Сбогом, Пепи!

In memoriam

Казват, че стойностните хора си тръгвали на важни дати. Малко след Коледа и малко преди Нова година, на 28 декември 2012 г., на 67 години, след кратко боледуване ни напусна  
Пенка Петрова-Голийска.

НАЙ-СЕРИОЗНИЯТ днешен изследовател на троянската история, дългогодишен уредник в Троянския музей и негов стожер в последните няколко десетилетия, ерудиран, задълбочен и едновременно емоционален търсач на историческата истина, влюбен до крайност в своя основен обект – Троян и неговите значими хора, някои изровени от забравата благодарение на нейните изследователски умения.

И НЕЩО, КОЕТО ще потвърдят всички, които я познаваха – тя бе изключително смел човек, нетърпящ несправедливостите от всякакво естество, с необикновено остра чувствителност към обществените проблеми, гражданин в пълния смисъл на думата…

ПО СЛУЧАЙ 140-годишнината от обявяване на Троян за град, през 2008 г., за безспорните си заслуги като историк г-жа Голийска бе удостоена с високото отличие „Златен герб – Троян” – най-малкото, с което градът ни можеше да й се отблагодари за професионализма и всеотдайността.  

ПЕНКА БЕ И дългогодишен сътрудник на Т21, а нейните материали, неизменно заредени с просветителство и откривателство, запознаха нас и читателите ни с важни събития и личности от близкото и по-далечно минало на Троян; а не рядко бяха и уроци по гражданска доблест и отговорност. Почивай в мир, Пепи! И не е вярно, че няма незаменими хора. Дълбок поклон!

От екипа на Т21

П.П. Погребението ще се извърши на 30 декември 2012 г. (неделя), от 13:00 ч., Новото гробище, Троян  

4 коментара:

СЛРД Троян каза...

Бог да я прости

Анонимен каза...

О,милата...Бог да я прости! Беше добър човек и можеше още да поживее! Това е тъжна новина! Някъде прочетох,че който дава знания, получава безсмъртие!

Анонимен каза...

Тъжно... Човек, който остави следа...

Анонимен каза...

Несправедливостта, която убива хората!–Чувствителните, добрите, благородните и интелигентните.
Несправедливостта, която в България е в изобилие!!!
Жалко!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |