Голяма субсидия за МБАЛ – Троян?

* Община Троян получи покана да кандидатства за безвъзмездно финансиране по ОП „Регионално развитие”, очакваната сума – 1,28 млн. лв. за медицинска техника, оборудване и строителни дейности

В КРАЯ на миналата седмица Община Троян получи покана да кандидатства за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007/2013 г., схема  „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации”. Общината е поканена да кандидатства по компонент 2 на програмата - „Големи общински болници”, за субсидия от 1 280 000 лв. Средствата ще се предоставят за нова медицинска техника, оборудване и съпътстващи строителни дейности.

Управителят на МБАЛ - Троян д-р Пенко Бамбов
ВЕДНАГА след поканата кметът Донка Михайлова проведе среща с управителя  на общинската Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян д-р Пенко Бамбов, на която бяха обсъдени конкретни стъпки за подготовка на предложението. И през тази седмица започва работата по проекта – изготвяне на финансово-икономически анализ на болницата и подготовка на процедурите за избор на изпълнители по Закона за обществените поръчки (ЗОП). Проектното ни предложение трябва да бъде подадено до 8 август 2013 г., когато е крайният срок за кандидатстване по схемата на последните две одобрени общини - Троян и Варна.

Маргарита Генкова
PR на Община Троян

15 коментара:

Анонимен каза...

Много добре, само че и с техника и без техника "специалистите" все няма да са полезни ...

Анонимен каза...

Очевидно е ,че общинската администрация има последователна политика относно поддържането и обновяването на материалната база.Адмирации за ентусиазма на д-р Бамбов, на д-р Петьо Маринов и др. лекари и медицински персонал, но моля да се обърне внимание на персонала във вътрешно отделение -лекари, сестри санитарки.Напрежението между тях е толкова голямо, че рефлектира и върху пациентите.Нещата се претупват, тона на разговора е недопустим, отношението към болния пренебрежително. А само преди година нещата изглеждаха по друг начин.

Анонимен каза...

Няма отношение към пациентите в нито едно отделение, освен изрично подчертавам - в рехабилитацията при д-р Бакърджиева.
Навсякъде си мислят, че са назначени "доживот" и няма мърдане. Държат се отвратително, пациентите за тях са виновни, че са там и са принудени да им търпят настроенията. Аз имам личен опит от преди две години, и ако съм замълчала тогава, е само заради това, че оставих роднина (баба) там и не исках да рефлектира още повече върху нея. Тя също им изтърпя извращенията (без преувеличение), но следващия път (Опазил Бог), ако се наложи, ще извикам екип на Бтв! Казвам го най-отговорно! Тези са за очистване от там, ама до един. От сестри до санитарки - ДО ЕДИН. Не заслужават хляба, който ядат от нашите данъци. Парцали! Разбирам, че не получават ГОЛЕМИ заплати, но и ням за какво. Освен това в този град не знам някой да получава нормално заплащане за труда си, но и не знам някой да си го изкарва на хората, които нямат вина за това. А тези само това знаят да мърморят: не ни са нормални заплатите, затова е така. Само че пак казвам - няма за какво да получават и тези, които сега им дават! Пфу!

Анонимен каза...

Най гадното е че сестрите и санитарките се държат с болните като височайши лекарите са внимателни и но мисля че им липсва квалификация или ако я имат изобщо не им се работи и само гледат материалната страна.

Анонимен каза...

Съгласна съм с всичко, написано по-горе. И лекарите не са големи специалисти изобщо, но поне се държат по-нормално с хората. Да се не начудиш, бе.
Вярно е това, че по-нискоквалифициран персонал се мисли за голяма работа. Брей да му се не види. Ще трябва нещо да се промени, май!

Анонимен каза...

Всичко казано до тук е точно така.Нали знаете, че самочуствието на човек е обратно-пропорционално на това, което в действителност представлява.

Анонимен каза...

Простаци,прости,когато и последният лекар напусне България,ще мрете като кучета,както и заслужавате и ще ви лекуват врачки и баячки.
Внасят индийци за лекари ха ха ха,Честити да са ви.

Анонимен каза...

Че какво, бе 7-ми, толкова е станало. Това за добре се случва, си мисля аз. На тях (индийците) поне ще им се работи и ще има полза от тях. Аз съм ЗА!
А и от сегашната ситуация е по-добре към "врачки и баячки" да се обърнеш - 100% съм сигурен!

Анонимен каза...

Прав сте 8–ми, индийци, египтяни и всички на които им е призвание да са лекари са отлични специалисти! Внимателни и мили с пациентите не по задължение, а по природа, защото вниманието и милото отношение са половината от лечението. Усмивката никога не слиза от лицата им, а тя дава много вяра в успешния изход от даден здравословен проблем.
в момента гледам по канал 1 "Зелена линейка" в гр.Съединение. Пациентите се обслужват внимателно и с професионализъм. Една възрастна жена се разплака, но не от болка, а разчувствана от оказаното внимание.
"Едно направление на месец за даден проблем?"– Какъв парадокс? Толкова богата държава ли сме, че не се грижим за здравето на хората–млади и стари???

абориген каза...

Всичко това за ново оборудване е чудесно. Споделям обаче, че всички се интересуват единствено от портмонетата на пациентите си. Няма и няма да има лекари като покойните Стефанов, Сомлев, Балкански и др. Бог да ги прости!
Като заговорихте за ВО, освен отношението към пациентите, как е възможно лекарите да имат частни кабинети в него и да обръщат внимание повече на чакащите пред тях, а на хоспитализираните болни, почти никакво.
Как така в работно време държавата им плаща за да си вършат частните практики? Мисля, че болничната управа трябва да се намеси, защото това е практика и в другите отделения.
Въобще няма да има оправия докато и здравеопазване и образование не станат изцяло частни. Пък който оцелее....

Анонимен каза...

Ех, колко сме прави всички - за съжаление ... Аз (от 8-ми коментар и другите след мен) ...

Zlatko Yonchev каза...

Професионализма в тази болница наистина не за коментиране ,мисля че всеки попаднал там може сам за себе си да прецени,а тази субсидия ще пропадне някаде пак като тази за кръговото на пазара...

Анонимен каза...

А бе ееейй 7-ия-"умен -УМНИК",какъв си ти,че си позволяваш да обиждаш по-такъв начин хората които казват 100% истината за състоянието в болницата и самите отделения,и са го изпитали така"доброто"отношение на персонала та чак си възмутен и заплашваш даже..???? Да не си лекар от спешната помощ я, ...А...???? ,,,,защото там напускането е голямо,от отделенията никой не бяга,а отношението на сестрите във нервното и вътрешно отделение е ОТВРЪТИТЕЛНО,по-големи разбирачи са и от лекарите,гледат все сърдито и всеки им е виновен,все едно,че си отишъл там от кеф а не от зор,та в заключение искам да ти кажа нещо лично : явно и ти живееш от парите на тия хора които заплашваш в тъпия си коментар та гледай да не умреш ти като куче преди да си напуснал България...жалък нещастник !!! БРАВО на 3-тия коментар, а и на всички останали, без доктор 7-ми..............

Анонимен каза...

То състоянието (отношението) в спешната не е по-различно от другите отделения,и там са все пикали на криво...

Анонимен каза...

до 3-ти
а как по-точно мислиш да ги "очистваш"-физически или юридически и бъди по-ясна:цялата ли болница е за "очистване"или само там,където е била баба ти(вероятно вътрешно или нервно)?
В такъв случай предложи на кметицата да не участват в тази програма...защото няма "висококвалифицирани специалисти",като в София ,освен може би д-р Бакърджиева...Боже-Боже,прости им,тя не разбира какво е написала!!!
За пореден път доказахте,че сте тъпи,дребни еснафи и никога няма да имате манталитет на граждани и за това ще си риете в калта и селското блато.
Вие заслужавате съдбата на град Девин,която няма да ви подмине!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |