Със сватба изпрати годината Община Троян

* Младите, Силвия Йовевска и Атанас Белевезлис, живеят в Германия, но избрали да си кажат „да” в родния град на булката * Лично кметът Донка Михайлова води гражданския ритуал
Горчиво 

СЪС СВАТБА завърши 2012-та в Община Троян. Като лично кметът Донка Михайлова проведе гражданския ритуал, което не е обичайна практика тук (по принцип друг води тези церемонии) и градоначалникът се пробва за пръв път. Любопитното – двамата млади, Силвия Йовевска и избраникът й Атанас Белевезлис, живеят в Германия, в побратимения с Троян град Елванген в провинция Баден Вюртенберг.

СИЛВИЯ е в Германия от две години (преди да замине тя бе уредник в троянския Музей на занаятите и отговаряше за сектор керамика и археология), той - отдавна. И при миналогодишното посещение на троянския кмет в Елванген двамата споделили, че искат да направят сватбата си в Троян; нещо повече - лично г-жа Михайлова да ги бракосъчетае, за което веднага получили съгласие.

МНОГО ТОПЛИНА и разбирателство, взаимна обич и уважение, деца, които да ги радват и които да са тяхната гордост, бе кметското пожелание към младоженците. И още: да не забравят България и Троян. И от нас - честито!

Т21

16 коментара:

Анонимен каза...

Честито

Анонимен каза...

Честито на младоженците! Желаем им крепко здраве, много много радост, лично щастие, късмет и изпълнен със смях и детски глас целия им семеен живот!

Анонимен каза...

"Вие създавате днес едно здраво социалистическо семейство, основна клетка в бъдещето комунистическо общество... "

Рицар без доспехи каза...

Явно сватбата е била и малко инкогнито след като и познатите на Силвия не разбрахме! Силве, честито и щастлив семеен живот. Съжалявам, че и ти напусна Троян и България, не го очаквах, но човек е свободен да търси щастието там където той смята за най- добре. Успех!

Анонимен каза...

Честито и от мен, но не разбрах защо е в новинарски сайт?!

Анонимен каза...

Защото вече сватбите са новина!

Анонимен каза...

браво на кмета.........по всякакъв начин събира средства за общината,между другото колко е таксата?......Едни роми от село Мечка разбрали за сватбата и те искат кмет да ги венчае,а в Троян било и най-евтино

Бай Дочо каза...

За ромите е безплатно, защото те работят като ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, а не разните му скучни професии като нас...

Анонимен каза...

Донка Михайлова явно за това става, да бракосъчетава. Не става обаче за кмет. Акимов я води за носа, разпорежда и и тя....слушка.Няма собствено мнение,няма смелостта да удари по масата и да отстоява своето.Безгласна буква. Това ли искахме за кмет на Троян?

Анонимен каза...

Донка Михайлрова е най-добрия кмет, който Троян е имал от Марко Табаков насам. Човеч трябва да е платен писач на местни сайтове или много злобен, за да не признае това.

Анонимен каза...

Хубава инициатива на кмета. Поздравления от мен!

Анонимен каза...

3-и, много комунизъм в тази твоя глава бе брат. Хората отдавна ги забравиха тези работи!

Анонимен каза...

Щатните гъзолизци на кмета,няма да ли да се научат,че хората не ги ебе кво се пише по форумите,а какво се случва навън!
Същите тъпунгери сте като минювите списвачи,де денонощно по изборите изливаха тонове с мизерия по опонентите !

Анонимен каза...

13-ти, а ти при кого си на щат? Остави форумите, именно като излезеш навън се вижда, че нещо се случва.

Анонимен каза...

И какво се случва 14-ти,я сподели,че май тия дето сме черногледи сме бая множко...

Анонимен каза...

Честито! Най-накрая и това стана! Браво на младоженката, намери си мъж най-накрая!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |