По 8 бона заплата за тримата първи в държавата

* Областните управители и министрите ще вземат по 4000 лв.,
 кметовете на по-малките общини – до 3000 лв. * Увеличенията влизат в сила след изборите през лятото

ЗАПЛАТАТА на президента, премиера и на председателя на Народното събрание ще бъде 8000 лв. Това е записано в проекта на нов закон за заплащането на висшите държавни длъжности, писан в Министерството на финансите. Новината с точните суми обяви финансовият зам.-министър Владислав Горанов на среща с кметове и общински съветници. Според новия закон вицепрезидент и вицепремиер ще вземат между 5000 и 6000 лв. Кметовете на най-големите общини, министрите и областните управители ще са с равни заплати - 4000 лв. До 3000 лв. ще е заплатата на кмет на община в зависимост от големината й.

СЕГА ПРЕМИЕРЪТ Бойко Борисов се подписва под 3403 лв. Парламентарната шефка Цецка Цачева получава същата заплата. Президентът взема две депутатски възнаграждения, или 4392 лв. Депутатите получават по три средни заплати за страната – 2200 лв., а министрите се подписват под 2854 лв.

ЗАМ.-МИНИСТЪР Горанов призна, че отдавна били готови с проекта на закона, но не го внасяли, за да не си помислим нещо лошо за политиците - че в условията на криза си решават проблема с доходите. Коментарът на премиера пред министрите пък бил „нали сме с кауза“. Затова законът, въпреки че съвсем скоро ще бъде вкаран в Народното събрание, ще влезе в сила едва след изборите през лятото.

(по в. „Преса”)

Бел. ред. Минималната работна заплата в България от 1 януари 2013 г. е 310 лв., а минималната пенсия - 145 лв. Това са и най-ниските нива за всичките 27 страни членки на ЕС. Днес (14 януари) стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е стопирал приемането на новия закон за възнагражденията на държавните първенци, ще го гледа следващото Народно събрание.

15 коментара:

Анонимен каза...

Ние сме си виновни, защото сме не народ а мърша...

Анонимен каза...

Майната им на всички. Дано се задавят....

Анонимен каза...

Това е пълен абсурд ако ме мене ме питат първо да оправят всичките си гафове и всичките пари които изкрадоха по евро проектите и тогава да си вдигат заплатите !!!

Анонимен каза...

БРАВО бе ГЕРБ,вас всичките в тази партия все едно,че Минко Акимов вие првавил,долни нещастници, на фона на кризата вие продължавате да се ГАВРИТЕ с БЕДНИЯ български народ който едвам свързва двата края,че се недигне народа па да дойдем в София и да ви разгърнем задниците та да видим с колко дупки сте на тях та взимате толкова големи заплати,не ви ли стигат незаконните пари които взимате от далавери ,ами и законните си увеличавате,но наближават избори,та след тях да не се чудите ЩО ТАКА СТАНА,защото народа може да е търпилив(овчи) но вижда всичко........

Анонимен каза...

Близо две години ПП АТАКА се опитва да вкара законопроект в пленарната зала на НС за промяна и драстично увеличение на минималната пенсия и минималната заплата /респективно 500 и 1000 лева/. Преди 2 месеца най-после беше допуснат този законопроект и.... отхвърлен с огромно мнозинство от т.нар. "народни" представители. Без сериозен дебат и без сериозни аргументи.
Разбира се, всичко това беше скрито от българския народ и пълно мълчание от т.нар. български медии.
Нещо повече - на последната сесия в Троян поставих и този въпрос, както и знаят ли жителите на Троян как са гласували депутатите от ловешкия многомандатен район, които ТЕ СА ИЗБРАЛИ да ги представляват в НС? Как са гласували примерно "големите победители" от изборите г-жа С.Шайлекова и г-н А.Йорданов от Герб?
Понеже тогава "пророкувах", че троянските медии НЯМА да ви информират /за кой ли път/ и се оказах прав /за кой ли път/, ще ви кажа - г-жа Шайлекова и г-н Йорданов са гласували ПРОТИВ увеличение на минималните пенсии и заплати!!! А по-интересното е, че ръководството на ПГ на Герб и по-изявените депутати от Герб са гласували ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ!
Няма да влизам в конкретиката на предложението на АТАКА, неговата обосновка и аргументации. Нямам и намерение да споря с тези, които биха казали, че това е невъзможно.
Ще ви припомня само три неща
1. Има една преговорна глава, която сме подписали преди членството ни в ЕС и която се нарича "Политика по доходите на българите"
2. Дори и след това увеличение на минималната заплата от 2013 - минималната заплата в Косово продължава да е по-висока от минималната заплата в "европейска" България.
3. Преди членството на Полша, Чехия, Унгария и т.н. в ЕС - някой спомня ли си как шоково бяха вдигнати доходите на хората в тези държави?
А защо ЕДИНСТВЕНО в България, от всички бивши източноевропейски държави, ни държат ПО ИЗКУСТВЕН начин на толкова ниски и аборигенски минимални пенсия и заплата - можете сами да се сетите.
Очевидно само в България и в Северна Корея финансовите министри /респ. "Бащицата"/ определят какви да бъдат минималните доходи. А България, казват, била Парламентарна Република и демократична европейска държава???? Тук нещата вече навлизат в една друга тема /за неототалитаризма и диктата на бившата номенклатура/, за които многократно говоря и правя декларации в ОбС Троян и за които жителите на общината нито един път не бяха информирани от троянските медии.
ИП

Анонимен каза...

Нали сме в криза, нали пенсии и заплати са замразени вече 3 години и половина? Как така изведнъж икономиката заработи/предпоставка до сега за вдигане на доходите беше/ и ще има увеличение на заплати в държавната администрация и то в пъти? А минималната пенсия от 145 лв. се увеличава с.....5 лв.Браво бе ГЕРБ! Вие надсвирихте очакванията ми. На изборите ще Ви отсвиря! Проблема ми е за кого да гласувам като и предните са като Вас.Ще реша но съм категоричен че си отивате.

Анонимен каза...

Минимална работна заплата за месец
в някои страни в Европа (в евро)
(към: 20 април 2012)
Страна МРЗ на месец
Люксембург 1801,49
Ирландия 1499,33
Белгия 1498,87
Нидерландия 1446,60
Франция 1398,37
Остров Джърси 1351,75
Остров Ман 1313,60
Остров Гърнси 1303,14
Великобритания 1286,86
Исландия 1151,08
Австрия 1000,00
Андора 929,07
Кипър 909,00
Словения 748,10
Малта 685,14
....
ИП

Анонимен каза...

Ееей тоя Дянков доограби и без това бедната ни държавица,ебати наглеца...,за пенсии и заплати пари няма,но за тях си намериха...тегло ни чака с тия бай-Ганьовци(управници)

Анонимен каза...

Не се "притеснявайте", номерът с "доброто и лошото ченге" /Бащицата и Дянков/ го разиграха успешно. Борисов веднага се е "разпоредил" за "отмяна" на това решение. "Ах, колко е добър и справедлив нашият МП", нареждат и се кръстят лековерните.
Е, милиардерът Борисов все някак ще преживее и с тези 4 хил.лв. на месец. Някой ще попита - защо пък "милиардерът"? Ами защото преди няколко месеца от трибуната на НС Волен Сидеров спомена, че преди година самият Борисов се е хвалил, че е празнувал първият си милиард. Борисов нито отрече нито потвърди изнесеното от Сидеров. Медиите замръзнаха и дума не обелиха по въпросът до ден днешен.
А как един МП натрупва един милиард за няколко години като МП - сещайте се сами.




Анонимен каза...


Управлението на Мутрите

Вожд. Харизма. Път. Прогрес.
Банско. Писти. Интерес.
Дюни. Бонуси. Кумец.
Референдум. Ток. АЕЦ.

Колорадо. Аспен. Гаф.
Изявление. Масраф.
Ролекс. Линкълн. Кръст. Синод.
Литургия. Храм. Възход.

Дянков. Доходи. Числа.
Приходи. Бюджет. Тесла.
Босфор. TB. Листопад.
Рейтинг. Медии. Диктат.

Мечки. Рожен. Стадион.
Мач. Победа. Шампион.
Тигри. Футбол. Еърбъс.
Перник. Мъка. Земетръс.

Криза. Майчински. Позор.
Цаца. Избор. Прокурор.
Гаф. Принуда. Прецедент.
Клетва. Хумор. Президент.

Инфраструктура. Тръба.
Газ. Печалба. Веселба.
Път. Обама. Интервю.
Слава. Блясък. Дежа вю.

Урни. Битка. Мат’риал.
Яне. Марешки. Парцал.
Лято. Избори. Сефте.
Бюлетина. Ром. Кюфте

Анонимен каза...

Тези пладнешки разбойници/разбирайте ГЕРБ/ случайно дошли на власт, с единствената цел да доограбят РОДИНА ни и покровителите им- мафията, трябва да бъдат изритани, ама тоталноизритани на изборите.
Мислете и гласувайте.
Вярвам че Троянеца не е зомби

Анонимен каза...

Да мисли и гласува,ама за кой?
1.Донка Михайлова?
2.Колю Кацаров?
3.Дилян Енкин?
4.Ангел Балев?
5.Пеню Терзиев?
6.Милко Станчев?
7.Трифон Трифонов?
Да продължавам ли да пиша още имена?Нали ти е ясно,че октопода не допуска пробойни. Скоро в общинския съвет ще се лепне някой нов плужак ,криещ се зад фустата на Кунева, и обичайните заподозрени.Разпределя се на бързо баницата,и всички отново започват да чоплят по форумите.

Анонимен каза...

Дядо Тошо, дядо Тошо,
ти ни управлява лошо,
Но каква след теб настана
майката ни - разкатана.
Вместо пълна демокрация
пак е пълно с бюрокрация.
Пълни са ни магазините,
пълни са и лимузините,
пълно с хиляди съблазни,
но джобовете – пак празни.
Уж дъската ни не хлопа -
пак сме си за смях в Европа.
Пак управниците днешни
ни са криви, ни са грешни.
Обещаваха: “България
ще е новата Швейцария!”
Но не казват от амвона,
колко получават бона.
Пак с усилена охрана
ту са в Банкя, ту в Бояна,
пак със суми многозначни
си купуват безгръбначни.
Пак за министерски вили
цял народ напряга сили,
колко върли кожодери
пак са си милионери.
Пак във зоните секретни
зимни хижи, хижи летни,
като бели гълъбици
все от нашите парици.
На оградите изправени
надписи стоят поставени,
че при всякакво движение,
стрелят без предупреждение.
Няма само Асамблея,
няма го и Мавзолея,
но за новите фондации,
пак се труди цяла нация.
Нямаме си вече мини,
някой бързо ги зарина,
И за сделката изгодна
тлъста хапка някой бодна.
Где е нашето богатство? -
пак си пита наш’то папство.
Пак продадено в чужбина!
В чужди каси пак премина!
Де са ни сега хотелите,
де заводите, де резервите?
Борд до борд и все с роднини -
що да ходят във чужбина? -
като с долари в Швейцария,
пак ограбват си България.
А народът гладен, беден –
той кому ли е потребен?
Само данъчните власти
го залъгват с празни ясли.
Леят пак в калъпи нови
стари данъчни окови.
Който имаше преди,
той и днес се нареди.
НАТО още не видели,
пак конците сме оплели −
Армия по бели гащи
демонстрира яки плещи
с коридори и канали −
нас пак кучета ни яли.
Ей я близката чужбина,
кой ли вече не замина!
Уж, ще ходиме в Европа,
а опело пее попът,
че след някоя година
вече няма да ни има –
младите ще са заминали,
старите − ще се споминали!
Нацията от преди −
НЕЯ − Бог да я прости!
Радой Ралин

Анонимен каза...

След непремереното си предложение снощи по медия Дянков " взима завоя" като каза че повишението се отлого за следващото правителство. Самозабравили се крадливи нагледци. В това се превръщат всички които се докопат до власт. Като местен пример посочвам Акимов.

Анонимен каза...

С повишаването на гореспоменатите заплати,логично идва и повишаването на такса МЯСТО В (парламента,министерство,кмет,областен и др.).........такса министър е около 1000000 само не знам лева или евро,цените на купен глас и те двойно и така щЕ СЕ РАЗВИЕ ИКОНОМИКАТА НА НЯКОЙ ХОРА,а ние ще се караме кой бсп,кой гербер и др партийки
По глупав и търпелив народ от българския няма,това ни е вродено!!!!!!!!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |