма да краде само от общината ,ами от цялата област

Анонимен каза...

Идва чистка на герб-калинки.........Милко Недялков ще е новия областен-враг на яловите гербери

Анонимен каза...

Е та сега, с тоя временно областен, случихме.
Ха, ха ,ха!

Анонимен каза...

Да им е честит!!! и да си го държат там не е нещо ценно.Ха...ха...ха..

Анонимен каза...

Ама и Ванчето не е за изхвърляне... :)

Анонимен каза...

Новият областен се казва Зерхан Велев!!!

Анонимен каза...

Да оставят Сашката, кво му не аресват?

Анонимен каза...

17ти дано е така ,него познавам лично все пак е млад,образован ,финансово обезпечен........а между другото отвориха и доста работни места в Троян,навсякаде на друго място се закриват.
И най-важното е от града а не от някой от другите градове на областа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

До № 17
Зерхан е свясно момче,но не е от Троян ,а от Ломец.Тя и бившата областна беше снаха в Ломец,бившият началник на полицията също,Евгени Узунов и той има ломешка жилка.Но какво ще реши др.Станишев?

Анонимен каза...

Сериозно е, ако БСП предлага Дилян Енкин и Милко Недялков. Досега все слагаха разни младоци - имаше един Зарков от НДСВ, Сурай от ДПС, Нанков и Събчева от Герб. Имаше много парлама, ама областта дръпна назад. Трябва опит и активност, а не само партийно послушание.

Анонимен каза...

Сериозно е, комуняга ще е.

Анонимен каза...

Ломец не е ли в община Троян!?!?!?!?!?!?

Анонимен каза...

21 ви - С дилян областа ще дръпне много напрет и надолу към дъното . Този желязненски крадец бая зор ще види докато източи обласния бюджет , но ще се справи все пак кметуването на Троян е голяма школовка .

Анонимен каза...

Ваня Събчева-Ванчето не се кандидатира за народен представител, искаше да си е областен управител, по-добре първи в селото отколкото последен в града. Когато ГЕРБ получиха най-много гласове Ванчето потриваше доволно ръчички. Пак ще си е областна нашто Ванче! Да ама понякога нещата не стават. Борисов не може да управлява без коалиция и мина ще не ще в опозиция. В резултат на което нашто Ванче пи една студена водица от Пресяшката чешма и си отиде в къщи.Кофти, даже много кофти како Ванче. Нищо пробвай в РДНСК може и да те вземат на работа.Е няма да са ти на нивото, но какво да се прави, такъв е живота издигаш се после падаш.За временно управляващия наш съгражданин г-н Сашо Данков няма да кажа нищо, защото каквото и да напиша това няма да го трогне.Съчетава 2 качества. Лакомия и простотия.Радвам се, че ще се срамувам от факта че той е областен управител само една седмица.За него това преебаване е най кофти.Заплатката си му е заплатка, служебната колица си я кара и събота и неделя, далаверки си въртеше и си използваше служебното положение да кадрува/Искаше да бутне Мин Ак ама му не мина номера/.Нищо чудно като му резнат зелката на Мин Ак да поиска мястото му в ОС Троян.Мреше си за рушветче. Ех Сашко, ех Данков лапането свърши.А можеше да си лапаш спокойно още 2 годинки.Айде иди пий една студена водица от Дрянската чешма.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |