Инж. Пеевски: Чака ни недоимък и тъмно бъдеще

* „Как ще управляваш един „Трабант” – по-добре или по-зле, той си остава „Трабант”… Не може с тоталитарна система да управляваш демократичен строй”
 В Общинския съвет

НА ПОСЛЕДНАТА сесия на Общинския съвет в Троян (24 януари) общинският съветник от „Атака”, лидер на местната структура на партията и острие №1 от местнопарламентарната трибуна инж. Илиян Пеевски заяви, че няма да прави традиционната атакистка декларация за изминалата управленска година. Защото нямало смисъл, т.е. нищо (добро) не се било случило. Но въпреки това инж. Пеевски направи пламенно изявление, фокусирано върху три едри проблема. Първо – неудържимият и неспирен упадък на Троян и България заради „тези тъпи партийни игрички” ; второ – системата, която не се променя и ни доубива; и трето – референдумът за ядрената енергетика, който бил не нещо друго, а предоставена възможност на българина „да стане съучастник в погрома срещу себе си”.

ЕТО И ТОЧНИТЕ думи от концептуалната политическа декларация на г-н Пеевски, който, между другото, за пореден път заяви, че местните медии не му дават трибуна и премълчават изявите му в Общинския съвет (тук е мястото да кажем, че не сме съгласни с нееднократното обвинение в медийно затъмнение и че Т21 винаги е давал и ще продължи да дава трибуна на всички гледни точки, колкото и скандални, претенциозни, абстрактни, неудобни, крайни и т.н. да са те – бел. Т21). 

За упадъка на Троян и партийните игрички

„УПАДЪКЪТ на този град, ни повече, ни по-малко – упадък. Тотално разминаване между това, което говори общинската администрация и Общинския съвет, от една страна, и това, което говорят хората на Троян и единствено партия „Атака” и нейните представители в този Общински съвет. Става все по-голяма и по-голяма тази разлика. Хората, по мое мнение, отдавна не си задават въпроса защо плащат тази цена – на лишения, на недоимък, на безработица, тъмно бъдеще… Те не знаят защо днес плащат тази цена, защото нищо (добро) не виждат напред. И това само общинската администрация и Общинският съвет не са го разбрали.

ТАЗИ БЕЗДНА става все по-голяма и по-голяма. И тя ще погълне всички. Ама какво от това – нали нашата партия ще бие вашата партия. Това е важното. Не е важното да правим политика, то няма политика, говоря за местна политика. Има само партийно репчене: „Нашата партия ще бие вашата партия!”. Толкоз. Тези тъпи партийни игрички, чисто вътрешнопартийни игрички, не водят до нищо и са едно от най-злите неща, които пречат на така наречената местна политика. Местната политика, която не трябва да има нищо общо с тяснопартийната партизанщина!”

За системата, която не се променя
 и ще ни вкара в гроба

„ГОДИНИ НАРЕД говоря, че системата, която действа сега, е същата, която действаше преди 1989 г. Тя не се променя – нито на общинско ниво, нито на национално ниво. Тази система нас ни доубива и ще ни вкара в гроба. Благодарение на тази система е този цирк, който се разиграва сега с референдума – с всички лъжи, измами и манипулации – той е следствие от тази система.

СИСТЕМА се сменя през първите години – такова нещо през тази първа година (2012-та) на този Общински съвет и тази общинска администрация не видях. Да, имаше по-друг стил, по-друг начин на управление на тази система; говоря за администрацията, Общинският съвет – той е железен, нищо и половина. Това е един плюс, който обаче няма никакво значение. Как ще управляваш един „Трабант” – по-добре или по-зле, той си остава „Трабант”. Това е. Не може с тоталитарна система да управляваш демократичен строй. Това го няма в нито една източноевропейска държава, затова България е на последно място от всички тези държави, да не говоря като цяло в Европа…

ТОЕСТ, аз не очаквам да се случи нещо в този град през този мандат, което да спре спиралата на пропадането. Да, възможно е да измрем с усмивка на уста, удобно пълзене към гроба…”

Референдумът – „за” или „против” България

„И САМО ДВЕ ДУМИ за референдума. За пръв път на българина му е предоставена възможност да стане съучастник в погрома срещу себе си, това се опитаха да направят ГЕРБ, Иван Костов, Кунева, трети, пети… Тази измама не съм вярвал, че могат да я повторят по такъв циничен начин 23 години след като същите тези ни обясняваха как е добре да закрием ДЗУ – Стара Загора, да унищожим селското си стопанство, икономиката, образованието… Всичко унищожиха в тази държава.

ОГНЯНМИНЧЕВЦИ и ЕвгенийДайновци ни обясняваха, че това е най-доброто, което сме направили. И днес същите тези ги изкараха из мишите дупки да ни обясняват как е добре да си затрием ядрената енергетика. Не казвам на никого да гласува „за” или „против”, всеки да си прави сметка. Но искам да кажа, че изборът не е „за” или „Против” АЕЦ „Белене”. Изборът е „за” или „против” България. Който не го е разбрал, толкова по-зле за него!”

Т21

Още по темата:

26 коментара:

Анонимен каза...

TTA(Тъп Троянски Атакист)

Анонимен каза...

Тъп Герб-аджия си ти, ЗОМБИ.
Ако можеш да мисли, поне малко, си напъни мозъчните гънки/казвам ако МОЖЕШ/

Анонимен каза...

2, избор имат онези, които по 24-май ще реват до 12, но след като отрезнеят ще трябва да го направят. А резултатът от референдума няма да окаже съществено влияние върху Троян, въпреки болните изказвания на пияницата Р.Петков.

Анонимен каза...

Както за много неща и сега Пеевски е прав за тъпите партийни игрчки, които ще ни държат на опашката на света, даже не на Европа само. Е може да се упокоим с това, че сме пред Сомалия например или Конго :))

Анонимен каза...

Като вземат тези инженери да се "инженерчат"....Какво общо има тук титлата "инженер" с политиката. По тази логика всеки с висше образование трябва да поставя отпред: "филолог" Петрова, "историк" Попова, "икономист" Груйчев, "юрист" Иванов, "преводач" Бочева... Да не говорим, че "инженер" се става къде, къде по-лесно от "преводач" от английски (да не говорим от арабски), например ! А и толкова о.з.-та "инженери" (бивши военни) са пандури по банките и складовете, защото толкова са и "инженери"

Анонимен каза...

3-ти, не съм се съмнявал и за миг, че си с полиран мозък.
Ако малко, от малко би помислил/пак казвам-АКО МОЖЕШЕ/,намаше да ме репликираш.
Цяла България вижда провала на Герб, само такива като теб , НЕ.

Анонимен каза...

В това изказване съм съгласен с г-н Пеевски, че се изграят тъпи партиини игрички, които дърпат назат наия град и цялата ние държава. Що се отнася за нашите троянски депотати те не мислят трезво. Те мислят как да постигнат своите цели, как до осигурят светло бъдеще на семействата си. Но за обикновеният троянец никои от тях не помисля. Това е много моного жалко.

Анонимен каза...

7, къде прочете нещо за ГЕРБ, а полираните мозъци избираха все БСП кадри за кмет на село, Минака не е изключение. Ти като помисли я ме светни какво печели Троян, ако при католическите тъпани се строи АЕЦ?

Анонимен каза...

Начи кво да ти кажа,нещата са толкова тъмни,че ако не бех толко проЗ (да не мога да го осъзная) бих земал едно въже,и бих се обесил,незнам Илиянката като е толко умен що не го е направил още.

Анонимен каза...

5-и Човекът до мен е о.з.(бивш военен)и слава богу не е пазач в банка.В сферата,в която работи в момента,колегите го ценят,допитват се до него и уважават,поради професионалните умения, които притежава.

Анонимен каза...

3-ти - на това са ги научили и както се развива планетата - това хич не е малко. 12 си е цяла дузина, не е Седморката на Блейк или двама голи и един без гащи.
5-ти много си прав, engineer на английски е машинист. В Европеийския съюз се признават две степени на квалификация от висше образование - бакалавър /bachelor's degree/ и магистър /Master's degree/.
8-и, ти не си прав, игричките не са партийни, а парични. Партиите идват и си отиват, парите остават.
Пеевски - и ти си прав, но не можеш да се пребориш сам с паричните игрички. Една птичка пролет не прави, но при нас пролетта идва като видим първата лястовица /или щъркел, ако по ти харесва/. Както пееше Георги Минчев - Да бъдеш първи във класация...
В очакване на био-копривата,
Дедо ви Спас!

Анонимен каза...

"Не може с тоталитарна система да управляваш демократичен строй”
100 % съм съгласен с вас г-н Пеевски. Резултатите от реставрирания комунизъм рано или късно водят в напълно задънена улица.
По отношение на референдума обаче, не споделям вашето мнение. Нима мислите че нова АЕЦ ще намали цената на тока за домакинствата, това за мен е пълен абсурд. Такава АЕЦ ще облагодетелства само феодалите с още по-евтина енергия /те и сега я получават много по-евтино от останалите/, а сметката за построяването, лихвите и рискът ще носи целият народ.

Анонимен каза...

До 2-ри,не е нужно да си Гербаджия,за да разбереш същноста на И.П.:)))))))))

Анонимен каза...

Ако Троян продължи с това управление до пет години в троян няма да има млади хора.

Анонимен каза...

А те младите пък едни ...

Анонимен каза...

Как да има млади хора като погледнете Общината се е
превърнала в пенсионерски клуб.Всички пенсионери с доживотен трудов договор.

Анонимен каза...

В този ред на мисли, излишен бе старческия дом,на който на скоро му се ряза лентичка.Имаме си голям,модерен и постоянно увеличаващ състава си такъв-сградата на Община Троян! Пребройте пенсионерите в дома за стари хора,и тези в общинската сграда...

Анонимен каза...

Много точен коментар, 18-ти!

Анонимен каза...

Прави сте - така, както акимов започна дома за стари хора, а Михайлова го довърши, така стана и в общината - акимов започна да я превръща в пенсионерски клуб, а Михайлова я направи на старчески дом!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова така ли обещахте да оправите града ни като държите в общината пенсионерите,а младите хора напуснаха Троян защото нямат работа.Града ни скоро ще се превърне в застаряващ по възраст на населението.

Анонимен каза...

Така ли ще развиваме туризъм в тази община? Супер наредба са си спретнали господата общински съветници. Надявам се не им е отнело много време, защото отдалеч личи, че не е дообмислена" Ще цитирам част:
"Такса за обслужване на един контейнер в размер на 4 860 лева, за една кофа за смет 505 лева и за един контейнер тип “Бобър” 1 570 лева.
--------------------
За имоти, включващи места за настаняване или средства за подслон таксата се определя както следва:
1. с капацитет от три до девет стаи включително – за една кофа;
2. с капацитет от десет до двадесет и пет стаи включително – за един съд за отпадъци – тип „Бобър“;
3. с капацитет над двадесет и пет стаи – за три съда за отпадъци тип „Бобър“."
Така например се питам защо таксата се определя на брой стаи, а не на брой легла (пр. 2 стаи по 4 легла - без такса, но 2 стаи по 2 легла с такса 505)? И що за разлика от 1000 лв се получава ако вместо с 9 се окажете с 10 стаи? А какво значение има дали обекта работи сезонно или целогодишно - такса - същата. Много не сте разсъждавали по тези и още такива въпроси за да сътворите тази смешна наредба. А можехте да проверите в други общини какво правят хората ...

Анонимен каза...

имах предвид (пр. 2 стаи по 4 легла - без такса, но 3 стаи по 2 легла с такса 505)- техническа грешка

Анонимен каза...

Пеевски, акъл могат да дават само успели в живота хора. Или поне само на тях само може да вярва. За съжаление, не виждам ти да си от тях. Първо, преуспей ти, после давай акъл как да преуспее Община - Троян.
Извинявам се за тона, но, това наистина мисля!

Анонимен каза...

Преуспелите с кражби и далавери хора ще раздават акъл. Ми те до сега нали го раздават?
Ефектът е видим.

Филолог каза...

Стига сте ги "инженерчили" тези хора, бе !Никъде в Европа тази титла не се слага така-за щяло-не щяло, както в България.Да не говорим, че "engineer" означава и машинист и механик и т.н. Какво общо има тук титлата "инженер" с политиката. По тази логика всеки с висше образование трябва да поставя отпред: "филолог" Петрова,"агроном" Дочев, "историк" Попова, "икономист" Груйчев, "юрист" Иванов, "преводач" Бочева... Да не говорим, че "инженер" се става къде, къде по-лесно от "преводач" от английски (да не говорим от арабски), например !

Анонимен каза...

Прав си,Филолог,абсолютно си прав!Човек да си намрази специалността,за която е учил.Освен това има и люде,на които титлите им стоят като крадени - като папионка на ватенка.Кво да праиш - съдба....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |