„Чавдар” затрудни водача, но накрая се предаде

* Бурно начало, 15 точки преднина, но - когато не върви, не върви; „Чавдар” – „Спартак Капитол” – 64:68 * Комично закъснение на съдиите от Стара Загора – тръгнали да минават през Беклемето

Баскетбол, "А" РБГ

Рубриката се води от треньора по баскетбол
 Стефан Генков

С ПОЧТИ ДВА ЧАСА закъснение започна насрочената за 18:00 ч. в неделя (3 март) домакинска среща на нашия „Чавдар” с първенеца в „А” РБГ – „Спартак Капитол” (София). Невиждана глупост и необяснима неосведоменост демонстрираха съдиите на мача - старозагорците Ивайло Иванов и Мирослав Камбуров, които решили (за по-направо) да щурмуват Беклемето при зимни условия. И естествено закъсали, били спасявани и накрая през Шипка и чак в 19:45 ч. се появиха в залата под неистовите освирквания на изтерзаната и оредяла троянска публика.

ЗА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ близо два часа чакане естествено много се чу и разбра и за злополучното съдийско пътуване, и за ситуацията в щаба на гостите и дебюта на новия им сръбски треньор Милош Младенович. Подробна информация добих от техния почетен президент и бивш мой състезател в „Чавдар” (Троян) - Борис Арсов. Той бе пределно откровен, че и в техния отбор са настъпили проблеми, предимно от финансов характер, а сръбският наставник е много млад, не познава играчите и трудно ще се адаптира към българската действителност. Първите две части на мача, когато „Чавдар” поведе с цели 15 точки, напълно потвърдиха думите на опитния специалист Арсов. Малко от зрителите в залата разбраха, че след бурни дебати в съблекалнята сърбинът беше напълно изолиран, а диригентската палка пое бившият треньор Красимир Драгоев, което за наше съжаление реши мача в тяхна полза.

А ЕТО И ХРОНОЛОГИЯ на събитията на терена. Бурно начало на чавдарци. Всичко като по ноти, перфектна организация в нападение, красиви комбинации, сполучлива стрелба от всички дистанции, резултатни пробиви и макар и по-ниски на ръст, равностойни в борбата под двата коша.Изключително добра защита - както лична , така и зонова. Първа четвърт - 23:14 за „Чавдар”. През втората отборът ни отново беше на висота, но към края взе да се усеща , че „локомотивът” изпуска парата в свирката. Все пак - 17:17; и на почивката на таблото - 40:31 за „Чавдар”.

ТРЕТАТА ЧАСТ започна още по- обнадеждаващо като в 3-тата минута троянци имаха аванс от 15 т. (48:33) Тогава се случи необяснимото - цели 5:30 минути нашите не отбеляза кош, а софиянци докараха нещата 48:55 в тяхна полза. Ще кажат някои: „Какво направи треньорът ни Лъчезар Диков, какви решения взе?!”. Бях до него, чух , видях и записах. Взе прекъсване веднага, когато почна да се обръща каруцата, начерта нова схема на играчите, даде им точни указания, ноооо - нищо не се получи. Народът е казал – „Като не върви, не върви и това е!”. А и всички видяха, че играчите ни се раздадоха докрай,  Ради Кочев направи два страхотни чадъра в стил NBA, всички дадоха максимума от себе си, но 10:22 за „Спартак Капитол” в тази черна трета четвъртина. В последната част „чавдарци” отново изстискаха всичко от себе си – но 14:15 за гостите, и крайното  64:68 за „Спартак Капитол”. Реализатори за „Чавдар”:  Иван Руньов (19 т.), Николай Маринов (15 т.), Петър Христов (10 т.), Радослав Кочев (6 т. и 9 борби), Данаил Христов (5 т.), Ценко Наков (5 т.), Георги Кунов (4 т.). На 10 март отново домакинстваме, този път на „Видбаскет”. Айде наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

На мача играха Троян срещу съдиите и резултата, както можеше да се очаква беше 0:1 за съдиите

Анонимен каза...

Да, 1 -ви прав си. Злополучните съдии ,както ги описва Капелата ,не само ,че трябваше да им теглим един бой , дето ни накараха да висим 2 часа , ами и не свириха поне два пъти техническо на Гъската - техния траньор , но нали софиянци са МВР , страх ги е горките !

Анонимен каза...

Невероятен мач.... с вярна публика (мълчалива в началото) , но показа потенциала си , но съдиите се изгавриха с труда не състезателите ни и треньора ни 2 пъти , закъсняха и свириха срещу нас!

Анонимен каза...

Айде стига за съдиите. Резерви нямаме ,център нямаме, това е картинката за съжаление.Но наистина стана страхотен мач и пак ще съм там в неделя.

Анонимен каза...

Все съдиите са ни виновни.сами си загубихме мача накрая

Анонимен каза...

Баскет,баскет,баскет, довечера в 18ч.мачкаме Видин. Да сте в залата

Анонимен каза...

Е кво сте смачкали. Три деца 9-ти клас и един 11-ти. Тия момчета преди няколко седмици биха кадитите на Самоков които са финансово обезпечени с 26 точки разлика. Тия от Рилски имат 2-3 национали и миналата година са играли финал. Радвайте се, че вашите наемници са ни били децата. Ще пораснат с такива мачове и където е текло пак ще тече. До къде ни доведе безпаричието клуб с над 20 сезона в баскет елита и с доста медали при юношите да е на последно място.

Анонимен каза...

От коментара на № 7 е видно, че и от Видин влизат в сайта на Троян 21 и коментират баск.среща Чавдар - Видабаскет спечелена от Чавдар тази вечер с 93 : 78.
Имат право,те играха с градския младежки отбор , а нашите троянци са старчоци и пришълци,но туй оставиха Макариев и Финта. Сега Пиронкови и Петър Лалев градят бъдещето на баскетбола в Троян. Скоро ще се усетят резултатите.

Анонимен каза...

Абе, ей, видински пльошковци, я не коментирайте !
Мръзнете си там по Дунава и не се месете където не ви е работа ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |