Гостуване с предизвестен край

* Студентите от Варна ни биха с 20 точки разлика (74:54) * Сред причините - дългата резервна скамейка на домакините и очевидно късата и неравностойна наша
Баскетбол, "А" РБГ

Рубриката се води от треньора по баскетбол 
Стефан Генков

ПРЕЗ ЕСЕННИЯ полусезон отборът на Икономически университет (ИУ) - Варна ни би в зала „Чавдар” с обидните 35 точки разлика (57:92) и затова всички, следящи отблизо развитието на събитията в „А” РБГ, нямаха особени надежди за нещо добро. Още повече, че Българската федерация по баскетбол (БФБ) направи промяна в програмата и мачът се игра в събота (9 февруари) вместо в неделя, което лиши треньора Диков от услугите на  трима от най-добрите ни играчи (Христов, Руньов и Кочев), които са с двоен лиценз и по същото време играха мачове от НБЛ.

КАК ПРОТЕЧЕ самата среща в морската ни столица ? Отлична първа част за чавдарци, здрава защита, добра организация при нападение и 13:16 за Троян. През втората част, когато домакините повишиха оборотите, стана ясно, че без споменатите отсъстващи ще ни бъде безкрайно тежко. Резултатът в края на частта илюстрира напълно думите ми - 28:12 за ИУ. Третата  и четвъртата част отново бяха за домакините макар и с не такова превъзходство - 14:10 и 19:16.

Данаил Христов
КАКВО СЕ НАБИВА на очи, когато гледаме статистиката? Няма да ви занимавам със скучни цифри (който пък иска, нека влезе в сайта bgbasket.com и ще получи всички интересуващи го подробности). Аз се спирам на най-фрапиращото според мен - дългата резервна скамейка на домакините (в игра влязоха 12 състезатели) и очевидно късата и неравностойна наша резервна скамейка. Наблягам на това, понеже ни предстои мач с Тракийски университет (Стара Загора), нанесъл второто до сега поражение на лидера „Спартак Капитол” (София). Другото, което бие на очи, е все още неубедителното представяне на центъра Кунов (той има всички данни да стане голям играч, но изглежда му трябва повече време за приспособяване към отбора).  Това вече го стори Данаил Христов, който разкри големия си потенциал и вкара най-много (20 точки и 8 овладени топки) от всички появили се на терена. Точковият актив на другите ни играчи е следният: Николай Маринов (12 т.) , Ценко Наков (9 т.), Георги Кунов (4 т.), Илия Пиронков (4 т. и 8 борби - браво!), Йордан Църов (3 т.) и Красимир Коев (2 т.). От домакините най-точен бе Станислав Цонков (18 т.).

ПРЕДИ ДА ЗАВЪРША, искам да напомня, че миналата седмица победихме изключително добър отбор - този на „Академик” (Пловдив), размазал в сегашния кръг едноименния „Академик” (Благоевград), заемащ 3-то място във временното класиране в групата с цели 31 т. И накрая трябва да подчертая нещо важно – доказателство, че в работата на мъжкия ни отбор се слага началото на професионална работа, говори и фактът, че за първи път от четири сезона назад членовете на УС на БК „Чавдар” поддържат непрекъсната връзка със средствата за масова информация; и лично треньорът дава информация за медиите по всички въпроси. Похвално! Айде наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Кога физкултурния салон на начално училище стана зала?

Анонимен каза...

ЗДФ Иван Христов я построи като спортна зала в далечната 1964г. Никога не е било училищен салон. Друг е въпроса , че вече не отговаря на изискванията за такава.

Анонимен каза...

Почина великия актьор и артист Тодор Колев...поклон пред артиста и гения на хумора! Вечна му памет и поклон пред таланта му!...

Анонимен каза...

1-ви, ама много, много кух кментар...то и ти явно си изпразнен от сиво вещество, но това на теб нищо явно не ти говори!

Анонимен каза...

Генков, дай да взема да ти дам 100$ като ходиш по Канада-та,па си купи една свястна каубойска шапка!...http://www.stetsonhat.com/

Анонимен каза...

5 коментара и нито един във връзка с темата : Има ли баскетбол в Троян или всичко е въздух под налягане и раздувка от "капелата"!??

Анонимен каза...

Няма баскетбол в Троян,казвам го категорично,всичко е въздух под налягане,П.Лалев и "капелата" го раздуват. Най-добрият отбор на Чавдар до 14 години , на Столара , днес загуби шанс да отиде поне на зона, като падна от Русе с 58 : 84 и остана на 3-то място в Междуобластното. Дано утре Чавдар-Балкан победи.

Анонимен каза...

И какво предлагат 6 и 7,че не стана ясно?

Анонимен каза...

8-ми , стана ясно,че ти си много кух,щом не можеш да отговориш на този въпрос - има ли или няма баскетбол в град Троян ? Напрегни пачия си мозък малко и дано впредеш...

Анонимен каза...

9, има колкото и нормална зала, но дивия балкански субект под номер 4 няма как да го разбере

Анонимен каза...

Какъв е този котсузлук бе братя троянци фенуве на баскетбола. Дойде големец в залата иии.... падаме. Преди 4 години Акимов - голям отбор , всички мислим - бием, а паднахме,повече не дойде. На първия мач - Радевски-спонсор ,шеф на Пешо - паднахме. Тази вечер -надиграхме старозагорци,но кутсузлия беше Донка Михайлова- паднахме. Сигур нямаа да дойде повече....Не моа да я разбера тая работа?

Анонимен каза...

Ей Номер 7 я се успокой бе като няма баскетбол ела ти ни тренирай какво ще кажеш ?? или ела играй на наше място да те видим отворко .. Най-добрият отбор на Чавдар до 14 години , на Столара.. кой го казва това ? и ако обичаш бъди по възпитан като например се обърни с г-н Столаров .. !!

Анонимен каза...

12-ти как да са обърнем с г-н Столаров под юргана ли ?

Анонимен каза...

НЕ.. А пишеш г-н Столаров а не Столара той да не да ти е набор ??? и не е на твойта класа че да пишеш Столара... За какво не коментираш статийте с победите ни ? а само на загобите.. ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |