Игнат Митов – невинен, категорична е прокуратурата

* Районният прокурор Георги Аргиров прекрати наказателното производство срещу директора на троянското НУ „Христо Ботев”, точещо се цяла година * Кой и защо изпрати доноса
 срещу школския шеф?
Година по-късно
Игнат  Митов
НА 13 ФЕВРУАРИ 2013 Г. Районна прокуратура – Троян е издала постановление за прекратяване на наказателното производство срещу Игнат Митов – директор на троянското НУ „Христо Ботев”, едно от най-успешните училища в общината; и неговите колеги – бившия главен счетоводител Тодор Тодоров, домакинът Румяна Джабраилова и Снежка Калева, завеждаща административната служба. Припомняме – досъдебното производство срещу г-н Митов и колегите му бе образувано през м. януари 2012 г. след подаден сигнал за липсващи дълготрайни материални активи на училището (от кого е подаден доносът – нямаме информация, но има съмнения, че е от недоволна бивша учителка, неполучила очакваното назначение); при полицейската проверка в училището се установило, че не са в наличност: струг, абрихт, две везни, хладилник и банциг. Близо година тече досъдебното производство, за да се стигне до споменатото изцяло оневинително постановление, подписано от районния прокурор Георги Аргиров.

ОТ ПРОКУРОРСКИЯ ПРОТОКОЛ става ясно, че хладилник (на стойност 123 лв.) и две везни (на обща стойност 18 лв.), собственост на училището, които били открити в стопанисван от Игнат Митов павилион в с. Шипково, са взети за временно ползване, със знанието на съответното материалноотговорно лице, и няма нищо нередно. Други от „липсващите” вещи пък били от закритото през 2000 г. НУ „Отец Паисий”, предадено за стопанисване на НУ „Христо Ботев” по разпореждане на Община Троян и обект на постоянни незаконни прониквания и кражби. Наистина в протокола от годишната инвентаризация в края на 2010 г. за някои от споменатите вещи се казва, че са в наличност, но разминаването е формално - част били откраднати от ОУ „Отец Паисий”, за хладилника и везните стана ясно, а абрихт и банциг били дадени под наем на частно лице с разрешение от Община Троян.

ВЕДНАГА СЛЕД обвиненията срещу директора и започналата полицейска проверка в ОУ „Христо Ботев”, от Регионалния инспекторат по образование (РИО) – Ловеч назначават мащабна проверка в училището. Проверени са част от училищната документация, касаеща административния контрол, личният трудов договор на Игнат Митов, дневникът за входяща и изходяща поща, трудовите договори на другите засегнати лица, тръжната документация; под лупа е проверен и договорът за отдаване под наем на училищната будка на фирма на директорската щерка. Проведена е и анонимна анкета с педагогическия персонал с въпрос как оценяват стила на управление на Игнат Митов. Резултатът от проверката – не са установени нарушения по отношение изпълнението на директорските задължения, определени в чл. 147, ал. 1, т. 1 от Правилника за приложение на Закона за народната просвета (ППЗНП); анкетата пък констатирала висока степен на одобрение на работата и качествата на директора.

Т21 
Начало

Още по темата:

37 коментара:

Анонимен каза...

Има ли начин другарката Донка Михайлова да осветли жителите на град Троян,колко общински обекта са уредени да бъдат "охранявани" от фирмата ДАРИОС? БКС е единият,вторият е бившата митница...
Освен това, да отговори по какъв начин е станал избора,имало ли е конкурс,и колко пари общината плаща на бабичката на минко акимов?
Чакаме отговор от Михайлова,като този пост ще бъде постоянно публикуван,докато не се даде отговор!

Анонимен каза...

Поредното доказателство за троянската простотия - очерня се лесно един човек, на когото трябва цяла година, за да докаже, че няма сестра!
Но унижението си остава! Потъпканото достойнство - също!

Анонимен каза...

Аз съм любопитен да разбера като в момента има запор над атрактивната сграда на БКС ТОЧНО ОТ ФИРМА ДАРИУС(СОБСТВЕНОСТ НА СЕМЕЙСТВО МИНЮ АКИМОВИ). КОГА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ ЩЕ Я ПРОДАДЕ ПАК НА СЪЩИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. Освен това съм любопитен да разбера колко хиляди лева печели семейство (ДЕЛИЕНКИНИ) ОТ ПОДПОРНАТА СТЕНА ДО ТРОЯН ПЛАЗА?

Анонимен каза...

В групата на охранявани обекти от фирма ДАРИОС бяха ВиК и Комунални услуги, но след проведени обществени поръчки за охрана, вече ДАРИОС не ги охранява.

Анонимен каза...

До: Редакция
На в-к ”Троян 21”


Право на отговор
Уважаеми г-н Главен Редактор,
В уводната статия на в-к „Троян 21” от 06.03.2013 г. сте отправили обвинения към г-жа Акимова за запориране сградата на БКС. Същата не е управител и не е управляващ съдружник във фирма „Дариос” ООД. В тази връзка заглавието на статията е маниполативно. В случая става дума за нормални търговски взаимоотношения между две юридически лица.
Фирма „Дариос” охранява обекти на БКС от 2000 година. Задълженията на фирма БКС се натрупаха през последните четири години. За този период фирма „Дариос” е изплащала задълженията като заплати, осигурителни вноски и данъци на охранителите , като тези задължения я изправят пред фалит.
През месец декември 2012 г., след като разбрахме, че фирма БКС прекратява голяма част от дейността си, фирма „Дариос” няма друга правна възможност да получи вземанията си освен завеждане на дело в съда и възбрана на имота, собственост на БКС.
На 28.02.2011 година подписахме споразумение между „Дариос” и БКС за разсрочване на плащане по вземанията.
С молба вх.№638 от 28.02.2013 г. до Държавен съдебен изпълнител поискахме вдигане на забраната върху недвижимия имот.
Когато публикувате материал във вестника е необходимо да се провери и тогава да се пише, а не да се клюкарства по вестниците.
Управител: Борис Тотев

Анонимен каза...

Абе другарю управител (на зелето) Тотев,

такива поставени отворковци като теб много. Обаче само не ме обеждавай, че Миню Акимов като кмет не е помогнал за създалата се ситуация. Пък и да охранявате сграда, която ще падне за което получавате хиляди левове това как звучи.

Младежа

Анонимен каза...

Другарю Тотев, казвате,че натрупаните задължения са от последните 4 години.В 2 от тези 4 години,кмет бе Минко Акимов. Убедете ни сега,че тези задължения не са натрупани умишлено с цел прилапване без пари на поредната апетитна сграда .Също така има очеваден конфликт на интереси,за който умишлено не споменавате!

Анонимен каза...

А какво казва прокуратурата за Тонимир Гечев и главния счетоводител Румяна Бояджиева след проведената акция на полицията?

Анонимен каза...

То бива нахалство, то бива лакомия,тоя иска да лапне цялата община.Минкоооо, къде ще занесеш тази лакомия? На едно място където всички ще отидем, но как? На теб няма да ти се тръгва за там, а други бързат,защото гледат по-скоро да се отърват от мъки и немотия.Пък тоя, т.н Управител, дето плашеше кръчмарите преди 20 години като ходеше да им тегли кебапчетата и кюфтетата.Колко пъти сме го засичали на софра в троянските кръчми?Не си мислете, че си е плащал?Той така е научен.Нали е десния ташак на Минко през тези негови 20 години"служене на народа".Бог да ни пази от такива пазители.!!!!!!!!

Анонимен каза...

Мръсни,гадни,тъпи ЧЕНГЕТА!

Анонимен каза...

Пак забравяме Дилян Енкин, Акимов все още му диша праха. Но надпреварата по лакомия е голяма. Пък те, нали, са си комбина.

Анонимен каза...

А има ли някой да не знае, че Борис Тотев е подставеното лице на Минко в тази фирма?
И кога точно другарката Акимова е напуснала фирмата????
Докато беше, как така се е уредила тази фирма да охранява БКС?
С чии протекции?

Анонимен каза...


През месец декември 2012 г., след като разбрахме, че фирма БКС прекратява голяма част от дейността си, фирма „Дариос” няма друга правна възможност да получи вземанията си освен завеждане на дело в съда и възбрана на имота, собственост на БКС.
На 28.02.2011 година подписахме споразумение между „Дариос” и БКС за разсрочване на плащане по вземанията.
С молба вх.№638 от 28.02.2013 г. до Държавен съдебен изпълнител поискахме вдигане на забраната върху недвижимия имот.
Обърнете внимание на датите!

Анонимен каза...

Борис Тотев - синът на Ганчо Тотев,старо ченге - сол ташак на Акимов от онези мракобесни времена , чудя се как кара джип и се налива с уиски ,а аз - набора му разчитам на даскалска пенсия. Боже,боже няма справедливост на този свят,но поне "горе" Свети Петър ще ни я раздаде....

troyan21 каза...

До: Борис Тотев,
управител на „Дариос” ООД - Троян

УВАЖАЕМИ Г-Н ТОТЕВ,

ИСКАМ ДА УТОЧНЯ – в уводната статия в днешния брой на в-к „Троян 21” (Т21), озаглавена „Дариос” на г-жа Акимова запорира сградата на БКС”, не обвиняваме г-жа Акимова и никъде не казваме, че тя е управител на „Дариос” ООД; съобщаваме само, че съпругата на председателя на Общинския съвет притежава 30% дялово участие в споменатата фирма.

ПРЕПОРЪЧВАТЕ НИ, когато публикуваме материал, да проверяваме, а „не да се клюкарства по вестниците”. Тук ще направя още едно уточнение. „Клюкарстването” се случи на официалното заседание (27 февруари 2013 г.) на основния управленски орган в община Троян – Общинския съвет , и Т21 само отрази дискусията; убедени сме – коректно.

И ПОСЛЕДНО УТОЧНЕНИЕ, но не по важност. Съгласен съм, че правната възможност за събиране на неиздължени плащания е такава. И в запора на имот на длъжника няма нищо нередно, напротив – справедливо е. Но? В случая има нещо, което буди подозрение. Фирма, свързана с председателя на Общинския съвет, запорира имот на общинско дружество (чийто принципал е именно Общинският съвет) и за това се мълчи - няма го в официалната информация, не го знаят дори представителите на принципала (общинските съветници), не се споменава и в конкретната точка от дневния ред на заседанието, касаеща назначаване на управител на дружеството.

КАЗВАТЕ НЕЩО ВАЖНО – че на 28 февруари 2013 г. сте подали молба до държавния съдебен изпълнител за отмяна на запора върху недвижимия имот на БКС. Хубаво, но това става след заседанието на Общинския съвет, за което говорим в нашата статия. И ние нямаше как на 27-ми да знаем нещо, което ще се случи на 28-ми. Разбира се, ако бяхте ни информирали за новото си решение, щяхме да го огласим в същия брой на вестника.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

В Солун тече още едно дело на бивш вече кмет и неговия брат за подобни шменди–капели.
Мислеха се за вечни и несменяеми, мислиха си, че вечно ще си правят каквото си искат на гърба на обикновените хора. Свърши тази идилия и лъжите, в които бяха потънали ги изправиха пред правосъдието, което вече не може да остане безпристрастно.
Присъди, най–тежки и без право на обжалване! Само така може да се пресече долното желание да налапаш държавата заедно с нейните обикновени поданници!
И тук ще е трудно, но има вероятност да се стигне до някакво възмездие, при нас обаче...трудна задача!

Анонимен каза...

Има ли начин другарката Донка Михайлова да осветли жителите на град Троян,колко общински обекта са уредени да бъдат "охранявани" от фирмата ДАРИОС? БКС е единият,вторият е бившата митница...
Освен това, да отговори по какъв начин е станал избора,имало ли е конкурс,и колко пари общината плаща на бабичката на минко акимов?
Чакаме отговор от Михайлова,като този пост ще бъде постоянно публикуван,докато не се даде отговор!

Анонимен каза...

Мисля,че Акимов трябва да подаде оставка,докато гражданите на Троян не упражнят демократичното си право да я поискат!

Анонимен каза...

Питам и аз за Гечев и ВиК...какво стана с проверката на полицията там? Защо общината мълчи и за ВиК..а вече се вижда, че и не само за ВиК? не е толкова прозрачно, нали г-жо Михайлова?

BOND каза...

Варна: След няколко дни на протести и след самозапалването на Пламен, хората поискаха оставката на кмета на града, издигнат от ГЕРБ, този път!
Общинското ръководство на партията, почти веднага оттегли доверието и подкрепата си от кмета и след кратки опити да се задържи, той подаде оставка!

Троян: След изнесени от трибуната на ОС доказателства за злоупотреба със служебно положение на лицето Минко Акимов, понастоящем председател на ОС, общинската организация на ГЕРБ свали доверието си от него и поиска той да подаде оставка от всички заемани постове! Това се случи някъде през октомври-ноември 2012!
След като националните протести бяха в разгара си, правителството вече беше подало оставка, някой казва на Генади Маринов "ние ли сме най-простите в държавата" и той решава да организира протест! Протест, на който има всякакви искания, но не и за оставката на председателя на ОС, след като е доказано чрез свидетелки показания неговото нарушение и след като той е основен виновник за днешното лошо финансово положение на общината( задължения за около 5 млн. лева, непотърсена отговорност за управлението на Енкин и т.н).
Нека сами анализираме разликата между хората на Варна и нас, хората на Троян! И ако продължим да сме такива, нека не се обиждаме, когато ни наричат провивциалисти, селяни и други подобни!

Анонимен каза...

Бианке ,гръмни се .Гунешки и той е в кюпа!

Анонимен каза...

СЛЕДВАЩАТА ДЛЪЖНОСТ НА Г-Н МИНКО АКИМОВ ЩЕ БЪДЕ ДЕПУТАТ, ЗАМ.ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, ЗАМ.МИНИСТЪР ИЛИ ДИРЕКТОР НА НЯКОЯ ОТ ХИЛЯДИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСПЕКЦИИ ИЛИ ИНСТИТУЦИИ.

ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА!!!

МЛАДЕЖА

Анонимен каза...

София и Варна изметоха ГЕРБ-аджийте №20.Ние в Троян спим и си траем щото са много убави.Трябва и тук да се развърти метлата -М. Акимов, кмета на Б.Осъм - Иван Бочев, Сашо Данков и т. н. все лапачи на държавната /нашата / софра. Пенсии, заплати, служебни коли, телефони, бонуси, подаръци от бизнеса/тъмния/ разбирай. Така ще е докато се оставяме да ни наричат лош материал

Анонимен каза...

19-ти , голямо питане пада, ама никой не отговаря

Анонимен каза...

Налага се да отговоря,по повод искания за оставки и прочие.Присъствам на всички протести,и оставам с в печатление че пишещите тук са повече от протестиращите.Много хубаво ще е М.Акимов да подаде оставка,поводи и доказателства за искането им има.Но хора- троянци,знаете ли че НЯМА по заспало градско общество от това тук.Кои да я поиска,100души на последния протест или 300 на предходния.Смелчации на маса и в кафетата,призовавам Ви не говорете а действаите.
doktord

Анонимен каза...

В този случай дрънка конфликт на интереси, та не се седи. Няма ли кой да сигнализира комисията, че да стане интересно?

Анонимен каза...

В Хасково тече подписка за оставка на кмета. Ето как ще пратим маймуняка на село.

Анонимен каза...

Този човек дърво да беше, щеше да се огъне. Да, ама не.Явно има мнооого як гръб, или гледа колкото се може повече да изкяри от властта.

Анонимен каза...

1-ви и 17-ти,вземи първо ти да се осветлиш по въпроса. Защо питаш Донка Михайлова, а не задаваш въпроса си към Минко Акимов? Та нали скандалът покрай Акимов дойде точно от това, че въпросната фирма не спечели да охранява троянското ВиК и въпросният господин побесня и едва ли не искаше да търси сметка от сегашния кмет. просто неправилно си адресираш въпроса.

Анонимен каза...

До покровителката на МИНКО АКИМОВ-ДОНКА МИХАЙЛОВА:

Има ли начин другарката Донка Михайлова да осветли жителите на град Троян,колко общински обекта са уредени да бъдат "охранявани" от фирмата ДАРИОС? БКС е единият,вторият е бившата митница...
Освен това, да отговори по какъв начин е станал избора,имало ли е конкурс,и колко пари общината плаща на бабичката на минко акимов?
Чакаме отговор от Михайлова,като този пост ще бъде постоянно публикуван,докато не се даде отговор

Анонимен каза...

Какво му е успешното на това училище,Генади ще ни обясниш ли?

Анонимен каза...

Браво, №30! Тъп и упорит!

Анонимен каза...

Умри бе нещастник!

Анонимен каза...

Абе, 30-ти! Наистина си смешен, да не кажа нещо повече щото 32-ри е много прав. И друг по-горе ти каза - не задаваш въпроса към когото трябва. И от това какво питаш е ясно, че си нямаш никаква представа кое как става.Попитай дядо Минко, той може да задоволи любопитството ти - всичко е по негово време. Хайде, почини си, ако няма какво друго да кажеш.

Община Троян каза...

Споделяме обществената тревога за запор на бившата сграда на „БКС“ от фирма „Дариос“ ООД за неплатени суми от страна на „БКС“ по договор за охранителна дейност на стойност 28000 лв. Представители на ръководството на община Троян проведоха среща с управителя на фирмата Борис Тотев, по време на която се постигна съгласие за приемане на погасителен план за разплащане на задълженията. Съгласно уговорката запорът върху сградата бе вдигнат.
По повод на интереса на участници във форума на „Троян 21“ за това кои са фирмите, които са извършвали и извършват в момента охрана на общинските обекти предоставяме следната информация:
„БКС“ ЕООД се охранява от фирма „Дариос“ ООД, съгласно сключен договор, за периода 01.04.2006 г. до 31.12.2012 г. Охранителната дейност на фирмата за обект бетонов възел в момента се осъществява от вътрешна охрана.
Във фирма „Общински пазари“ ЕООД гр. Троян се осъществява охранителна дейност в два обекта: Поземлен имот с Идентификатор 35290.164.653 с площ 8099 кв.м. по КК на с.Калейца /бивша Митница/ и Обект „Стоково тържище” гр. Троян.
„Общински пазари” ЕООД сключва Договор за денонощна охрана на обекта с фирма „Дариос” ООД от 01.02.2011 г. до 01.02.2014 г., която се задължава да охранява обекта и да обслужва намиращото се в него спортно игрище и паркинг, като предоставя билети за вход и паркинг. Фирма „Дариос“ ООД е охранявала обекта дълги години преди предоставянето му на „Общински пазари” ЕООД гр. Троян.
На 14.10.2010 г. „Общински пазари” ЕООД гр.Троян става правоприемник на „Стоково тържище” ЕООД гр. Троян, чрез вливане, като поема всички права, задължения и фактически отношения. В последствие от това „Общински пазари” ЕООД приема от „Стоково тържище” ЕООД и Договор за охрана на обект „Стоково тържище” с фирма „Дариос” ООД от 01.04.2006 г. и Анекс към договора от 01.04.2009 г. за продължаване на срока за неопределено време.
Обектите на „ВиК Стенето ЕООД“ гр. Троян се охраняват от фирма „МИРО“ ООД гр. Ловеч. Фирмата е избрана след проведена процедура обществена поръчка с публична покана през месец август 2012 г. измежду четири явили се участника. От 2005 г. до месец август 2012 г. охранителна дейност на Пречиствателна станция за отпадъчни води се извършва от фирма „Дариос“ ООД, на база избор от три събрани оферти.
За периода 01.03.2011 г. до 01.03.2012 г. охрана на обектите на ОП „Комунални услуги - Троян“ се осъществява от фирма „Дариос“ ООД – гр. Троян, като фирмата е избрана с процедура от три оферти през 2011 г. В момента охранителната дейност на обектите се осъществява от фирма „МИРО“ ООД гр. Ловеч. Договорът с фирмата е сключен за периода 01.05.2012 г. до 01.05.2013 г. Фирма „МИРО“ ООД гр. Ловеч е избрана с процедура публична покана през 2012 г., тъй като е предложила най-ниска цена, съгласно критериите.
Охраняването на зали на „Национално изложение на народните художествените занаяти и изкуствата“ с. Орешак се осъществява от фирма 3S Сот АД гр. Троян.
От 1.01.2012 г. след проведена процедура за охрана на общински обект в района на с. Добродан, Община Троян е сключила договор с фирма „Скорпио“ ООД.

Анонимен каза...

Аз ли нещо не разбирам или от написаното изилиза, че докато е бил кмет, минко акимов е сключвал договори с фирмата, в която съсобственик е жена му?!

Анонимен каза...

Тъй де, тъй...Минца се е оправил до десето коляно. Да му направим и на него една "Грамада" от камъни пред общината както сториха във Варна...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |