Защо трябва да се гласува с № 5?

* Четири години България се гърчи под един режим, който опоска държавата, наложи полицейщина, смаза дребния и среден бизнес, заличи 400 000 хиляди работни места * Нека на 12 май да сложим ново начало за България и за хората!
Парламентарни избори 2013
Платена публикация
НА 12 МАЙ България, всеки един от нас ще бъде изправен пред съдбовен избор. Ние сме единствената сила, която може и ще свали от власт тази шайка, която 4 години плячкосва държавата, която смазва демокрацията и  унищожава икономиката, образованието и здравеопазването. Четири години България се гърчи, гърчат се хората под един режим, който е арогантен, който е самодоволен, който опоска държавата като една орда, който наложи полицейщина и репресия, смаза дребния и среден бизнес, заличи 400 000 хиляди работни места, докара хората до мизерия.

В МОМЕНТА здравеопазването е тотално катастрофирало, в него цари пълна разруха, има затворени и задлъжнели болници, скъпи лекарства, колеги, бягащи от страната не за по-голяма заплата, а за по-добри условия на работа. Около 1.5 милиона души са без достъп до здравеопазване, а 2 милиона са здравно неосигурени. 19 болници бяха затворени по времето на ГЕРБ, а те даваха достъп до медицинска помощ на 1.5 милиона българи. Справките показват, че при 40 млн. лв. дългове през 2009 г. сега те минават над 600 млн. лв. Практически няма общинска или държавна болница, която да няма просрочени задължения. За това причините са следните. В края на 2009 г. ГЕРБ за няколко месеца спря плащанията към болниците и оттогава се натрупаха задължения, които се прехвърлят към следващите години. Всички знаем и за делегираните бюджети, които се въведоха, и как на някои болници се орязаха парите, а на други се увеличиха. Има и христоматиен пример с болница без лиценз, която вече имаше бюджет?!

ЗА РАЗРЕШАВАНЕТО на проблемите в здравеопазването е необходимо да се предприемат спешни краткосрочни и дългосрочни мерки, които трябва да се извършат с консенсус от всички. Спешните мерки включват засилване ролята на държавата за финансирането на здравеопазването. С трансферите от вноски към здравното министерство, с резерва на касата, цифром и словом здравеопазването подпомогна икономиката с 2 млрд. лв. Парите за здравеопазване трябва да се разходват само за здравеопазване. На второ място това е ангажиментът на държавата; тя осигурява близо 3.4 млн. души на 4% и е време да поеме своята роля. Също така някои дейности, които бяха прехвърлени за плащане към здравната каса - като имунизации, ин витро, трябва да се върнат на здравното министерство.

ЗАКРИТИТЕ БОЛНИЦИ няма как да се разкрият наново и отчитайки факта, че други са на ръба на оцеляването, ние залагаме на спешната помощ. Тя трябва да бъде засилена, укрепена освен с апаратура и линейки и с кадри. Това може да стане само с увеличаване на доходите на лекарите. Ако тези 100 млн. лв. за подслушване се дадат за спешна помощ, заплатите на лекарите ще скочат точно три пъти. Друга спешна мярка е връщането на целевото финансиране на болниците в отдалечените и трудно достъпни региони. Също така искаме да се премахнат делегираните бюджети на болниците. Предлагаме да се въведе справедлива методика за оценка на труда на лекарите в държавните и общинските болници, като заплатата им се съобрази с квалификацията и дейността. Само БСП  може и гарантира разрешаването на тези проблеми.

НИЕ СМЕ ГАРАНТ за едно програмно правителство, което ще работи с ума, таланта и потенциала на цялата нация, ще има широка парламентарна подкрепа, ще работи за напредъка на България, за измъкването от тази криза и ще провежда социална политика. Да може всеки един от нас да живее по-нормален, по-достоен живот, с перспектива за себе си, за своите близки, за цялата ни държава.

НЕКА НА 12 МАЙ да сложим ново начало за България и за хората. Да върнем държавата на гражданите, да изметем ГЕРБ от властта веднъж завинаги и да започнат на лицата на хората да се появяват усмивки, в очите да се появи надежда.

Д-р Емил Райнов,
водач на кандидатдепутатската листа на БСП
в 11-ти Ловешки МИР

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |