Отново участваме в „Часът на Земята”

* Троян бе сред първите градове в България, присъединили се към световната кампания през 2009 г. * Донка Михайлова: „На 23 март, събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч. ще изключим осветлението в сградите на централния площад”

ЗА ПОРЕДНА година Троян ще се присъедини към световната инициатива „Часът на Земята”, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Сегашното шесто издание ще е на 23 март 2013 г., събота, с начало 20:30 ч.

ЗАПОЧНАЛА в Сидни (Австралия), чиито жители през 2007 г. били призовани да изгасят осветлението си за един час и 2,2 мл. души откликнали, кампанията бързо добива световен размах; целта – да се демонстрира ангажираност с екологичните проблеми на планетата и да се помогне в борбата срещу глобалното затопляне. През 2008 г. се включват 50 млн. души от 370 града в 35 страни. В България „Часът на Земята” се организира от 2009 г., като сред първите градове е и Троян. През 2012 г. българкото участие бе в 74 града и Троян отново бе сред тях.

„И ТАЗИ ГОДИНА нашата община ще подкрепи инициативата „Часът на Земята” на Световния фонд за дивата природа. На 23 март, събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч. ще изключим осветлението в сградите на централния площад – Община Троян, НЧ „Наука”, Музея на занаятите. Това е символичен жест, с който показваме нашата загриженост  към настъпващите климатични промени”, заяви кметът Донка Михайлова. От общинската администрация призоваха и гражданите да се включат в кампанията.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Гена, напиши нещо за нарязаните гуми на 23 коли в Лъгът. Научаваме от централните медии, тук нищо не пишеш!

Анонимен каза...

От Ловеч Прес
Минко Акимов излиза в отпуск, чака комисията по конфликт на интереси
Председателят на общинския съвет в Троян Минко Акимов ще излезе в отпуск, обяви областният координатор на ГЕРБ Николай Нанков. По думите му, самият Акимов е сезирал Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси за скандалния случай, в който той бе обвинен в лобиране в полза на фирма, в която участие има съпругата му. Старейшината щял да води последната за месеца сесия на троянските местни парламентаристи, след което щял да се оттегли и да чака решението на комисията."Това е политическо решение, което сме взели, и то е обсъдено с него", заяви Николай Нанков.

Анонимен каза...

Освен да изгасим осветлението /така или иначе с минимална заплата и пенсия не си светим много/, да спрем да се отопляваме с брикети! През зимата въздуха е непоносим!
Да се потърсят и изградят и нови водоизточници, защото няма да е далеко времето, когато ще крякаме като жаби на сухо!
Да спрем да изсичаме поголовно горите, природата ще си отмъсти жестоко, и то на нашите деца и внуци, а може да "опитаме" и ние!
Слънчеви панели на всяко жилище/но отново за нас е скъпо удоволствие/!
Стари и замърсяващи въздуха коли/новите отново не са за нашите доходи/!
Където да чукнеш, все се пука, та затова нека дори с едночасово гасене на осветлението, като не можем с нещо друго, да се включим в това начинание!

Анонимен каза...

Много е тъжно , че управляващите не са добре информирани и са се поддали на зелената пропаганда. Отдавна излязоха на бял свят фактите за това, че Глобално затопляне няма. Думата "екология" е опорочена и тя в реалност не се занимава с околната среда, а с използването на популярните думи "околна среда" и "природата" с цел да се намери мотив и повод да се събират повече пари от населението под формата на нови и измислени данъци и такси и за рекет на бизнеса.

Анонимен каза...

Наближава и часът на небето, да му мислят енергиините монополи и др.

Анонимен каза...

Като чета за лампите и се сетих как бившия ни клет правеше икономии от уличното осветлени - бая хора пребиха и обраха тогава. Та от икономии, на икономии накрая така ни го вкара, че доста време ще ни държи влага. Кефя се на варналии, че си бутнаха кмета, а нашия на още по топло и сухо място го насадиха.

Анонимен каза...

Като чета за лампите и се сетих как бившия ни клет правеше икономии от уличното осветлени - бая хора пребиха и обраха тогава. Та от икономии, на икономии накрая така ни го вкара, че доста време ще ни държи влага. Кефя се на варналии, че си бутнаха кмета, а нашия на още по топло и сухо място го насадиха.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |